مدیریت افتضاح بحران کرونا در آمریکا این کشور پرادعا را با «فاجعهای تمام عیار» مواجه ساخته و مردم بیگناه این کشور را به، اولین قربانیان این فاجعه مدیریتی تبدیل کرده.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مدیریت افتضاح بحران کرونا در آمریکا این کشور پرادعا را با «فاجعهای تمام عیار» مواجه ساخته و مردم بیگناه این کشور را به، اولین قربانیان این فاجعه مدیریتی تبدیل کرده. شمار تلفات آمریکا از این ویروس از میزان تلفات جنگ ویتنام فراتر رفته و نیویورک را به عنوان کانون شیوع ویروس، به شهر ارواح تبدیل کرده است. در برحی ایالتها مثل میشیگان حتی، زمزمه شورش مسلحانه علیه قرنطینه شنیده میشود.
آخرین گزارشها از شیوع جهانی ویروس کرونا حاکی است، تا لحظه تنظیم این گزارش (عصر جمعه) بیش از ۳ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۷۷۱ نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده و متاسفانه بیش از ۲۳۴ هزار و ۴۰۴ نفر نیز فوت کردهاند. بر اساس دادههای وبگاه «ورلد امتر» آمریکا با یک میلیون و ۹۵ هزار و ۳۰۴ مبتلا و ۶۳ هزار و ۸۷۱ نفر فوتی همچنان در صدر تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا قرار دارد. بدین ترتیب از هر سه مبتلا در سراسر جهان یک نفر آمریکایی است. طبق دادههای دانشگاه «جانهاپکینگز» طی سه روز گذشته به طور متوسط روزانه ۲ هزار نفر در آمریکا بر اثر کرونا فوت کردهاند. تصاویر ماهوارهای نیز نشان میدهد شیوع این ویروس، نیویورک را به شهر ارواح تبدیل کرده است. تاکنون تنها در ایالت نیویورک حدود ۳۱۰ هزار نفر مبتلا شده و حدود ۲۳ هزار نفر فوت کردهاند؛ و این در حالی است که، اخیراً روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا نوشته بود، تعداد واقعی کسانی که در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند از آمار رسمی فراتر است!
شورش مسلحانه
در آمریکا رئیسجمهور آمریکا بهشدت به سوءمدیریت بحران کرونا متهم است. به نوشته سی ان ان «مردی که میگفت در مورد داعش حتی بیشتر از ژنرالهای نظامی میداند و ادعا میکرد که دستیاران خود را با تیزبینی علمی خود حیرتزده کرده، اکنون با رهبری خود در یکی از بدترین بحرانهای داخلی بعد از جنگ جهانی دوم بارها نقشیاشتباه داشته، تصمیمات خطرناک و ناآگاهانه گرفته و اکنون نیز محور اصلی این مسئله را سیاسی کرده است. غیر از شمار بالای مبتلایان و فوتیها و مجادلات سیاسی بین ترامپ و ایالتها نگرانی از شورشهای مسلحانه نیز به لیست نگرانیهای قبلی اضافه شده است».
اشغال ساختمان ایالتی کنگره
دیروز صدها تن از طرفداران ترامپ (مخالفین قرنطینه) که شماری از آنها کاملا به سلاح گرم، پیشرفته و مسلسل مسلح بودند پس از ورود به ساختمان ایالتی کنگره آمریکا در ایالت «میشیگان» آن رااشغال کردند. معترضان خواستار لغو محدودیتهای باقی ماندن در خانه بودند که به دنبال شیوع ویروس کرونا در این ایالت اعمال شده است. این افراد که در قالب گروه «میهنپرستان آمریکایی» چنین اعتراضاتی را سازماندهی کرده بودند دیروز با نادیده گرفتن دستور العملها و رعایت فاصله اجتماعی وارد ساختمان کنگره ایالتی در میشیگان شده و در خیابانهای اطراف آن نیز تجمع کردند. در همین حال پلیس نیز مانع ورود معترضان به ساختمان نشد و همزمان با ورود آنها به منظور احتیاط تنها دمای بدنشان را کنترل کرد، شاید با مشاهده سلاحهای خودکاری که در دستان برخی از آنها میدید!
