یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: موعد قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران فرا رسیده و اگر نیاز به تمدید تحریمها باشد نیازمند قطع نامه جدیدی است که تصویب آن به این سادگی نخواهد بود.
فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره توئیت اخیر وزیر خارجه آمریکا مبنی براینکه خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت شد که براساس قطع نامه ۲۲۳۱ بناست در اکتبر ۲۰۲۰ به پایان برسد گفت: متوقف شدن تحریمهای تسلیحاتی ذیل قطع نامه ۲۲۳۱ است و از این جهت درخواست آمریکا غیرقانونی است.
وی با تاکید براینکه اگر آمریکا بخواهد این قطع نامه را عملیاتی کند باید قطع نامه جدیدی در سازمان ملل به تصویب برساند، گفت: براساس قانون در صورتی که آمریکا بخواهد این قطع نامه عملیاتی نشود باید قطع نامه جدیدی در سازمان ملل به تصویب برسد که توسط سایر کشورها وتو نشود براین اساس ۵ کشور عضو شورای امنیت هستند که قطعا یک یا دو تا از آنها قطع نامه ارایه شده آمریکا به شورای امنیت در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را وتو خواهند کرد.
ایزدی با بیان اینکه آمریکا در دو سه سال اخیر از یک سو به لغو قطع نامههای سازمان ملل پرداخته و از سوی دیگر هر کشوری که خواسته قطع نامه این سازمان را اجرا کند توسط آمریکاییها تحریم شده گفت: با این نگاه آمریکا به سازمان ملل قطع نامههای بین المللی و مجامع جهانی طبیعتا هیچ کشوری نباید در برابر فشارهای آمریکا تمکین کند.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: درباره این مورد خاص (تمدید تحریم تسلیحاتی ایران) از آنجا که نیاز به یک رای جدید در سازمان ملل است و داستان متفاوت با بحث برجام است که مکانیزم ماشه را داشت. این قطع نامه به تصویب رسیده و موعد آن هم فرا رسیده و اگر نیاز به تمدید تحریمها باشد همان طور که گفتم نیازمند قطع نامه جدیدی است که تصویب آن به این سادگی نیست.
وی درباره ادعای ترامپ مبنی براینکه ایرانیها تمایل به مذاکره با آمریکا دارند، اما به دلیل اینکه به آنها گفته میشود ترامپ رای نخواهد آورد از آن خودداری میکنند گفت: در خصوص این ادعای ترامپ باید دید در داخل چه حرف یا اقدامی توسط مقامات کشور انجام شده که نتیجه آن این است که ترامپ تصور کرده جمهوری اسلامی علاقهمند به مذاکره است و اگر با من مذاکره نکرده میخواهد با "بایدن" مذاکره کند.
ایزدی افزود: این طرز تلقی به خاطر پیامهای بدون دلیل و منطقی است که در سالهای اخیر در مورد مذاکره از طرف ایرانی داده شده و این ذهنیت را در ترامپ ایجاد کرده که ایران آمادگی مذاکره را دارد.
این کارشناس مسائل آمریکا با تاکید براینکه این موضوع به منافع ملی ما لطمه خواهد زد یادآور شد: الان ذهنیت رئیس جمهور آمریکا به این سو رفته که ایرانی ها منتظر انتخاب بایدن هستند، این ذهنیت به نفع ما نیست و ذهنیتی که ما باید ایجاد کنیم این است که جمهوری اسلامی آمادگی تسلیم ندارد و زمانی که آمریکا ۱۲ پیش شرط میگذارد در حقیقت متن تسلیم ایران را ارایه میکند که جمهوری اسلامی به هیچ عنوان آمادگی و بنایی برای پذیرش این متن ندارد.