رئیس جمهور با بیان اینکه ویروس کرونا سبک زندگی را تغییر داده است، گفت: همه مناسبات اجتماعی و برنامههای زندگی بر مبنای جمع شدن است، اما کرونا بر عکس آن را فاصله گرفتن از یکدیگر را به وجود آورده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی عصر شنبه در نشست با فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور گفت: در بسیاری از جاهای دنیا فقط یک مشکل کرونا وجود دارد، اما یک مشکل اضافهتر مانند تحریم داریم.
روحانی افزود: آنچه در این آزمایش تاریخی که همه دولتها با آن مواجه شده است که چگونه کشور را اداره کنند و چگونه سلامت مردم خود را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا سبک زندگی را عوض کرده است، به اهمیت حضور شرکتهای دانش بنیان پرداخت و گفت: کاری که شرکتهای دانشبنیان ما انجام دادند، قدمهای بسیار خوبی بود. الان تقریباً نیاز ما در زمینه و نتیلاتور برطرف و اینکه ما خودمان سیتیاسکن، مواد شوینده و ماسک N۹۵ را تولید کنیم کار بزرگی است.
رئیس جمهور ادامهداد: بانکها برای کمک به جامعه در شرایط شیوع کرونا، تلاش کردند، ۲۴ هزار میلیارد تومان وام یک میلیون تومانی برای مردم در نظر گرفته شد. ممکن است بگویند که یک میلیون پول زیادی نیست، بله زیاد نیست، اما باید بدانیم که خیلیها به همین پول نیاز دارند. دولت به اندازهای که توانایی داشت پرداخت کرد. البته مردم میگویند دولت بیشتر پرداخت کند، مگر پول ندارد؟ دولت میتواند بیشتر پول بدهد، اما باید عواقب آن را هم دید. اگر پول بیشتری در اختیار مردم باشد آن وقت عواقب نقدینگی آن چه میشود؟ اگر نقدینگی بیپشتوانه باشد عوارض بعدی دارد.
روحانی با بیان اینکه بخشی از جامعه پزشکی در ابتدای شیوع کرونا با ایثار جان خود و خطر کردن به صحنه مبارزه با کرونا آمدند، اظهار داشت: کار بزرگی در این دو ماه از سوی جامعه پزشکی و همه نهادهای مسئول انجام شده است. از دولت خواسته شد که نیازمندیهای داخلی را تامین کنیم و این کار انجام شد و الان به وزارت صمت این اجازه داده شده که کارخانههایی که تولید مازاد دارند آن را صادر کنند.
وی ادامه داد: خیلی مهم است که در طول دو ماه از شرایط نیازمندی به برخی محصولات پزشکی حالا به وضعیتی برسیم که برخی از کالاهای پزشکی را صادر کنیم. البته ما هنوز در برخی موارد نیازمند تأمین مایحتاج پزشکی هستیم، اما میتوانیم قدم به قدم جلو رویم و مشکلات خود را حل کنیم.