یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران با این اقدام درصدد است از یک سو تاب آوری خود در مقابل تحریمهای آمریکا را افزایش دهد و از سوی دیگر به نوعی نشان دهد که به تحریمهای واشنگتن بی اعتنا شده است.
خداداد فلاح کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره انتقال نفتکشهای حامل بنزین به ونزوئلا گفت:مقام معظم رهبری در دیدار مجازی با دانشجویان موقعیت حسّاس کنونی کشور را از سه زاویه مطرح فرمودند: نخست مبارزه وسیع و عظیم استکبار جهانی با جمهوری اسلامی، دوم ظرفیّت بالای کشور برای مقابله با دشمن و سوم: نهادینه شدنِ احساس قدرت و عزّت در کشور.
وی ادامه داد: در روزهای گذشته خبری منتشر شد که ایران ۵ محموله بنزین و گازوئیل با ظرفیت ۲۷۰ میلیون تن را به سمت ونزوئلا انتقال داده است. برخی خبرگزاریهای غربی اعلام کردند آمریکا برای ایجاد هراس در مسیر این ناوگان، کشتیهای جنگی، پهپاد و سیستم هشدار نظامی خود را فعال کرده است. با این حال، آخرین خبرها حاکی از این است که هر ۵ نفتکش ایرانی عازم ونزوئلا تاکنون بدون هیچ وقفهای با پرچم جمهوری اسلامی ایران در حال ادامه مسیر هستند و ۴ نفتکش ایرانی تنگه جبل الطارق را رد کردهاند و پیشبینی میشود اواسط خرداد اولین نفتکش ایرانی در بنادر کاراکاس پهلو بگیرد.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد:همانطوری که رهبرمقام معظم رهبری فرمودند درباره نهادینه شدنِ احساس قدرت و عزّت در کشور ایران این مرحله بر خلاف دفعههای قبل، این بار کشتیهای خود را با پرچم ایران و با روشن نگه داشتن سیستم شناسایی خودکار دریایی وارد آبهایی بین المللی کرده است. این نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران این اقدام را آگاهانه و با اقتدار انجام داده است. گذشته از آن این اقدام بیانگر قدرت مقابله جمهوری اسلامی ایران با تهدیدات دشمن است، اقدامی که در سایه افزایش قابلیت و قدرت دفاعی ایران انجام گرفته، قابلیتهای مانند پرتاب ماهواره نور به فضا و همچنین حمله موشکی به پایگاه نظامی عین الاسد که بیانگر اراده پاسخگویی ایران به تهدیدات آمریکا است.
فلاح با اشاره به بهره مندی ایران از دیپلماسی یادآور شد: ایران همزمان از دیپلماسی نیز بهره گرفته است. در پی انتشار برخی گزارشها مبنی بر تهدید آمریکا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامهایی به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تهدیدهای غیرقانونی، خطرناک و تحریک آمیز آمریکا را نوعی دزدی دریایی و خطری بزرگ برای صلح و امنیت بینالمللی دانسته و بر مسئولیت دولت آمریکا در برابر پیامدهای هر گونه اقدام غیرقانونی تاکید کرد. سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امورخارجه نیز با احضار سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع دولت آمریکا، از وی خواست مراتب هشدار جدی جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه تهدید احتمالی از سوی آمریکا علیه نفتکشهای ایرانی را به مقامات آن کشور منتقل کند.
وی ادامه داد: اعزام کشتیهای ایرانی به سمت ونزوئلا در حالی انجام شد که هر دو کشور با تحریمهای شدید آمریکا مواجه هستند. جمهوری اسلامی ایران با این اقدام درصدد است از یک سو تاب آوری خود در مقابل تحریمهای آمریکا را افزایش دهد و از سوی دیگر به نوعی نشان دهد که به تحریمهای واشنگتن بی اعتنا شده است. در صورتی که کشتیهای ایرانی در کارکاس پهلو بگیرند، میتواند به الگویی برای دیگر کشورهای تحریم شده از سوی آمریکا تبدیل شود تا این تحریمها را بی اثر سازند.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: آمریکاییها خوب میدانند که اگر اقدامی را علیه نفت کشهای ایرانی انجام دهند، جنگ نفت کشهایی که سال گذشته با بریتانیا شکل گرفت این بار علیه کشتیهای آمریکایی در خلیج فارس شکل خواهد.