پس از آنکه دولت لبنان تدابیر ویژه مقابله با کرونا در این کشور را کاهش داد، معترضان به وضعیت اقتصادی و معیشتی بار دیگر به خیابانها بازگشتند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با آغاز اولین مرحله از کاهش تدابیر لازم برای مقابله با کرونا، معترضان لبنانی نیز یکشنبه شب (دیشب) به خیابانها بازگشتند و مسیرها در مناطق مختلف را با لاستیکهای مشتعل خودرو بستند.
بر اساس گزارش «العربی الجدید»، از ۲۱ فوریه گذشته که اولین مورد مبتلا به کرونا در لبنان شناسایی شد تظاهرات لبنانیها در اعتراض به بحران اقتصادی، اجتماعی و معیشتی متوقف شده بود.
معترضان لبنانی از ۱۷ اکتبر سال گذشته (۲۰۱۹) در اعتراض به وضعیت اقتصادی به خیابانها آمدند و این اعتراضات در نهایت باعث برکناری دولت «سعد الحریری» و تشکیل دولت جدید به نخستوزیری «حسان دیاب» شد.
این اعتراضات در حالی انجام میشود که ارزش لیر لبنان در مقابل دلار سقوط کرده و هر دلار به حدود چهار هزار لیر رسیده است.
در ادامه این گزارش آمده، تلاش برخی احزاب برای بهرهبرداری از اعتراضات به نفع خود، منجر به نگرانی معترضان به وضعیت اقتصادی شده است.
العربیالجدید افزود: از بارزترین این احزاب، جریان المستقبل به ریاست سعد الحریری است که در تلاش است پس از تشکیل جبهه معارض سیاسی علیه دیاب به نخستوزیر برگردد.
این روزنامه سپس مدعی شد، حزبالله هم تمایل به برکناری «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان دارد، زیرا وی را «مرد اول آمریکا در لبنان» و شریک اقدامات واشنگتن برای محاصره مالی حزبالله میداند. بویژه پس از آنکه «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در لبنان اخیرا تحرکات خود برای حمایت از سلامه را تشدید کرده است.
هفته گذشته «حسان دیاب» نخستوزیر دولت لبنان حمله تندی به رئیس بانک مرکزی لبنان داشت و ضمن شکبرانگیز خواندن اقدامات سلامه، وی را مسؤول سقوط ارزش لیر دانست.
دیاب خطاب به رئیس بانک مرکزی گفت: او بیاید و به مردم لبنان بگوید در پس پرده و ماجرای کاهش قیمت لیر در برابر دلار چیست.
حسان دیاب زیان بانک مرکزی لبنان را گسترده دانست و گفت: از ابتدای امسال هفت میلیارد دلار گم شده و سه میلیارد دلار آن تنها مربوط به چهار هفته اخیر است. تا به امروز ۵.۷ میلیارد دلار از پول به ودیعه گذاشته شده از سپردهها بیرون کشیده شده است.