به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی نزدیک به تیمهای مذاکره کننده بین عربستان سعودی و دولت نجات ملی یمن مدعی شد که دو طرف ابتدای این هفته با یکدیگر تماسهایی داشتند.
یکی از منابع آگاه به رویترز گفته است که عربستان سعودی در مورد پایان دادن به جنگ در یمن «خیلی جدی است» ولی مسئله به میزان رضایتمندی انصار الله و ایجاد اعتماد بین دو طرف بستگی دارد.
مقامات محلی به رویترز گفتهاند که تلاشها برای گفتوگوهای دوباره بعد از آن آغاز شد که ائتلاف سعودی به شهرها و روستاهایی که ارتش و کمیتههای مردمی یمن به رغم اعلام آتش بس یکطرفه، حملات هوایی کرد تا از پیشروی آنها در استان الجوف (شمال یمن) و به سمت شهر مأرب جلوگیری کند؛ شهری که گفته میشود آخرین سنگر دولت مستعفی در مرکز یمن است و این دولت مورد حمایت سعودیهاست.
این خبرگزاری گفته با «ترکی المالکی»، سخنگوی ائتلاف سعودی تماس گرفته و در این باره نظر او را جویا شده ولی او هیچ پاسخی نداده است.
آتش بس ادعایی این ائتلاف از روز پنجشنبه گذشته با ادعای مقابله با شیوع کرونا آغاز شده است ولی دولت نجات ملی که انصار الله بخشی از آن است تا الآن با آن موافقت نکرده است.
این دولت میگوید در صورتی موافق با آتشبس در یمن است که این آتشبس فراگیر و همراه با لغو محاصره پنج ساله این کشور باشد؛ چرا که بدون لغو محاصره، مقابله با کرونا در سایه نابودی زیرساختهای بیمارستانی، انتشار وباء، قحطی و اقتصاد از هم پاشیده و کمبود مواد غذایی و دارویی معنایی محال است.
ارتش یمن گفته تا محاصره زمینی، دریایی و هوایی لغو نشود، اهداف حیاتی در عمق خاک سعودی در تیررس حملات موشکی و پهپادی قرار خواهد گرفت.
ناظران میگوید عربستان سعودی بعد از پنج سال لشکرکشی که جز بدنامی و حیف و میل اموال سعودی و کشتار صدها زن و کودک چیزی برای ریاض نداشته، تلاش دارد از فرصت کرونا استفاده کرده و به بهانه آن، به جنگ پایان دهد؛ جنگی که قرار بود نهایت تا چند ماه کار انقلابیهای یمن را یکسره کند و دولتِ آواره و مستعفی عبدرَبّه منصور هادی را به صنعاء برگرداند.