معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان با اشاره به بروز مشکلات سامانه آموزش غیرحضوری این دانشگاه در روز گذشته گفت: کلاسهای غیرحضوری در دانشگاه اصفهان تقریبا بدون مشکل در حال برگزاری است.
یوسف شاقول، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص وضعیت آموزش مجازی در این دانشگاه گفت: پیش از تعطیلات عید ما به استادان تأکید کرده بودیم که کلاسها را به صورت غیرحضوری برگزار کنند، اما پس از تعطیلات این موضوع الزام آور شد و همه دانشجویان و اعضای هیات علمی و استادان باید برای تشکیل کلاسها پای کار میآمدند.
شاقول بیان کرد: برنامه ریزی مستقلی ارائه کردیم که هم پوشانی برای کلاسها ایجاد نشود، اما روز گذشته به دلیل اینکه همزمان ورود به سامانه به شدت بالا بود، در ساعاتی ما مشکلاتی پیدا کردیم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان توضیح داد: حدود ساعت ۱۱ تا ۱۲ مشکلات سامانه زیاد شد که این مشکلات به دلیل ناآگاهی نسبت به این سامانهها رخ داده و البته ما هم منتظر مشکل در سامانه بودیم.
وی ادامه داد: اداره فناوری اطلاعات دانشگاه نیز بخشی از ظرفیتهای خود را از قسمتهای دیگر دانشگاه به موضوع تشکیل کلاسهای مجازی اختصاص داد و خوشبختانه دیروز از حدود ساعت ۱۳ و ۳۰ به بعد مشکل کلاسها برطرف شد و از ساعت ۱۴ بقیه کلاسها برگزار شده است.
شاقول گفت: کلاسهای مجازی دیروز بعدازظهر تا شب و همچنین امروز صبح برگزار شده و تقریبا بدون مشکل بوده است.
وی با اشاره به بررسی مداوم خود از کلاسها گفت: برنامه ریزی کرده ایم که در آن واحد بیش از ۳۰ کلاس در سامانه برگزار نشود و بنابراین کلاسها تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه شب ادامه پیدا میکند.
معاون آموزشی دانشگاه اصفهان درخصوص هک شدن سامانه آموزش مجازی این دانشگاه نیز گفت: نظری درباره این موضوع مطرح نمیکنم و درباره آن باید کارشناسان فنی اظهارنظر کنند.
وی در پاسخ به این سوال که ممکن است برخی دانشجویان در مناطق دورافتاده سکونت داشته و دسترسی به اینترنت یا امکانات سخت افزاری موردنیاز نداشته باشند، توضیح داد: اصل ما بر این است که همه همکاران هیات علمی و دانشجویان دست به دست هم دهیم و در این شرایط سختی که کشور با آن درگیر است، همکاری کنیم.
شاقول با اشاره به اینکه دانشجویان نباید از درس و تحصیل عقب بمانند، گفت: به نظر من آموزش مجازی و غیرحضوری در بدترین حالت تا ۸۰ درصد و گاهی تا ۹۵ درصد میتواند کیفیت آموزش را حفظ کند و بستگی به این دارد که چطور از این سیستم استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در این شرایط اگر محرز شد که دانشجویی مشکل خاصی دارد و این مشکل ناشی از بیماری دانشجو یا خانواده او است، یا دانشجو به شبکه دسترسی ندارد یا حتی کامپیوتر در اختیار ندارد، از طریق گروه و دانشکده میتواند پیگیر مشکل خود باشد.
معاون آموزشی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه پیگیری این موضوعات هم به صورت غیرحضوری امکان پذیر است، بیان کرد: اگر عدم حضور دانشجو در کلاسهای مجازی به اضطرار صورت گرفته باشد، یقینا مسئولان دانشگاه با دانشجویان همکاری میکنند.
با این حال برخی گزارشهایی که از سوی دانشجویان دانشگاه اصفهان به دست ما میرسد، حکایت از این دارد که مشکلات سامانه آموزش غیرحضوری در این دانشگاه همچنان ادامه دارد. تصویر زیر واکنش دانشجویان نسبت به کیفیت یکی از کلاسهای برگزار شده امروز، ۱۷ در این دانشگاه را نشان میدهد.