زیر لب غرغرکنان به سمت او رفتم. چهرهای گندمگون با قد متوسط و جثه لاغر اندام داشت. در صورتم خشم و خستگی چند روز کار فرسایشی موج میزد. صدایم را بالا بردم و چند کاتیوشا به طرف او فرستادم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امید فعال؛ زمستان سال ۹۶، زمانی که کرمانشاه لرزید، با یکسری از رفقا دورهم جمع شدیم و تصمیم گرفتیم که با یک ماشین پراید، برای کمک به زلزلهزدگان راهی منطقه شویم. در روستایی به نام «کوئیک حسن» که بیشترین تخریب را در منطقه داشت، مستقر شدیم. تا جایی که چشم کار میکرد، فقط تلهای خاک بهجامانده دیده میشد.
مردم این روستا بیخانمان شده بودند و وضعیت غذایی و بهداشتی درستی نداشتند. چند روزی گذشت و پیشرفتی در شرایط موجود ایجاد نشد، از وضعیت شاکی بودم و دربهدر دنبال مسئولی میگشتم که بتوانم آوارگی زلزلهزدگان را به گوش او برسانم.
اهالی دورش جمع شده بودند، جمعیت زیادی آمده بود، هر کدام دردی را میگفتند و طلب یاری داشتند. زیر لب غرغرکنان به سمت او رفتم، چهرهای گندمگون با قد متوسط و جثه لاغراندام داشت. در صورتم خشم و خستگی چند روز کار فرسایشی موج میزد. صدایم را بالا بردم و چند کاتیوشا بهطرف او فرستادم. از زمین و زمان گله کردم و گفتم که چرا هنوز فلان مشکل حلنشده است و شما به فکر مردم نیستید. صورتش سرخ شد و سرش را پایین انداخت و گفت چشم رسیدگی میکنم و بعد از وقفهای آنجا را ترک کرد.
کمی آرام شدم، یکی از دوستانم گفت که او را شناختی؟ و من گفتم که چهره اش برایم آشنا نیست. گفت حاج حسین مدتی میشود که فرمانده سپاه تهران شده است و تا دلت بخواهد سرش برای کارهای جهادی درد میکند. بعد چند روز که او را مجدد دیدم، گفت فلانی، دیدی که پیگیر کارها هستیم؛ راست میگفت، الحق و الانصاف در آن چند روز از جانمایه گذاشت.
سردار داستان ما، دوم فروردینماه ۱۳۹۹ بر اثر عارضهی شیمیایی به یاران شهیدش پیوست ولی سالها مجاهدت او در نبرد با گروهکهای تکفیری و تروریستی موسوم به داعش، کنار رزمندگان و مدافعان حرم حضرت زینب (س) نقشی ماندگاری بر جانهای زندگان عالم زد.
دیروز کشور درگیر مقابله با حوادث طبیعی مانند سیل یا زلزله بود و امثال حسین اسد اللهیها در میدان جهاد حاضر بودند، امروز هم، همرزمان او در سپاه و ارتش برای رویارویی با ویروس منحوس کرونا عهد بستهاند. این مهمان ناخوانده تاکنون بیش از ۴۵۰۰ نفر از هموطنانمان را به کام مرگ کشانده و از ساموراییها ژاپن تا کابویهای آمریکایی را درگیر خودساخته است. بیش از ۲۰۰ کشور را در نوردیده و از هر سیل و طوفانی مخربتر است.
کشورمان نیز مدتی است گرفتار این بحران شده و از همهی توان خود برای مقابله با آن بهره میگیرد. دولتمردان تمام امکانات کشور را بسیج کردند تا شاهد کمترین میزان ابتلا و تلفات به ویروس تازهوارد کووید-۱۹ باشیم. در کنار دولت که به وظیفه خود عمل میکند، مردم و نیروهای مسلح کشورمان نیز در میدان حاضر هستند.
در پی دستور فرمانده کل قوا به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، قرارگاه بهداشتی و درمانی «امام رضا علیهالسلام» نیروهای مسلح (پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا) به ریاست سرلشکر محمدباقری «رئیس ستادکل نیروهای مسلح» تشکیل شد.
روزهای اول شروع بحران کرونا در کشور، کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده بهشدت احساس میشد و با توجه به میزان تقاضا در مراکز بهداشتی و درمانی، میزان تولیدات این اقلام در کشور، پاسخگو نیازهای موجود نبود؛ بر همین اساس نیروهای مسلح وارد عرصه تولید شدند و فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دراینباره اظهار داشت: «در حال حاضر بسیج، روزی ۳ میلیون ماسک بهداشتی تولید میکند که با مدیریت «ستاد ملی مبارزه با کرونا» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» توزیع میشود و این میزان ماسک را روزانه بسیج در کارگاههای خانگی و غیر خانگی تولید میکند».
