کد خبر:۸۴۴۱۵۹
در گفتگو با دانشجو

شرکت‌های ترک چگونه هزینه‌های کرونا را کاهش می‌دهند؟ / صنعت توریسم ترکیه در رکود بی سابقه

رئیس خانه اقتصاد و مطالعات تجاری ایران و ترکیه گفت: ثبت شرکت‌های تجاری و فعالیت در حوزه توریسم ترکیه به شدت از کرونا متاثر شده و در دو ماه گذشته افت قابل توجهی داشته است.
سید جلال ابراهیمی؛ رئیس خانه اقتصاد و مطالعات تجاری ایران و ترکیه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو بیان کرد: در شرایط کرونا در ماه مارس ۱۰۰۰ شرکت در ترکیه تاسیس شد و متعاقب آن در اثر ویروس کرونا ۸۰۰ شرکت در این کشور بسته شد.

ابراهیمی ادامه داد: در دو ماه گذشته تعداد شرکت‌های تعطیل متاثر از کرونا در ترکیه به ۱۹.۲۲ درصد رسیده است که یکی از عوامل اصلی این اتفاق عدم مراجعات کشور‌های خواهان به ترکیه است که ارتباطات زمینی و هوایی با آن‌ها قطع شده است.

بیشتر بخوانید:


وی اضافه کرد: تعداد شرکت‌های تجاری ثبت شده در ترکیه نسبت به ماه قبل ۳۵ درصد کاهش داشته و در این مدت گروه‌های بازرگانی و کاری ترجیح دادند با تجمیع سرمایه وارد خط تاسیس اتحادیه‌های تعاونی شوند، یعنی با این کار ریسک‌هایی که برای شرکت‌های تجاری متصور بود و تعطیلی آن‌ها باعث پرداخت‌های اجاره بها و هم چنین مسائل مالیاتی و حقوق کارمندان بوده کمتر شده است.

ابراهیمی افزود: ۸۲ درصد از کل شرکت‌های ثبتی در ترکیه تعاونی است و در حال حاضر به طور کلی ۴۰ درصد از تشکیل شرکت‌ها در استامبول ۱۰ درصد در آنکارا و صدی ۵ در ازمیر انجام می‌شود در حالی که پیش از این ازمیر جزو شاخص‌های ثبت تجاری بالاخص در حوزه الکترونیک و تجهیزات پزشکی بوده است.

بیشتر بخوانید:


وی اضافه کرد: در ماه گذشته دو هزار و ۸۴۰ شرکت به صورت تعاونی تجاری خارجیان با حمایت و همکاری ترک‌ها تشکیل شده است که پیش از این اغلب مستقل بوده، ولی حالا سرمایه گذاران ترک و حضور ترک‌ها باعث شده بتوانند شرکت‌ها را تشکیل بدهند. ۵۴۰ شرکت از این شرکت‌های تجاری با سرمایه گذاری مشترک ترک‌ها صورت گرفته و از مجموع کل این شرکت‌ها فقط ۵۱ شرکت ایرانی است.

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه اضافه کرد: باید توجه داشت که ایرانی‌ها پیش از کرونا پیشروی ثبت شرکت در ترکیه بالاخص در ازمیر و استامبول بودند و در ضمن در خرید ملک هم در پیشتاز بودند در حالی که در دو ماه گذشته نه تنها در حوزه خرید ملک اقدامی صورت نگرفته بلکه توقف هم داشته و بعضی ملک‌ها به فروش گذاشته شده است. از بقیه شرکت‌ها ۳۲ درصد سوریه‌ای و عراقی است.

ابراهیمی ادامه داد: در حوزه مسائل توریسم خیلی شرایط بحرانی‌تر شده و هتل‌ها بالاخص در آنتالیا و ازمیر که ۱۵۰ هتل بالای ۵ ستاره بودند اغلب خالی هستند و اصولا ۷ ستاره ۵ ستاره‌ها بیش از ۲۵ درصد از اتاق هایشان خالی است و خدمات جانبی هم عرضه نمی‌شود که در دهه‌های اخیر چنین رکودی بی سابقه است و مسملا تلاششان این است بتوانند زمان جذب توریسم را معوق کنند و حتی به خواهش افتاده اند و به توریست‌ها نامه می‌نویسند که دو ماه وقت بدهند تا شاید کرونا جمع و جور شود و البته بدیهی است این کار به این سادگی و سرعت صورت نمی‌گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار