یک مقام دولت مستعفی یمن گفت که امارات مناطق وسیعی از سقطری را به طور غیرقانونی تصاحب و جاذبههای طبیعی را نابود کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام دولت مستعفی یمن گفت که امارات از زمان حضور خود در سقطری اقدام به تخریب محیط زیست و آثار و جاذبههای طبیعی این منطقه کرده است که یک میراث جهانی است.
او در گفتگو با شبکه الجزیره تاکید کرد: «مناطق وسیعی در سواحل مجمع الجزایر سقطری را امارات با قراردادهای فروش غیرقانونی به کنترل خود درآورده است».
این مقام یمنی که خواست نامش فاش نشود، افزود: «خلفان المزروعی یک شخصیت اماراتی است که با قطع دهها اصله از درختهای کم نظیر در سقطری یک ویلای بزرگ برای خود در سقطری بنا کرده است».
این مقام منصور هادی گفت: «فضاهای وسیعی در سقطری توسط امارات با خطوط و برجهای مخابراتی ویژه به استراحتگاه مخصوص اماراتیها مبدل شده است».
او گفت: «امارات فعالیت یک هیئت باستان شناس از روسیه را در سقطری متوقف کرد و دو منطقه آثار باستانی در نزدیکی حدیبو مرکز استان سقطری را به کنترل خود درآورد».
جزیره سقطری مجمعالجزایری در جنوب یمن است که در غرب اقیانوس هند، در دهانه تنگه عدن و بین دو قاره آسیا و آفریقا قرار دارد.
دولت امارات از ۳ می ۲۰۱۸/۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ سقطری را اشغال کرده است
اشغال جزیره سقطری از سوی امارات در شرایطی است که کنترل سقطری در اختیار دولت مستعفی و فراری یمن به ریاست منصور هادی بود و کشور امارات هم به عنوان یکی از اعضای ائتلاف عربی ظاهرا از این دولت حمایت میکرد.
اقدامات امارات از زمان اشغال این جزیره انگیزه توسعهطلبانه و چشمداشت اقتصادی امارات به این جزیره استراتژیک از نظر گردشگری را نشان میدهد.
مجمعالجزایر سقطری، در برگیرنده جزیرههای مرجانی «سقطرا، عبدالکوری، سمهه، درسه» و چندین جزیره کوچکتر است که روی هم رفته ۳.۶۲۵ کیلومتر مربع وسعت دارند. جزایر سقطری، زیستبومی بسته است، به همین دلیل گونههای جانوری و گیاهی منحصر به فردی دارد.
نزدیک به یک سوم جانداران این جزایر، تنها در همانجا یافت میشوند. گونهای درخت که به «خون اژدها» مشهور است، در این منطقه فراوان دیده میشود. این جزیره حدود ۵۰ هزار سکنه دارد.
جزیره سقطری به دلیل جاذبههای طبیعی آن میتواند یکی از مهمترین مکانهای توریستی در منطقه و حتی در کل جهان باشد که به اندازه چندین میدان نفتی برای یک دولت درآمدزایی داشته باشد. از همین رو اشغال ان از سوی امارات با انگیزههای اقتصادی امارات مرتبط است.