کد خبر:۸۴۰۷۰۳
متفکر آزاد در پخش زنده اینستاگرام:

مصوبه شورای عالی کار باید لغو شود / کرامت انسان‌ها باید رعایت شود

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم افزایش حقوق، سطح زندگی کارگران را کاهش می‌دهد، گفت: مصوبه شورای عالی کار باید لغو شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، روح الله متفکر آزاد، نماینده مجلس شورای اسلامی در نشست مجازی که به همت دانشجویی دانشگاه تبریز درباره افزایش حقوق کارگران درسال۹۹ به صورت زنده در اینستاگرام پخش شد، گفت: حداقل دستمزد کارگران در شورای عالی کار باید با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و دولت بررسی شود، اما همانطور که مستحضر هستید در جلسه اخیر این شورا نماینده کارگران حضور نداشته و استدلال دوستان این است که در شرایط اضطرار می‌شود با حضور یک سوم اعضا جلسه تشکیل و تصویب شود. اما سوال این است که آیا نماینده کارگران را دعوت کردید و حضور نداشتند و یا مسئله دیگری است؟

متفکر آزاد در ادامه مطرح کرد: افزایش حقوق کارگران باید منطبق با تورم سالانه باشد که تورم از این ارقام اعلامی هم بالاتر است و انطباقی دیده نمی‌شود. مسلما اثر عدم افزایش میزان مناسب حقوق کارگران، کیفیت سطح زندگی کارگران را کاهش خواهد داد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: بحث دیگر کرامت انسان‌هاست که باید طبق قانون اساسی رعایت شود. این موارد مشکلات جدی است که باید لحاظ شود.

وی افزود: مصوبه شورای عالی کار باید لغو شود و باید تصمیم جدید‌تر و تخصصی‌تر در این باره گرفته شود.

متفکر در پاسخ به این سوال که آیا افزایش دستمزد و حقوق کارگران و کارمندان باعث تورم می‌شود، افزود: بحث فقط این نیست ما رکود تورمی هم داریم دلیلش هم خلق پول است باید جلوی خلق پول را بگیریم فقط مسئله تورم نیست مسئله رکود تورمی هم هست.

این نماینده مجلس در ادامه بیان کرد: در مورد تورم کارشناسان می‌گویند که این افراد، چون پول زیادی دریافت نمی‌کنند و از آن طرف نیاز به خرید کالا‌های زیادی دارند این باعث افزایش تولید می‌شود که به راه افتادن چرخه تولید کمک می‌کند و، چون این افراد این پول را خرج می‌کند و نگه نمی‌دارند سرمایه‌گذاری هم نمی‌کند باعث افزایش تورم نخواهد شد.

وی با اشاره به سیاست‌های مالی دولت بیان کرد: دولت برای دخالت در اقتصاد ابزار‌های جدی در اختیار دارد که یکی از آن‌ها سیاست‌های مالی است حالا سیاست‌های پولی را اینجا من کاری ندارم و سیاست‌های مالی را ذکر می‌کنم. بحث مالیات را می‌توانید به عنوان یکی از ابزار‌های سیاست در نظر بگیرید و یکی هم بحث مخارج دولت را.

متفکر افزود: دولت می‌تواند با این دو مولفه با اقتصاد بازی کند وقتی دولت می‌بیند در نظام به اصطلاح اقتصادی خللی یا مشکلی احیانا وجود دارد می‌تواند با تکانه‌های مالیاتی و یا بحث‌های مالیاتی این را مدیریت کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد خصوصی سازی کارخانه‌ها و متضرر شدن کارگران با افزایش حقوق کارگران گفت: بخشی از مسئله در این حوزه بحث خصوصی سازی است که در این باره گفته شده ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از بابت خصوصی سازی در این دولت ما ضرر دیدیم. در مباحثی به این شکل مطرح است البته بنده این مبلغ را نه تایید می‌کنم و نه رد می‌کنم، چون که باید داده‌های میدانی آن را بررسی و بعد قضاوت کنم. متاسفانه نوع خصوصی کردن این صنایع یک مانع جدی است.

وی درباره اینکه آیا بحث افزایش دستمزد را می‌توان به جریان انداخت، گفت: ضرورت دارد که در مصوبه شورای عالی کار تجدید نظر شود.

متفکر ادامه داد: الان فقط کارگران نیستند، خیلی از خانوار‌ها در ایران و در دنیا به دلیل شیوع کرونا آسیب دیدند، در ایران هم اصناف، کسبه آسیب و کارگران آسیب دیدند. خیلی‌ها آسیب دیدند، بقیه مردم هم تحت فشار قرار گرفتند، پس ما حمایت از اقشار مختلف را به صورت طبیعی داشته باشیم. یک بخشی را دولت بایستی بیاید پای کار و یک بخشی را هم دولت ممکن است وسعش نکشد.

وی تصریح کرد: به دلیل شرایط افتصادی کشور مردم هم همانگونه که تا به اینجا همدلی خود را نشان داده‌اند، همت کنند، دست همدیگر را بگیریم تا اینکه از این پیچ و از این گردنه سنگین هم عبور کنیم. 

متفکر با اشاره به انتقاد‌هایی که به دولت وجود دارد، ادامه داد: همه دیگر متوجه شده‌اند و قائل هستند که واقعا به عملکرد دولت در مدیریت بحران نقد جدی وارد است. علی رغم اینکه با زحماتی که عزیزان می‌کشند و ما تقدیر می‌کنیم.

وی افزود: هم کادر پزشکی و پرستاری و بیمارستانی و بهداشت و درمان، هم مجموعه‌ای که مدیریت سلامت را انجام می‌دهند، واقعا دارند زحمت می‌کشند. دارند جهاد می‌کنند. عزیزان و مسئولینی هم که وسط گود هستند همینطور، انصاف نیست که ما بگوئیم این‌ها زحمت می‌کشند.

این نماینده مجلس بیان کرد: مردم هم نشان دادند درجه خوبی در کمک به هم در این شرایط دارند، اما این‌ها جوابگوی اشکالات، قصور و تقصیر‌های احتمالی نیست و به این‌ها نقد جدی وارد است. درباره بحث قرنطینه به موقع در فرودین و آگاهی دادن به مردم درباره کرونا قبل از شیوع آن اشکالاتی است که ما وارد می‌دانیم.

متفکر تصریح کرد: ما می‌گوییم که در مسائل پاندومیک مثل ویروس کرونا به اصطلاح امکان حاکمیت محیطی، باید افزایش پیدا کند. حکمرانی محیطی باید افزایش پیدا کند و این اجازه را بدهیم که مدیران منطقه‌ای ما بتواند تصمیم بگیرند. بر اساس نیاز منطقه‌خود خوب ستاد ملی پیشگیری از کرونا این امکان را از مدیران و به اصطلاح استانداران و مدیرانی که در مناطق بودند گرفت. این ضرر کردیم. این‌ها همه‌شان انتقاداتی‌ست که وارد است که البته حالا وقتش الان نیست. بایستی بعد از اتمام این مباحث بنشینیم این‌ها را ارزیابی کنیم و برای پدیده‌های مشابه غلط‌ گیری کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار