مرکز خبری- تحلیلی «گلوبال ریسرچ» در یادداشتی به کمکاری دولت آمریکا در مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و اقدامات این کشور برای این منظور را بازی سیاسی دانست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مرکز «گلوبال ریسرچ» در یادداشتی که سهشنبه (۲۷ فروردین) منتشر کرد به حقایقی در مورد مقابله آمریکا با ویروس کرونا پرداخت و نوشت با وجود اینکه غرب سالها پیش ادعا کرده بود که شیوع یک بیماری همهگیر تقریباً حتمی است، چرا خود نتوانسته با موفقیت با این بیماری مقابله کند؟ و آیا این همه تشنج و استرس برای این بیماری ارزش دارد؟
این مرکز خبری-تحلیلی با اشاره به اینکه آمریکا پول زیادی را برای جنگهای بیپایان خود در کشورهای غرب آسیا هزینه کرده در حالی که هیچ آمادگی برای این بیماری همهگیر نداشت، نوشت آمریکا به معنای واقعی کلمه، تریلیونها دلار را برای به راه انداختن جنگ تنها در افغانستان هزینه کرد و اینکه چه هزینههای بیشتری را برای اشغال عراق، ایجاد جنگ و درگیری در لیبی و سوریه، کمک به عربستان برای تخریب یمن و نمایش قدرت نرم خود و دخالتهای بیشمار در کشورهای دیگر جهان صرف کرده نیز قابل ذکر است.
«گلوبال ریسرچ» در ادامه نوشت این تریلیونها دلار پول میتوانست بیمارستانهای آمریکایی را با بهترین دستگاههای تنفسی تجهیز کند و مخازن این کشور را با دستگاههای تنفسی ارزانتر و قابلحمل نیز پر کند تا در مواقع ضروری به کار گرفته شود.
به نوشته «گلوبال ریسرچ»، مؤسسه فناوری ماساچوست ده سال پیش سندی را با عنوان «طراحی و نمونهسازی دستگاه تنفسی مکانیکی قابلحمل و ارزان قیمت» منتشر کرد. در بخشی از این سند آورده شده: «در حالی که دستگاههای تنفسی کافی برای استفاده معمول و روزمره وجود دارد، اما برای تلفات گسترده ناشی از بیماری همهگیر آنفلوانزا، وقایع طبیعی و انتشار مواد شیمیایی سمی، آمادگی کم است. هزینه ذخیره و به کارگیری دستگاههای تنفسی مکانیکی در کشورهای توسعه یافته برای مواقعی که تلفات زیاد است، گران است. طبق برنامه آمادگی ملی که بوش در نوامبر ۲۰۰۵ منتشر کرد، آمریکا به اندازه ۷۴۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تنفسی برای بدترین شرایط بیماری نیاز دارد؛ که این تعداد در مقایسه با ۱۰۰ هزار دستگاه موجود (ده سال پیش) برای استفاده، کم است.»
این مرکز با اشاره به اینکه طی ده سال بعد از انتشار این سند، هیچ اقدامی در این مورد از سوی دولتهای آمریکا انجام نشده خاطرنشان کرد این کمبود (کمبود دستگاههای تنفسی) موجب این همه استرس و تشنج در بحبوحه شیوع کرونا شده است و این در حالی است که حکومت آمریکا و کشورهای دیگر به بخشهای تجاری خصوصی که قبلاً اتومبیل و وسایل خانه تولید میکردند، فشار میآورد تا خطوط تولید دستگاههای تنفسی را راهاندازی کنند.
«گلوبال ریسرچ» با اشاره به اینکه اعمال محدودیت بر فعالیتهای بیرون از خانه و عجله در ساخت دستگاههای تنفسی تنها یک بُعد از این بحران است و بُعد دیگر ساخت واکسن برای این بیماری است، این پرسش را مطرح کرد که چرا آمریکا ساخت واکسن برای این بیماری را به شرکتهایی واگذار کرده که اصلاً اعتمادی به آنان نیست؟
این مرکز در پاسخ به این پرسش نوشت در حالی که وزارت دادگستری آمریکا بارها شرکتهای داروسازی در این کشور را به ایجاد ایمنی جعلی، ترجیح سود به سلامتی مردم و ارائه توضیح به دکترها، قانونگذاران و سیاستمداران رشوه بگیر متهم کرده، اما همین کشور (آمریکا) از طریق سازمان غذا و دارو در این کشور به این شرکتها مجوز داده تا ابزارهای بهداشتی عمومی از جمله واکسن بسازند. اگر ساخت واکسن به اندازهای که میگویند، مهم باشد، بنابراین تحقیقات، توسعه، ساخت و توزیع آنان نیز باید شفاف باشد.
«گلوبال ریسرچ» در ادامه نوشت، حس اضطرار و فوریتی که بر مردم آمریکا تحمیل میشود برای منافع مردم نیست، بلکه برای منافع ویژه سیاست آمریکا است. ساخت و توزیع واکسن برای شرکتهای داروسازی میلیاردها دلار پول به همراه خواهد داشت. در سال ۲۰۰۹ در زمان شیوع ویروس آنفولانزای خوکی، این شرکتها میلیاردها دلار پول به جیب زدند؛ اما داروهایی که این شرکت برای درمان این بیماری تولید کرده بودند بعدها مشخص شد که برای شکست آن ویروس کاربردی نداشتهاند.
این مرکز خبری- تحلیلی در ادامه به بازیهای سیاسی آمریکا اشاره کرد و نوشت این کشور در این بحران، مبارزه با کرونا در کشورهای دیگر جهان را با توجه به بهترین منافع برای خود در نظر میگیرد و به کشورهایی که در آنان منافع دارد کمک میکند که با این ویروس مبارزه کنند. اما تحریمهای اقتصادی فلجکننده همچنان در کشورهایی مانند ایران، باقی ماندهاند. روسیه نیز یکی از کشورهایی است که تحت فشار تحریمهای آمریکا قرار دارد، اما با این وجود روسیه با شرکتهایی که آمریکا تحریم کرده در حال کمک به این کشور است. به گزارش انبیسی، یک شرکت تابعه روسی که تحت تحریمهای آمریکاست، دستگاههای تنفسی را تولید و از مسکو به نیویورک فرستاده تا به آمریکا کمک کند با ویروس کرونا مبارزه کند. تصاویر تحویل این دستگاهها نیز پخش شدهاند.
به نوشته «گلوبال ریسرچ»، اگر ویروس کرونا یک تهدید کشنده برای آمریکا محسوب میشد، آمریکا به طور موقت سیاست هژمونی خود را کنار میگذاشت و تلاش میکرد با این ویروس مبارزه کند تا تنها خود را نجات دهد. این تشنجها و استرسهای ایجاد شده بر اثر شیوع کووید-۱۹، در واقع منجر به اتخاذ اقداماتی از سوی آمریکا نمیشود تا از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کند، بلکه به منظور طرحهای سودآوری خودشان این کار را انجام میدهد تا جیب شرکتهای داروسازی را پرپول و اختیار و کنترل دولت را بر مردم کشورش بیشتر کند.