مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمان از حضور نیروهای سپاه پاسداران و دانشجویان جهادگر در جنوب استان کرمان خبر داد و گفت: هیچ نشانی از فعالیت نیروهای هلال احمر در مناطق سیل زده دیده نمیشود.
سید سجاد مهدوی، دبیر قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونا در استان کرمان در گفتگو با دبیر دانشگاه خبرگزاری دانشجو که به صورت لایو اینستاگرامی صورت گرفت، در خصوص اقدامات جهادی این ستاد در کمک به حل بحران سیل در مناطق جنوبی کرمان گفت: از لحظههای ابتدایی شروع سیل، ۸ گروه جهادی روانه منلطق سیل زده شدند. حدود ۳۰ روستا از توابع شهرستان رودبار جنوب و بخشهای زیادی از شهرهای ریگان و فاریاب زیر آب رفته است. البته بیشترین حجم خسارات متوجه روستای زهکلوت از توابع رودبار جنوب شده است.
مهدوی افزود: جادههایی که دسترسی به روستاها را مهیا میکند تقریبا از بین رفته و حجم زیادی از خانهها نابود شده است. خوشبختانه با ورود سپاه و ماشین آلات، آب تا حد زیادی فروکش کرده است. چون در سال گذشته تجربه امدادرسانی به مردم سیل زده خوزستان را داشتیم شروع به گل روبی خانهها پر از گل و لای شده بودند کردیم؛ البته همچنان ادامه دارد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمان خاطرنشان کرد: حدود ۹۰ درصد از دام و طیور و ۷۰ درصد باغات و زمینهای کشاورزی خسارت دیده و از بین رفته اند. سال ۹۷ تعدادی از مردم جنوب کرمان پیگیر احداث یک سیل بند در مناطق پر خطر و تعمیر سیل بند موجود میشوند؛ اما به دلیل عدم رسیدگی مسئولین نه تنها سیل بند جدیدی احداث نمیشود بلکه تعمیرات سیل بند موجود هم بر طرف نمیشود و این زمینه ساز بروز سیل و جریان آب در جنوب کرمان شد.
وی درباره مشکلات اساسی مردم سیل زده کرمان تاکید کرد: در منطقه نیازی به نیروی جهادی احساس نمیشود بلکه احتیاج اصلی مردم به مواد غذایی، آب آشامیدنی و پتو است. با توجه به اینکه روستاییان دام و زمینهای کشاورزی خود را از دست دادند درآمدزایی آنها بعد از فروکش کردن سیل دچار معضلاتی خواهد شد. مردم روستاهای سیل زده نیاز مبرم به کمک دستگاههای مسئول برای راه اندازی چرخه درآمدی شان دارند.
مهدوی در مورد اقدامات صورت گرفته توسط نیروهای سپاهی در جنوب کرمان گفت: سپاه پاسداران در همان روز اول در جنوب کرمان حاضر و به تخلیه آب از منازل مسکونی پرداخت. اکنون بیمارستان صحرایی به همت سپاه در منطقه تاسیس شده تا به مردم رسیدگی بشود. راههای منتهی به روستاها از امروز تقریبا باز شدند و تنها نیروهای کف میدان، جهادگران و سپاهیها هستند. خوشبختانه شهرستان رودبار جنوب جزو مناطق سفید از شیوع کرونا ویروس است؛ در غیر این صورت به دلیل مشکلات بهداشتی که در این جا مطرح است، فاجعه بزرگی به جریان میافتاد.
این فعال دانشجویی در ادامه تصریح کرد: هیچ نشانی از فعالیت هلال احمر در منطقه دیده نمیشود. تا صبح امروز، ۶ فروردین اثری از اقدامات آنها شنیده نشد تا اینکه خبر از برخی فعالیتهای هلال احمر در گوشه و کنار روستاهای سیل زده به گوشمان رسید؛ هرچند که هنوز چیزی ندیدیم و مرکزی برای رسیدگی به مشکلات مردم سیل زده در این منطقه تاسیس نکردند. البته صبح امروز امام جمعه کرمان در کنار ما حاضر شدند و ما مطالبات خود را به دلیل کم کاری عوامل اجرایی در تعمیر سیل بند به او ارجاع دادیم.
وی افزود: از سوی سازمان هواشناسی پیش بینی بارشهایی در استان کرمان شده بود، اما اینکه به شکل سیلاب باشد، خیر. با این حال اگر مشکلات سیل بند در رودبار جنوب قبل از اینها مرتفع شده بود، چنین اتفاقی نمیافتاد و بی تدبیری مسئولین باعث سرازیری سیل در زندگی مردم شد. در نظر داریم تا ۵ روز آینده مشکل اسکان خانوادههایی که بیشترین صدمات و خسارات را از سیل اخیر متوجه شده اند را برطرف کنیم. امیدواریم با افزایش کمکهای مردمی تا هفتههای پیش رو دغدغههای روستائیان را حل کنیم.