نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی میتوانند به ویروس مبتلا شوند که به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱٫۷ میلیون نفر خواهد انجامید.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در ساعت ۳:۳۵ بعدازظهر روز جمعه (۱۳ مارس ۲۰۲۰/ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸) به وقت شرق آمریکا، اندکی پس از شروع کنفرانس مطبوعاتی ترامپ و اعلام وضع فوقالعاده در آمریکا، وبسایت روزنامه نیویورک تایمز گزارش تکاندهندهای منتشر کرد. [۱]این گزارش درباره تحقیقی است که در ماه فوریه ۲۰۲۰ مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا (سی. دی. سی.) به کمک متخصصان برجسته این کشور انجام داده و تاکنون منتشر نشده است. این تحقیق شامل مدلسازی آینده کروناویروس در آمریکاست بر اساس دادههای موجود. تایمز مدعی است که از طریق اشخاص ثالث به اسکرینشاتهای ارائه این تحقیق دست یافته و سی. دی. سی. حاضر به مصاحبه و اظهارنظر درباره آن نشده است.
در این مدلسازی وضعی تصور شده که مداخله جدی از سوی دولت برای کنترل کروناویروس انجام نشود. در این وضعیت، بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی میتوانند به ویروس مبتلا شوند که به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱٫۷ میلیون نفر خواهد انجامید. در این میان ۲٫۴ الی ۲۱ میلیون نفر به بستری شدن در بیمارستان نیاز خواهند داشت در حالی که ظرفیت کنونی بیمارستانهای آمریکا حدود ۹۲۵ هزار تخت است.
برغم این چشمانداز هولناک، که گزارش نیویورک تایمز آن را با تلفات ۶۷۵ هزار نفری آنفلونزای سال ۱۹۱۸ در آمریکا مقایسه کرده، متخصصانی که با نیویورک تایمز مصاحبه کردهاند معتقدند که مداخله سریع و ضربتی دولت و اقداماتی، چون قرنطینه کردن گسترده، آنگونه که در چین با موفقیت اجرا شد، و تغییر سبک زندگی و رعایت اصول بهداشتی از سوی مردم، میتواند وضع را دگرگون کند و به کاهش چشمگیر تلفات و مهار بیماری بینجامد.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز میتوان درباره آینده ایران نیز، که بیش از بسیاری از کشورها با بیماری کروناویروس دست به گریبان است، وضع هراسناکی پیشبینی کرد اگر اقدامات ضربتی و سریع گسترش بیشتر بیماری را مهار نکند.