رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: مطابق دستور رئیس جمهوری در ستاد مقابله با کرونا، ذرتهای آلوده دامی امحا نشده و برای رفع بخشی از مشکلات بهداشتی مردم تبدیل به الکل میشوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیره پیروزبخت در نشست خبری در محل سازمان ملی استاندارد ایران در پاسخ به این پرسش تسنیم که تکلیف ذرتهای آلوده دپو شده در بندر امام خمینی چه شد، گفت: تبدیل ذرتهای آلوده به الکل، با نظارت وزارت بهداشت اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به محمولهای از این ذرتها که در گمرک بندر امام خمینی مانده بود، افزود: با دستور رئیسجمهوری مبنی بر ارجاع یا امحای محموله، بخش کوچکی از آن به کشوری غیر همسایه (که شاخصهای استاندارد آن کشور مشکلی در پذیرش این ذرتها نداشت) ارسال شد که آن را استفاده یا تبدیل کنند.
وی درخصوص صدور گواهی انطباق کالاهای وارداتی افزود: در سال ۹۸ تعداد ۵۴ هزار اظهارنامه در این زمینه دریافت شد که تعداد گواهی انطباق صادره ۳۵ هزار مورد بود.
رئیس سازمان استاندارد، گفت: در مجموع پارسال برای ۱۲۸ محموله وارداتی گواهی عدم انطباق صادر شد که شامل ۴۹ محموله مواد غذایی، ۲۰ محموله لوازم الکتریکی و الکترونیکی، ۱۷ محموله لوازم خانگی، ۶ محموله منسوجات و چرم، ۲۴ محموله قطعات خودرو و ۱۲ محموله شیرآلات و قطعات آن بود.
به گفته پیروزبخت، در سال گذشته ۱۶ هزار و ۵۰۰ گواهی انطباق کالاهای صادراتی صادراتی از جمله برای گواهینامه ثبت تایر، تایید نوع خودروهای سبک، تایید نوع ماشین آلات کشاورزی، تایید نوع تایر و تایید نوع باتری و وسایل نقلیه موتوری صادر شد.
پیروزبخت در ادامه در خصوص تدوین استاندارد اقلام مقابله با کرونا گفت: الکل ۹۶ درصد مشمول استاندارد اجباری است که تاکنون ۴۱ واحد تولیدکننده شناسایی و ۳۲ واحد از آنها علامت استاندارد گرفتند و بقیه در دست اقدام است.
وی بیان داشت: ماسک سه لایه جراحی استاندارد تشویقی (و نه اجباری) دارد، اما هیچ شرکتی متقاضی دریافت این استاندارد نشد.
این مقام مسوول افزود: برای دستکش یک بار مصرف نیز که مشمول استاندارد تشویقی است دو واحد تولیدی در قزوین و ارومیه درخواست استاندارد دادند که برایشان صادر شد.