عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بخش خصوصی باید هویت پیدا کند و نه تنها مسئولیتش را انجام دهد، مکمل دولت باشد و در کارها به او کمک کند نه این که بخشی از دولت شود و بدان تکیه زند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین دهقان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با مصطفی قلیخسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک و علی توسطی رئیس اتحادیه ماشینآلات کشاورزی و صنعتی دیدار کرد. در این دیدار مباحث مختلفی پیرامون مشکلات این دو صنف مطرح شد و دهقان نیز نقطه نظرات خود را بیان کرد.
دهقان در این جلسه با اشاره به لزوم تعیین مسئولیت برای هر دستگاه و نهاد و پیگیری از آن براساس همان مسئولیت تعیینشده ٬ گفت: به نظرم یکی از مشکلات ما این است که مسائل را پیچیده و چند بعدی میکنیم و سپس میخواهیم آن را حل کنیم. باید مسئولیت هر نهاد و اتحادیه مشخص باشد و همان را از او بخواهیم. برای مثال، وظیفه اتحادیه املاک کشور این است که بین فروشنده و خریدار ملک ارتباط برقرار کرده و بر صحت و درستی آن معامله نظارت داشته باشد، اما متاسفانه علاوه بر این مسئولیت، از او میخواهیم که با وزارت صمت هم ارتباط برقرار کند، با اداره ثبت اسناد نیز وارد تعامل شود و ... در حقیقت این قدر به مسئولیت اصلی او پرو بال میدهیم که از انجام همان کار اصلی خود نیز باز میماند.
دهقان با اشاره به لزوم سیاست گذاری صحیح وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان گفت: اکنون کشاورزان ما چگونه فکر میکنند؟ دقیقا مانند بازاریها فکر و عمل میکنند و برنامهای دراز مدت برای سالهای آینده خود ندارند. برای مثال امروز فلان محصول گران میشود همهشان دنبال کشت این محصول میروند، اما سال بعد هیچ کس دنبال کشت این محصول نرفته و محصول دیگری که گران شده است را میکارند.
وی با بیان اینکه باید به گونهای عمل کنیم که کشاورز به استمرار فعالیت خود فکر کند، تصریح کرد: باید مشخص کنیم که هر منطقه برای کشت چه محصولی مناسب است. علاوه بر این باید با برنامهریزی دقیق بدانیم که امسال چه میزان گندم، جو و ... احتیاج داریم و بر همین اساس از کشاورزان بخواهیم که محصول بکارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: باید کمک کرد که هر کس آگاهانه وارد اقتصاد و صنعت شود، برای مثال به دلیل سودآوری، اکنون همه وارد بازار بورس شدهاند و، چون سود میکنند خبری از گله و ناراحتی نیست. حال اگر ارزش سهام پایین بیاید همه مدعی دولت میشوند. به عبارت بهتر باید تلاش کنیم هر کس مسئولیت کارهایی که انجام میدهد را بپذیرد.
دهقان با اشاره به سیاستهایی که دولتها برای حل مشکلات صنعت کشور باید در پیش بگیرند، گفت: باید سنگینی بار دولت را از دوش مردم برداشت؛ به نظرم دولت برای کارکردن خودش کار اضافی میتراشد؛ برای مثال وقتی میخواهد یک مجوز بدهد، آن فرد را به چندین دستگاه و ارگان میفرستد؛ این مسئله یا سبب ناامیدی فرد میشود یا باعث میشود که راه فعالیت غیرقانونی باز شود.
وی افزود: متاسفانه بخش خصوصی ما سعی نکرده که متکی به خود رشد کند و همواره تکیهاش را به دولت داده است؛ بخش خصوصی باید فرهنگ اتکا به تجربه و دانش را برای رشد توسعه دهد و رابطه و فساد را به شدت نهی کند تا خود کنترلی و اخلاق حرفهای در جامعه صنفی جای خود را بازیابد. به نظرم باید اجازه بدهیم بخش خصوصیِ سالم ما رشد کند که در آن صورت بسیاری از مشکلات حل میشود. باید کاری کرد که بخش خصوصی هویت پیدا کند، نه تنها مسئولیت خودش را انجام بدهد، بلکه مکمل دولت نیز باشد و در کارها به او کمک کند نه این که بخشی از دولت شود و بدان تکیه زند.
خسروی: بایستی به سمت صنعتی کردن ساختمان سازی برویم
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز در این دیدار ضمن معرفی اتحادیه مشاوران املاک گفت: در سطح شهر تهران ۱۲ هزار مشاور املاک داریم، در استان تهران این رقم به ۲۱ هزار واحد صنفی میرسد و در کل کشور ۱۳۵ هزار مشاور املاک داریم که در اتحادیه مشاوران املاک عضو هستند. مشاوران املاک مولدان مالیاتی و کمککننده اقتصاد کشور هستند و هیچگاه هزینهای به دولت تحمیل نکرده اند.
وی با اشاره به راهاندازی کد رهگیری در سطح کشور و کاهش تخلفات معاملات ملک گفت: کد رهگیری در ۳۰ استان کشور راهاندازی شده است و باعث شد جلوی قولنامههای غیرقانونی گرفته شود. اکنون اتحادیه ما دانشگاه علمی کاربردی مشاوره املاک را راهاندازی کرده است. کسی که میخواهد دفتر مشاوره املاک بزند باید در کلاسهای این دانشگاه شرکت کرده و مدرک دریافت کند.
قلیخسروی با انتقاد از سیاستهای ساختمانسازی به شیوه سنتی گفت: برای ساخت یک ساختمان ۵ طبقه ۳ سال زمان گذاشته میشود که بسیار طولانی است. ما باید به سمت صنعتیسازی ساخت برویم که نمونه آن را در جهان میبینید. برای مثال میبینید که چین در ۲ هفته یک بیمارستان بزرگ ساخت.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در مورد مشکلات صنف خود گفت: مشکلاتی با وزارت صمت و اداره ثبت اسناد داریم که باید حل شود.
توسطی: کشاورزی مزیت مطلق ما است
در بخش دیگر این جلسه، علی توسطی رئیس اتحادیه ماشینآلات کشاورزی و صنعتی گفت: باید توجه داشت که پیش فرض تولید محصولات کشاورزی داشتن ماشینآلات است.
وی در مورد ظرفیتهای کشاورزی کشور گفت: کشور ما گرم و خشک است؛ آمارها میگوید میانگین بارش جهانی ۷۵۰ میلیمتر است در حالی که میانگین بارش در کشور ما ۲۵۰ میلیمتر است. علاوه بر این ۳ برابر متوسط جهانی تبخیر داریم با این حال در زمینه امنیت غذایی هیچ مشکلی نداریم و میتوانیم صادرکننده باشیم. کشاورزی مزیت مطلق ماست و ظرفیت بسیار خوبی در زمینه صادرات محصولاتی خاص نظیر پسته، زعفران و ... وجود دارد.
توسطی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه راهاندازی کسب و کارها وجود دارد گفت: اکنون اگر شخصی بخواهد یک مرغ داری بزند و تعدادی شغل ایجاد کند، باید مجوزهای متعددی را از ارگانها مختلف دریافت کند که این مسئله ممکن است سبب ناامیدی او شود. من فکر میکنم که در صنعت وضعیت بدتری نسبت به کشاورزی داریم؛ اکنون وارد ترسالی شدهایم و کشاورزی ما شرایط خوبی را سپری میکند، اما در صنعت گرفتار مشکلات عدیدهای هستیم.