اصلاحطلبان پس از اینکه در انتخابات به کارنامه منفی خود باختند، ناامید کردن مردم از مجلس جدید و تفرقهافکنی در میان منتخبان اصولگرا را در پیش گرفتهاند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزای دانشجو، این واقعیت را سایت مشرق مورد اشاره قرار داده و در تحلیلی نوشت: اصلاحطلبان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس با شکست سنگین مواجه شده و به کارنامه ۷ ساله خود در دولت، فراکسیون امید و شورای شهر و شهرداریهای برخی کلانشهرها باختند.
کارنامه اصلاحطلبان در نهادهای مذکور به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. به همین خاطر، این طیف پیش از انتخابات، ترفند قلع و قمع شدن توسط شورای نگهبان را به کار بردند. این در حالی بود که با ترافیک کاندیدا برای انتخابات مجلس مواجه بودند و به همین خاطر نتوانستند در حوزه انتخابی تهران به لیست واحد برسند با چندین لیست حضور یافتند.
این طیف پس از شکست در انتخابات به یأسآفرینی علیه مجلسی که هنوز تشکیل نشده، روی آوردهاند چنانکه علی تاجرنیا از متهمان فتنه ۸۸ به روزنامه اعتماد گفت: مجلس یازدهم را بیش از همه مجلسی میدانم که نمایندگان آن درگیر منافع فردی خواهند شد و از رسالت اصلی خود که قانونگذاری و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی است، فاصله میگیرند و سطح این وظایف را به مطالبات فردی و بعضا مطالبات حوزه انتخابیه تقلیل خواهند داد».
پیشگویی این متهم فتنه ۸۸ درباره مجلس یازدهم در حالی است که در روزهای گذشته خبرهای خوبی از برخی منتخبان ملت در مجلس یازدهم منتشر شد. تشکیل کارگروههای تخصصی، مشورت با نمایندگان سابق و فعلی مجلس، گفتگو با تولیدکنندگان، آماده کردن طرحهای ویژه برای بازار مسکن و... از جمله اقدامات برخی منتخبان مجلس یازدهم در روزهای اخیر بوده است. اقداماتی امیدآفرین و قابل تحسین.
«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات نیز در اظهارنظری مشابه گفته بود: «نباید انتظار داشت که این مجلس بتواند چندان تغییری ایجاد کند و به رأس امور بازگردد... آنهایی که در این دوره روی کار خواهند آمد توانایی لازم را برای بالا بردن وزن مجلس نخواهند داشت».
«علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات هم در روزهای گذشته گفته بود: «با حذف اصلاحطلبان دیگر مردم امیدی به بهبود وضع خود ندارند؛ همچنین یأس و ناامیدی هم بیشتر میشود. این ناامیدی زمینه خطرناکی را به وجود میآورد که معلوم نیست به چه شکلی درخواهد آمد. همچنین شکاف دولت و ملت عمیقتر میشود».
در ادامه این روند، صادق زیباکلام استاد دانشگاه و جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مجلس مدعی شدهاند مجلس جدید نمیتواند کار درخوری انجام دهد.
جعفرزاده ایمنآبادی از کارآمدی سخن گفته و این در حالی است که وی پیش از این در اظهارنظری تأملبرانگیز با اعتراض به حقوق و دستمزد نمایندگان در مجلس گفته بود: «زمانی در دانشگاه فقط میخوابیدم و ۸ میلیون میگرفتم، اما الان صبح تا شب و دور از خانواده مشغول کار هستم و این حقوق مجلس فاجعه است. بعدا نگویند چرا نماینده دزد شد. مدیر را باید تامین کنید تا فساد ایجاد نشود. میگویند برای اسلام کار کن! تا کی؟»!
همچنین در طول تبلیغات انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اصلاحطلبان به شدت تلاش کردند تا با بزرگنمایی اختلاف میان کاندیداهای طیف مقابل، این اختلافات را گستردهتر و عمیقتر کنند. با تشکیل لیست وحدت و پیروزی تمام ۳۰ نفر این لیست در تهران و شکست مطلق اصلاحات در انتخابات، تیر این طیف به سنگ خورد.
حالا این جماعت که هیچ دغدغهای برای رسیدگی به مطالبات و مشکلات مردم ندارد، روی ایجاد اختلاف میان نمایندگان مجلس یازدهم حساب ویژهای باز کردهاند.
آنها ضمن ایجاد قطببندیهای دوگانه ادعا میکنند که نمایندگان مجلس دچار اختلاف میشوند و نخواهند توانست کاری از پیش ببرند. تلاش برای قالیبافی، احمدینژادی یا پایداریچی نشان دادن منتخبان از جمله شگردهای اصلاحطلبان برای ایجاد انشقاق میان نامزدهای منتخب اصولگراست.