یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: ترکیه از آوارگان سوری به عنوان اهرم فشار به اروپا استفاده میکند. دولت ترکیه از اروپا خواسته برای حضور مادام العمر ترکیه در شمال سوریه و مرزهای هم جوار مجوزهای لازم را به او بدهند.
حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص پیشرویهای ارتش ترکیه در ادلب و بیانیه مرکز مستشاری ایران خطاب به دولت اردوغان گفت: جمهوری اسلامی در چارچوب توافق نامه سوچی و آستانه توافق کرده بود که در منطقه کاهش تنش و مناطق آلوده به تروریستها ترکیه حق دارد تا بیست کیلومتر دیده بانی داخل خاک سوریه به منظور جلوگیری از تردد گروههای تروریستی داشته باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه ترکیه از این فرصت سوء استفاده کرده و عملا دیده بانیها را تبدیل به پایگاههای نظامی گروههای تروریستی کرده است و به ارسال کمکها و سلاحهای سنگین به تروریستها روی آورده است به طوری که همه ناظران آستانه و سوچی (روسیه، سوریه و ایران) معتقدند این کار خلاف توافق نامههای قبلی است.
کنعانی مقدم با بیان اینکه سوریه در خصوص حضور گروههای تروریستی و امکاناتی که آنها در منطقه ادلب و شرق فرات دارند حساس شده است، تاکید کرد: از این منظر سوریه عزم راسخ خود را برای مقابله با این گروهها و دفاع حق خود به کار گرفته است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: ترکیه از این موضوع به عنوان اهرم فشار به اروپا استفاده کرده و چندین هزار آواره سوری را به سمت مرزهای اروپا فرستاده است و از اروپا خواسته برای حضور مادام العمر ترکیه در شمال سوریه و مرزهای هم جوار مجوزهای لازم را بدهند.
وی با اشاره به حمایتهای آمریکا از این اقدام ترکیه افزود: براساس سناریوی موجود این جنگ، جنگ سوریه و تروریستها نیست بلکه هر کس داخل سوریه کمک حال تروریستها باشد، تروریست محسوب میشود.
کنعانی مقدم ادامه داد: با توجه به حمله دو طرف سوریه با حمایت روسیه و جمهوری اسلامی به نظر میرسد دولت سوریه عزم راسخی برای آزادی مناطقی مثل ادلب از حضور ترکها دارد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی تمامی اقدامات نظامی ترکیه در چارچوب ناتو صورت میگیرد و قطعا حضور ترکیه در ادلب نیز با چراغ سبز آمریکاییها صورت گرفته و اصلا ایالات متحده به دنبال ایجاد یک منطقه بی طرف در شمال سوریه، ادلب و ایجاد پایگاههای نظامی دائم خود برای کنترل ایران، سوریه و عراق است.