یک کارشناس مسائل اروپا گفت: به نظر میرسد ترامپ به دنبال آن است که میدان تازهای را برای مبارزات تبلیغاتی و انتخاباتی خود فراهم کند و هر اقدامی که او در طول این ۵ ماه انجام میدهد قطعا انگیزه و افکار انتخاباتی دارد.
مرتضی مکّی کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره درخواست اروپا مبنی بر تغییر رویکرد آمریکا در قبال سازمان بهداشت جهانی گفت: ترامپ از زمان به قدرت رسیدن مواضع نامتعارفی نسبت به سایر روسای جمهور آمریکا داشته است، یکی از این اقدامات نامتعارف خروج از پیمانهای چند جانبه و بین المللی بوده است که ترامپ با هدف و توجیه حفظ منافع آمریکا از آنها خارج شده است.
وی با تاکید براینکه سهمیه آمریکا از تامین بودجه سازمان بهداشت جهانی سهم قابل توجهی است افزود: به هر حال به نظر میرسد ترامپ به دنبال آن است که بر ناکارآمدی خود در مقابله با کرونا سر پوش بگذارد و سازمان بهداشت جهانی را تحت نفوذ چین معرفی کند و به این ترتیب چین را متهم اصلی در داستان شیوع کرونا معرفی کند در حقیقت ترامپ از قطع بودجه سازمان بهداشت جهانی در شرایطی که جهان با مهار ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند به دنبال اقدامات تلافی جویانه در قبال چین است.
مکّی در پاسخ به این سوال که آیا این نوع سیاستها در نتایج انتخابات پیش رو تاثیرگذار خواهد بود یا خیر؟ گفت: این تغییر مواضع ترامپ خود نوعی کنشگری فعال از سوی او برای پیروزی در انتخابات نوامبر محسوب میشود به هر حال این دستاوردهای اقتصادی و کاهش بیکاری زیادی را در آمریکا رقم زده است که البته مربوط به قبل از شیوع کروناست و با شیوع این ویروس این دستاوردها نیز از بین رفت.
این کارشناس مسائل اروپا افزود: براساس این روند با توجه به فضا و موقعیت جدید به نظر میرسد ترامپ به دنبال آن است که میدان تازهای را برای مبارزات تبلیغاتی و انتخاباتی خود فراهم کند و هر اقدامی که او در طول این ۵ ماه انجام میدهد قطعا انگیزه و افکار انتخاباتی دارد.
وی درباره اینکه تقاضای بورل مبنی براینکه آمریکا به تعهدات خود در سازمان بهداشت جهانی متعهد باشد موثر خواهد بود، گفت: اساسا اروپا و آمریکا روابط اقتصادی و امنیتی تنگاتنگی با یکدیگر دارند، اما در دوره ترامپ این روابط نزدیک با مشکلات زیادی در حوزههای متعدد مواجه شد.
مکّی ادامه داد: قطع همکاری با سازمانهای بین المللی یکی از شکافهای عمدهای بود که ترامپ بین آمریکا و اتحادیه اروپا ایجاد کرد خروج از برجام، خروج از پیمان آب و هوای پاریس و ... همه مغایر منافع و اهداف دولتهای اروپایی بود، اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که اروپاییها نیز قدرت مانور محدودی برای اعمال فشار و تهدید آمریکا دارند.
این کارشناس مسائل اروپا در پایان خاطر نشان کرد: به نظر میرسد اروپا در قبال اقدامات ترامپ به غیر از اعلام موضع یا انتشار بیانیه نقش تاثیرگذاری نخواهد داشت و درخواست بورل و سایر مقامات اروپایی نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.