رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: بیش از ۸۰ درصد اصناف، پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت میکنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین ذوالفقاری امروز چهارشنبه پس از برگزاری «شانزدهمین جلسه کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا» به خبرنگاران گفت: بر اساس تصمیم روز یکشنبه ستاد ملی مدیریت کرونا که روند بازگشایی فعالیتهای مختلف را در کشور به سه دسته شهرستانهای کم خطر (سفید)، دارای خطر متوسط (زرد) و پرخطر (قرمز) تقسیم کرده است، در نشست امروز کمیته این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و به استناد گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱۴ شهرستان کشور از نظر شیوع ویروس کرونا، کم خطر تشخیص داده شد.
وی افزود: مقرر شد در این ۱۱۴ شهرستان، بخش دیگری از فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی که به دلیل شیوع کرونا متوقف شده است، بازگشایی شود؛ لذا بر اساس نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف آن تعداد از فعالیتهایی که میتوانند در شهرهای کم خطر (سفید) آغاز شوند، تعیین و برای تصویب در جلسه روز یکشنبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ارائه خواهد شد. البته تصویب مناطق سفید به معنای آغاز همه فعالیتها نخواهد بود و این مناطق هم باید همچنان از نظر شیوع کرونا تحت کنترل باشد.
ذوالفقاری ادامه داد: چنانچه وضعیت این مناطق همچنان سفید باقی بماند امکان بازگشایی و ادامه فعالیت در آنها ممکن است، اما اگر بار دیگر شیوع بیماری در این مناطق افزایش یابد، به ناچار محدودیتها دوباره اعمال خواهد شد.
رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا با بیان اینکه محدودیتها را باید با روند بیماری تطبیق دهیم، گفت: در ابتدا ۱۱۴ شهرستان که وضعیت آنها سفید اعلام شده است بخشی از فعالیتهای تعطیل شده را آغاز خواهند کرد، اما باید یک دوره ۱۵ روزه را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم تشخیص دهیم که آیا روند بیماری در آن شهرها تغییر یافته است یا نه. اگر وضعیت همچنان سفید باقی بماند امکان بازگشایی و افزایش دیگر فعالیتها در آنها وجود دارد، اما در صورت شیوع مجدد بیماری، محدودیتها بازمی گردد.
ذوالفقاری تاکید کرد: فاصله بین وضعیت سفید و زرد بسیار کم است و با افزایش یک بیمار در روز در مناطق سفید، وضعیت یک شهر میتواند از وضعیت سفید به وضعیت زرد تغییر کند.
معاون امنیتی و اجتماعی وزیر کشور، دومین موضوع مورد بررسی در جلسه امروز کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا را تمدید مهلت اعتبار وکالتنامههای نقل و انتقال خودرو بیان کرد و اظهار داشت: پیش از عید نوروز، برخی افراد وکالت نامههایی را برای نقل و انتقال سند خودرو داده بودند، ولی چون با تعطیلات مصوب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا همزمان شده و حدود ۳۶ روز مراکز شماره گذاری تعطیل شد، امکان به نام زدن سند این خودروها فراهم نشده بود.
وی افزود: در این جلسه پیشنهاد شد مدتی که مراکز شماره گذاری، طبق تصمیم ستاد ملی تعطیل بودند جزء روزهای غیرکاری در وکالت نامهها منظور شود تا با رعایت قانون مدنی، مشکل حدود یکصد هزار نفر در کشور در این زمینه برطرف شود و آنها بتوانند با وکالت نامههایی که قبلاً از فروشنده داشتند نسبت به تغییر سند مالکیت اقدام کنند.
ذوالفقاری ابراز امیدواری کرد این پیشنهاد در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در هفته آینده تصویب و مشکل افراد یادشده حل شود.
رییس کمیته اجتماعی و انتظامی مدیریت کرونا با بیان اینکه موضوع بعدی جلسه امروز مربوط به مسائل شهرداریها خصوصاً در کلانشهرها و در حوزه ترافیک و حمل و نقل عمومی بود، اظهار داشت: با دستور ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مسائل و موضوعات کلانشهرها در دو روز گذشته بررسی و مقرر شد پیشنهادات آنها به ستاد ارائه شود و مسائل و مشکلات در کل کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی در مورد وضعیت اجرای ترافیک در کلانشهرها گفت: در این جلسه مقرر شد همه شهرداریها مکلف شوند پروتکلهای بهداشتی را در حمل و نقل عمومی اعم از مترو، اتوبوس، تاکسی، تاکسیهای اینترنتی و آژانسها کاملاً رعایت کنند و بر مبنای رعایت این پروتکلها طرح ترافیک متناسب با شرایط توسط شورای ترافیک استانها تدبیر شود.
معاون وزیر کشور افزود: در صورت اجرا، طرح ترافیک باید به گونهای مدیریت شود که ازدحام به وجود نیاید و بار اضافی بر حمل و نقل عمومی که خارج از پروتکلهای وزارت بهداشت است، وارد نشود و مشکلی از این جهت به وجود نیاید. به همین دلیل، مقرر شد شورای ترافیک استانها به صورت روزانه وضعیت را رصد کنند و با ایجاد تعادل بین طرح ترافیک و حمل و نقل عمومی، هم ترافیک شهرها را مدیریت کنند و هم از شیوع بیماری براثر حمل و نقل عمومی جلوگیری به عمل آورند.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: در نشست امروز در مورد فعالیت برخی از مشاغل هم پیشنهاداتی از سوی اتاق اصناف و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد که با توجه به ارزیابی در طول یک هفته گذشته مقرر شد ساعتهای کاری هم مورد بازنگری قرار گیرد و به ستاد ملی ارسال شود.
وی در پاسخ به احتمال بازگشایی مدارس در ۱۱۴ شهری که دارای وضعیت سفید هستند، گفت: در مورد بازگشایی مدارس تا این لحظه تصمیم گیری نشده است چراکه مدارس و دانشگاهها سراسری هستند و تعطیلی و بازگشایی آنها سراسری خواهد بود.
رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در باره نحوه اجرای پروتکلهای بهداشتی از سوی اصناف اظهار داشت: براساس گزارشی که امروز در جلسه داده شد بعد از بازگشایی تعدادی از اصناف و مغازهها در طول هفتههای گذشته، با نظارتهای صورت گرفته بالای ۸۰ درصد از آنها در سطح کشور پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردهاند، اما سقف رعایت این پروتکلها و فاصله گذاری اجتماعی در تهران پایین است و تنها ۶۲ درصد رعایت شده است که امیدواریم تهرانیها بیشتر رعایت کنند.
ذوالفقاری یادآور شد: باید توجه داشته باشیم که مساله بیماری کرونا هنوز حل نشده است و اگر میبینیم روند بیماری و فوتیهای ناشی از آن در کشور کاهش یافته، به دلیل رعایت یک سری مسائل بهداشتی است که عمده کار و همکاری توسط مردم صورت گرفته است.
وی افزود: در ابتدای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، روند شیوع بیماری در کشور به ۳ هزار نفر در روز رسیده بود، ولی اکنون به حدود هزار نفر رسیده است که این امر نتیجه کار جمعی و همراهی جدی مردم بود. امروزنیز اکثر مردم از رعایت نکردن تعدادی از افراد گلهمند هستند.
معاون وزیر کشور هشدار داد: چنانچه پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود و روند بیماری مجدداً افزایش یابد، ناچارا باید محدودیتها دوباره برگردد و بازگشت دوباره محدودیتها خسارات زیادی دربر خواهد داشت.