معترضان پس از ورود به داخل ساختمان با شعار «بگذارید ما کار کنیم» خواستار لغو محدودیتهای تردد و از سرگیری فعالیت مشاغل شدند. معترضان همچنین با مسدود کردن خیابانهای اطراف ساختمان از «گرتچن ویتمر»، فرماندار این ایالت خواستند تا با لغو قوانین محدودکننده موافقت کند. در این میان برخی از نامزدهای جمهوری خواه که خود را برای انتخابات کنگره آمریکا آماده میکنند از فرصت استفاده کرده و ضمن همراهی با معترضان خواستار لغو محدودیتها شدند. پیش از این نیز در برخی ایالتها مخالفان قرنطینه با اسلحه به خیابانها آمده و خواستار لغو قرنطینه شده بودند.
شکاف بین کاخ سفید و سازمانهای جاسوسی
از سوی دیگر خبر رسیده که این ویروس، بین مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا نیز شکافانداخته است. مقامات کاخ سفید با فشار بر جاسوسان آمریکایی در تلاش هستند ارتباطی میان منشاء ویروس کرونا و آزمایشگاههای چین پیدا کنند با این وجود نهادهای اطلاعاتی آمریکا موافق این رویه دولت ترامپ نیستند و شکاف گستردهای بین دو طرف بر سر این موضوع ایجاد شده است.
به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»، تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا نگران هستند که فشار دولت برای اثبات فرضیه «دونالد ترامپ» مبنی بر اینکه ویروس کرونا در آزمایشگاههای چین ساخته شده است، میتواند اقدامی خطرناک باشد. این تحلیلگران میگویند چنین تلاشی میتواند ارزیابیهای مربوط به خاستگاه این ویروس را به انحراف کشانده و از آن بهعنوان سلاحی سیاسی جهت افزایش تنش با چین استفاده شود. اغلب نهادهای اطلاعاتی آمریکا در این خصوص که شواهد قابل اتکایی برای منشاء آزمایشگاهی ویروس کرونا وجود داشته باشد تردید دارند. از سوی دیگر دانشمندانی که ماده ژنتیکی این ویروس را مورد مطالعه قراردادهاند میگویند به احتمال زیاد این بیماری خاستگاه حیوانی دارد. با این حال به گفته برخی مقامات فعلی و سابق کاخ سفید، «مایک پمپئو» رئیسسابق سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیآیاِی) و وزیر امور خارجه کنونی آمریکا، اعمال فشار به نهادهای اطلاعاتی برای یافتن چنین شواهدی را پیش میبرد.
علیرغم افزایش این فشارها جامعه اطلاعاتی آمریکا روز پنج شنبه با صدور بیانیهای تاکید کرد «این نهاد با جامعه علمی از این لحاظ که ویروس کووید-۱۹ ساخته دست بشر نیست یا در آن تغییر ژنتیکی صورت نگرفته همنظر است».
استعفای نخستوزیر روسیه
از روسیه نیز خبر میرسد که تست ابتلای «میخائیل میشوستین» نخستوزیر این کشور به کرونا مثبت بوده است. طبق گزارش رویترز «میشوستین» به ولادیمیر پوتین اطلاع داده که مبتلا به عفونت کرونا شده و موقتاً تا زمان بهبودی از سمتش استعفا میکند. نخستوزیر ۵۴ ساله روسیه پیشنهاد داده «آندره بلوسوف»، معاون اول نخستوزیر روسیه در غیاب او وظایفش را انجام دهد. پوتین که چند ماه پیش «میشوستین» را به سمت نخستوزیری منصوب کرد از این پیشنهاد حمایت کرد. میشوستین که یکی از اصلیترین مقامهای هماهنگکننده مبارزه روسیه با ویروس کرونا است نخستین فرد با مقام رسمی است که به عفونت با این ویروس مبتلا شده است. بر اساس گزارشها شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در روسیه به ۱۱۴ هزار و ۴۳۱ نفر و تعداد کل جان باختگان به هزار و ۱۶۹ تن افزایش پیدا کرده است.