اقدامات سپاه پاسداران فقط به تولید ماسک محدود نشد و برای کاستن بار مراجعات از مراکز درمانی، بیمارستانهای تحت پوشش خود را در اختیار مردم قرار داد؛ ازجمله آنها میتوان به بیمارستان حضرت علی بن ابیطالب (ع) قم، بیمارستان بقیهالله (عج) تهران و بیمارستان صحرایی شهید صدوقی اشاره کرد.
در پی آغاز رزمایش بسیج با عنوان "کمک مومنانه" و در پاسخ به رهنمود حکیمانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در کمک به فقرا و نیازمندان در ماه مبارک رمضان، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه از تصمیم فرماندهان سپاه برای اختصاص ۲۰ درصد از حقوق ماهیانه خود به افرادی که به دلیل شیوع بیماری کرونا شغل خود را از دست دادهاند، خبر داد.
نیروهای مسلح همواره خدمترسانی به مردم را بخش لاینفک وظایف خود دانسته و در میدانهای مختلف نبرد، همیشه با صلابت ظاهرشدهاند. روزی در جنگ تحمیلی، سلاح جنگی به دست گرفتند و امروز کلاشینکف و ژ-۳های خود را به چرخهای خیاطی برای تولید ماسک بهداشتی تبدیل کردهاند؛ همان گردان عماری که رازهای سربهمهرش در«تنگه ابوقریب» مدفون شده است.
لشکر خط شکن ۳۱ عاشورا، دل به دجله زد تا جاده استراتژیک بین بصره و العماره را بگیرد و آقا مهدی باکری «فرمانده لشکر» در جزیره مجنون ماند تا روی ماه خدا را ببوسد و به لقاء الله پیوست؛ امروز جوانان کشورمان هم در مسیر مبارزه با کرونا، دلهای خود را به خط مقدم جبهه میزنند تا شاید جا پای باکریها بگذارند. بالغ بر ۱۰۰ هزار پاسدار و بسیجی در بخشهای مختلف امدادی و خدمترسانی در عرصه مبارزه با ویروس کرونا و درمان بیماران در کشور فعال هستند. مادری برای فرزند دهه هشتادی خود که به میدان نبرد با ویروس منحوس کرونا رفته، مینویسد: «از خدا میخواهم که تمام قدمهایت به خاطر او باشد و لحظهای از یاد او غافل نشوی» و این درس جهاد و جهادگر، سالها مشق نسل انقلاب شده است. نیروهای مسلح دوشادوش یکدیگر در حال امدادرسانی هستند و در این میان، ارتش نقش عمدهای را ایفا میکند.
ارتش به فدای ملت
وقتیکه مسئولان وزارت بهداشت از کمبود تختهای بیمارستانی در کشور گفتند، نیروی زمینی ارتش با تمام وجود، شبانهروزی تلاش کرد تا محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران را به مجتمع بیمارستانی و نقاهتگاه ۲۰۰۰ تخت خوابی تبدیل کند. دولت چین، بیمارستانی را طی مدت ۱۰ روز ساخت و برخی در داخل کشور، از این موضوع با آبوتاب فراوان یاد میکردند اما در همین خاک، نیروی زمینی ارتش کشورمان برای مقابله با ویروس منحوس کرونا دستبهکار بزرگی زد؛ مجتمع بیمارستانی و نقاهتگاه ۲۰۰۰ تخت خوابی را در طی ۴۸ ساعت، آماده بهرهبرداری کرد.
امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش (نزاجا) گفت: «علاوه بر بیمارستان ۲۰۰۰ تخت خوابی که در تهران افتتاح شد، تاکنون ۴۷۵۰ تخت بیمارستانی دیگر در استانهای مختلف توسط کارکنان ارتش برپاشده است و نزاجا آمادگی ایجاد ۸۰۰۰ تخت بیمارستانی دیگر در سطح کشور را دارد».
برپایی بیش از ۲۰۰ ایستگاه پایش سلامتی در مناطق مختلف و ورودی استانها، ازجمله اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران برای مهار بحران کرونا است؛ میتوان چکیده فعالیت این نیروی خدوم و زحمتکش را در کلام فرمانده کل ارتش جستجو کرد، سرلشکر موسوی معتقد است که بخش بهداشت و درمان ارتش، جوهره واقعیاش را در راستای شعار «ارتش فدای ملت» بهخوبی نشان داده است.
به امید خدا با تدبیر همگانی، بهزودی به پایان ویروس کرونا در کشور خواهیم رسید و آنچه در این چند وقت شاهدش بودیم، همدلی و وحدت عموم جامعه بوده است؛ از پزشکان و پرستاران که مدافعان سلامت هستند تا پاسداران و بسیجیان که همه در صحنه خدمت به مردم صفآرایی کردهاند.