نسخه گویای کتاب «صلح امام حسن (ع)» با حضور معاون صدای سازمان صداوسیما در ساختمان شهدای رادیو رونمایی شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از کتاب گویای «صلح امام حسن (ع)» با حضور حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی امروز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۰ در سالن جلسات معاونت صدای ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
مهدی شاملو مدیر «ایرانصدا» در ابتدا درباره کتاب گویای «صلح امام حسن (ع)» عنوان کرد: این کتاب برخلاف تصور که کتابی تخصصی است و برای کسانی که با نگاه تحلیلی میخواهند بررسی کنند برعکس کاملاً برای مخاطب عام هم جذابیت دارد و فضایی نمایشی و هنری دارد.
نیاز به تبیین تصمیمات «انسان ۲۵۰ ساله»
در ادامه حمید شاهآبادی معاون صدا در این مراسم در سخنانی تصریح کرد: اگر به زندگی مقام معظم رهبری نگاه کنیم، ایشان همیشه دغدغهای داشتهاند که در عنوان کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» هم نمود دارد. مبنای این دغدغه فکری بر این است که اهل بیت (ع) هر یک در کنار دیگری گویی انسانی واحد بودهاند که در طول تاریخ امتداد پیدا کرده و براساس زمان و مکان موجود، تصمیم گرفتهاند.
وی ادامه داد: جامعه امروز بیش از پیش نیاز به تبیین این تصمیم تاریخی دارد. امروز که بنگاه شبههپراکنی برای تکتک تصمیمات مسئولان کشور دست به شایعهپراکنیهای زیاد میزند، نیاز است حرکت امام حسن (ع) تبیین شود.
معاون صدا تصریح کرد: در ایران صدا چند هزار کتاب به صورت صوتی، روایی و نمایشی داریم که منبع عظیمی است. ما روزی ۴۰۰ هزار مراجعه به این پایگاه را داشتهایم.
وی افزود: این نشستها برای این است که نسل امروز با فراز و فرود نگارش این اثر آشنا شوند. در این ایام کرونایی بیش از گذشته فرصتهایی برای شنیدن چنین آثاری فراهم است. رادیو فقط اسباب شنیدن در لحظه نیست، بلکه شرایطی را در همه عرصهها فراهم میکند تا آثار در همه فضاها شنیده شوند. ما تکلیف خود میدانیم روی آثاری که ظرفیتی برای ماندگاری دارند کار کنیم.
ترک جهاد روش اهل بیت (ع) نیست
در بخش دیگر مراسم حجتالاسلام صلح میرزایی رییس موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی قم در سخنانی گفت: کتابهای زیادی تا به امروز از رهبر انقلاب منتشر شده و درباره این کتاب این نکته اهمیت دارد که متدینین بدانند ترک جهاد روش اهل بیت (ع) نیست.
حجتالاسلام صلح میرزایی تصریح کرد: بیانات حضرت آقا در رادیو و تلویزیون به خوبی پوشش داده میشود، اما فکر میکنم آثار ایشان هنوز در حوزههای علمیه به خوبی شناخته نشده است.
وی تصریح کرد: ایشان نسبت به مباحث اولویت سنجی دارند و همه آثارشان جنبه تربیتی دارد. حتی مباحث انقلابیشان هم برخوردار از نکات اخلاقی است.
صلح امام حسن (ع) غاصبان را رسوا کرد
محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر تاریخ اسلام نیز دیگر مهمان این مراسم بود که در سخنانی گفت: امام حسن (ع) حکومتهای غاصب را با اقدام خود رسوا کرد، اما متاسفانه ابعاد کار مهم ایشان نادیده گرفته میشود.
وی اضافه کرد: رهبر انقلاب در زمان ترجمه این کتاب، جوانی ۲۸ یا ۲۹ ساله بودها ند و در حال تعقیب از طرف ساواک، با این حال میخواستند راه را از این طریق نشان دهند. این کتاب به مباحث مختلفی میپردازد از جمله اینکه چه شد که جامعه تن به رهبری معاویه داد؟
رجبی دوانی بیان کرد: امروز هم ما را به چنین مواردی دعوت میکنند، این که با کدخدا بسازید این همه دشمن نتراشیم تا دنیایمان تامین شود از همین جنس است. معاویه و برادرش ابوسفیان به دشمنان دیروز پیامبر (ع) باج میدادند تا نفوذ کنند و در نهایت خط نفوذ، رهبری اسلام را به دست بگیرد، اما امام حسن (ع) تلاش کرد این توصیهها را خنثی کند.
وی با اشاره به اهمیت تولید این کتاب در قالب کتاب گویا اظهار کرد: این اقدام کار ارزشمندی است و مخاطبان عمومی هم میتوانند از این اثر ارزشمند بهره بگیرند.
گویندگانی که حق کتاب را ادا کردند
در ادامه زهرا عبداللهزاده تهیهکننده نسخه گویای کتاب «صلح امام حسن (ع)» درباره تولید این اثر گفت: وقتی با این کتاب رو به رو شدم، احساس کردم کتاب از ظرفیت بالایی برخوردار است و باید بتوانیم تلاش بیشتری را برایش انجام دهیم و البته گویندگان حق کتاب را ادا کردند.
وی افزود: از همه تجاربی که در ۲۵ سال گذشته اندوخته بودم، استفاده کردم تا بخش شنیداری کتاب جذابیت دوچندانی داشته باشد. موسیقی در چنین آثاری بار معنایی بیشتری به کار میبخشد و در این زمینه هم کار کردیم.
ناصر نظامی، محیالدین تقیپور، احمد گنجی و ابوالفضل شاه بهرامی گویندگان کتاب گویای «صلح امام حسن (ع)» هستند که به تهیه کنندگی زهرا عبدالله زاده به تولید رسیده است.
در پایان از عوامل تولیدکننده این کتاب گویا تجلیل و از خود اثر رونمایی شد.