به گزارش خبرگزاری دانشجو ، نهم فروردین ماه بود که حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه ای اعلام کرد که با توجه به وضعیت بیماری کرونا و جلوگیری از آسیب های ناشی از آن به کسب و کارها، صنوف کم ریسک با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت های خود را آغاز کنند.
این مساله بلافاصله واکنش وزارت بهداشت را به دنبال داشت و در همین راستا سعید نمکی طی نامه ای به رئیس جمهور اذعان داشت:«هرگونه تصمیم آتش به اختیار توسط هر دستگاه دولتی، غیردولتی، فرهنگی مذهبی و غیره که مورد تائید نباشد شعله هایش به سرعت دامن نظام سلامت و متعاقب آن اقتصاد کشور را خواهد گرفت.»
به همین منظور پس از این نامهنگاریها وزارت صمت به نوعی از موضع قبلی خود مبنی بر بازگشایی برخی از صنوف بازگشت و در جدیدترین اظهار نظر قائم مقام وزیر صمت اعلام کرد که به زودی لیستی از کسب و کارها و صنوف کم ریسک ارائه خواهد شد که متعاقب آن صرفاً این اصناف در ایام پیش رو مجاز به فعالیت باشند.
فاصلهگذاری اجتماعی همچنان باید رعایت شود
در همین زمینه حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به واکنش وزیر بهداشت در خصوص آغاز فعالیتهای صنوفِ غیر ضروری گفت: از آنجاییکه زنجیره ابتلا به ویروس کرونا هنوز قطع نشده، ایجاد فاصله اجتماعی باید رعایت شود.
وی همچنین با بیان اینکه دولت میبایست برای افرادی که در این شرایط درآمد قابل توجهی ندارند زودتر چارهاندیشی کند، ادامه داد: به دلیل اینکه بازه زمانی مشخصی برای تعطیلی صنوف نمی توان متصور شد، دولت باید راه حلی برای استمرار فعالیت های اقتصادی ارائه دهد.
جلوگیری از چندصدایی در تصمیمگیریها
عضو کمیسیون برنامه، بودجه در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به ضرور ت جلوگیری از چند دستگی نظرات میان ستاد مبارزه با کرونا و رئیسجمهور افزود: در این خصوص دیدگاههای کارشناسی مختلفی وجود دارد اما این دیدگاهها میبایست در ستاد مبارزه با کرونا تجزیه، تحلیل و تصمیمگیری شود.
وی ادامه داد: دلیل درخواست مجلس از رئیس جمهور برای پذیرفتن ریاست ستاد مبارزه با کرونا نیز آن است که برای جلوگیری از چند دستگی در نظرات، تصمیم دیگری اتخاذ نشود.
لزوم پرداخت بیمه بیکاری به افراد متضرر از کرونا
این نماینده مجلس درخصوص راه کار مطلوب جبران خسارات افراد بیکار شده به واسطه شیوع ویروس کرونا گفت: در کنار تخصیص کارتهای اعتباری به مردم، پرداخت بیمه بیکاری به افرادی که به دلیل شیوع ویروس کرونا بیکار شده اند مناسب ترین راه حل است.
وی در پایان افزود: با توجه به عدم حضور نمایندگان مجلس در ستاد مبارزه با کرونا، به نظر می رسد حضور روسای کمیسیونهای بهداشت و درمان و اقتصادی مجلس ضروری است.