مقام مسئول وزارت راه از رشد ۳۲ درصدی میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون خبر داد و گفت: گیلان با ۸۰۹ میلیمتر پر بارشترین استان کشور بوده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، احد وظیفه با بیان اینکه بارشها در جنوب، نیمهشرقی و مناطق مرکزی، بسیار مطلوب بوده است، اظهار کرد: میزان بارش در مناطق مرکزی کشور ۳۰ تا ۵۰ درصد بیش از میانگین بلندمدت بوده است. در برخی استانها نظیر هرمزگان بارشها نسبتبه میانگین بلندمدت تا ۱۵۰ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: بارندگیهای سال گذشته در نوار غربی فراتر از نرمال بود درحالیکه امسال بارش در مناطقی از زاگرس از جمله چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد کمتر از نرمال بوده و بارشها در مناطق جنوبی و مرکزی بیش از میانگین بلندمدت ثبت شده است.
وی افزود: استانهای گیلان، مازندران و لرستان بهترتیب با ۸۰۹، ۶۶۱ و ۵۸۲ میلیمتر، بیشترین بارندگی را داشتهاند، اما برای سنجش عملکرد بارشی باید وضعیت هر استان را با توجه به اقلیم خاص خود و نسبتبه میانگین بلندمدت آن منطقه موردتوجه قرار داد. بهطوریکه استان سمنان با ۱۶۲ میلیمتر بارش در سال آبی جاری، رشد قابلتوجهی نسبتبه میانگین بلندمدت خود به ثبت رسانده است.
وظیفه، دوره بارش در مناطق جنوبی و مرکزی را رو به اتمام اعلام و تصریح کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میزان بارشها در کشور ۳۲ درصد نسبت به میانگین بلندمدت رشد داشته است.
او همچنین در خصوص گزارشهای هیئت بینالدول تغییر اقلیم (IPCC) و گزارشهای آیندهنگرانه این هیئت گفت: از این گزارشها برمیآید که با توجه به افزایش دمای کره زمین، بهتدریج از میزان بارش برف در جهان کاسته میشود و بارشها بیشتر مبتنی بر رفتار سامانههای بارشی تصادفی خواهد بود.
رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران گفت: سال آینده بارشها دیرتر در کشور آغاز میشود.