سعد الجبری مسئول بارز اطلاعاتی سعودی، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان را به ربودن افراد خانوادهاش متهم کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «ریچارد اسپنسر»، روزنامهنگار امور خاورمیانه روزنامه تایمز انگلیس در گزارشی با عنوان «م ب س فرزندان مرا بازداشت کرده است»، نوشته است: سعد الجبری مسئول بارز اطلاعاتی سعودی، محمد بن سلمان را به ربودن افراد خانواده اش متهم کرده است.
در این گزارش آمده است: سعد الجبری عنصر اطلاعاتی سعودی که نقش مهمی در هماهنگی تلاشهای عملیات مبارزه با تروریسم با غرب ایفا کرده است میگوید که مقامات سعودی دو فرزند و برادرش را به گروگان گرفته اند. الجبری معاون بارز محمد بن نایف ولیعهد سابق عربستان بود. بن نایف شاهزادهای بود که از روابط قوی با کشورهای خارجی برخوردار بود و وزیر کشور عربستان و برای مدتی اندک قبل از اینکه از سوی پسر عمویش محمد بن سلمان یعنی فرزند شاه کنونی عربستان در سال ۲۰۱۷ کنار زده شود، ولیعهد هم بود.
این رسانه غربی مینویسد: الجبری که هنگام براندازی محمد بن نایف در خارج از عربستان به سر میبرد، تصمیم به عدم بازگشت به عربستان از بیم بازداشت گرفت، زیرا وی عنصر اطلاعاتی است که همه اسرار کشور را میداند.
ریچارد اسپنسر آورده است: الجبری میگوید که عمر پسر ۲۱ ساله و ساره دختر ۲۰ سال وی پس از یورش ۵۰ نیروی امنیتی سعودی که با بیست خودرو به منزل خانوادگی وی در ریاض رخ داده است، بازداشت شده اند.
این رسانه نوشت: خالد الجبری فرزند بزرگ سعد الجبری که در کانادا کار میکند و همراه پدرش زندگی میکند، گفت: چند هفته گذشته است و ما مکان آنها را نمیدانیم. آنها ربوده شده اند و ما نمیدانیم که آنها زنده اند یا مُرده.
تایمز آورده است: برادر الجبری که استاد دانشگاه و در دهه شصت عمر خود به سر میبرد، هم بازداشت شده است.
اسپنسر در ادامه گزارش داد: بازداشت محمد بن نایف، متحدان سعودی را شوکه کرد، زیرا به گفته منابع دیپلماتیک، وی در رفع تهدید القاعده نقش مؤثری ایفا کرده بود.
روزنامهنگار امور خاورمیانه روزنامه تایمز مینویسد: الجبری عنصر بسیار مؤثری است و از مسئولانی است که محمد بن سلمان که در مسیر رسیدن به قدرت پس از اینکه پدرش در ژانویه ۲۰۱۵ به قدرت رسید، حرکت میکند، آنها را عزل کرده است. در ابتدا بن سلمان به الجبری به عنوان خطری نمینگریست؛ اما اوضاع پس از کودتای کاخ تغییر کرد و وی دشمن مردی محسوب شد که در حال حاضر عربستان را اداره میکند یعنی محمد بن سلمان. از آن هنگام دولت سعودی از گروگانها به عنوان ابزاری برای کنترل مخالفان و ساکت کردن آنها، استفاده میکند.