به گزارش بینالملل خبرگزاری دانشجو، مهدی خانعلیزاده با اشاره به اینکه واکنش رسانهای مقامات کاخ سفید به اعتراضات امریکا تعجب آور است، به رادیو «گفتوگو» گفت: لغو برده داری هیچگاه در آمریکا رخ نداد؛ بلکه کاربری بردهها تغییر کرده است. چنانچه رسانههای این کشور زمانی روایتگر این قضیه بودند که ایالات جنوبی امریکا نیازمند برده و ایالات شمالی خواستار کارگر بودند و لذا آبراهام لینکلن نحوه استفاده از برده را در آمریکا تغییر داد.
وی افزود: امروز دونالد ترامپ نمادی از دیرینه خواهان آمریکایی است و لذا در سانههای این کشور ادعا کرده است در صورت مواجهه با سیاه پوستان، با سگهای وحشی یا اسلحه استقبال میکند و چنین شخصی، نمادی از آمریکای واقعی است؛ در حالیکه رسانههای این کشور تا کنون تلاش کردند هویت واقعی آمریکا را بپوشانند.
این تحلیلگر حوزه بین الملل یادآور شد: در تاریخ آمریکا قانونی مصوب شد که اجازه داد سیاه پوستان وارد دانشگاه شوند و بعد از آن رئیس یکی از دانشگاهها در ایالت مرکزی درهای دانشگاه خود را با کاهگل پوشاند و این قضیه را به راحتی رسانهای کرد. در بدنه داخلی آمریکا، اما این اتفاق نیفتاد و درست بر همین اساس فیلم «رویای نژاد پرستی در آمریکا» جایزه دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه رسانههای این کشور عقاید نژاد پرستانه را میپوشانند، گفت: با روی کار آمدن ترامپ، مشکل و ضعف آمریکا را ناظر بر شهروندان درجه دو –سیاهان- دانستند و اینها فقط با اقلیتهایی نظیر مکزیکی ها، ایرانی ها، اسپانیایی تبارها و سیاهان مشکل دارند.
خانعلی زاده اظهار داشت: پس از قتل «جورج فلوید» همه کشورها اعلام کردند دولت آمریکا نژاد پرست است که گامی رو به جلو برای تضعیف قدرت نرم و جنگ رسانهای امریکاست؛ بنابراین اگر فردا آمریکاییها بیانیهای در حوزه نژاد پرستی توئیت کند، با علامتهای سوال بسیاری مواجه میشود.
وی یادآور شد: رئیس جمهور آمریکا در ۷ دهه گذشته رسما اعلام کرده بود پایان دموکراسی در آمریکا را اعلام میکنیم و تأکید کرد دموکراسی برای تأمین منافع این کشور امکان پذیر نیست.
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکا سالها فاقد دموکراسی است و مسئولان این کشور نیز به این مسأله اذعان و ادعا دارند این سیستم کارآمد بوده و مورد تأیید مردم است، اما قضایای اخیر نشان میدهد نه تنها این سیستم کارآمد نبوده بلکه مورد تأیید هم نیست.
وی بیان کرد: امروز برخی رسانههای آمریکایی آب و تاب این قضیه را افزایش میدهند؛ چراکه میخواهند بر آتش دعواهای سیاسی در آمریکا بدمند. رسانههای دموکرات تأثیر بیشتری در مدیریت سیاسی این کشور دارند، اما در حال حاضر رسانههای منتسب به طیف دموکرات این جریان را برای جمع کردن رأی انتخاباتی آب و تاب میدهند.
خانعلی زاده به واکنش توئیتری وزیر خارجه کشورمان به دروغ پردازی مسئولان آمریکایی در رسانههای معاند این کشور اشاره کرد و گفت: روز گذشته زمانی که ظریف توئیتی درباره ماجرای آمریکا منتشر کرد، یکی از سرشناسان آمریکایی اعلام کرد این مسئله مختص کشور ماست و ربطی به شما ندارد؛ بنابراین مشاهده میکنید که برخی از مسئولان آمریکایی سعی دارند با ورود به جریان رسانهای بر خشم مردم دامن زده و در مقابل رقبای انتخاباتی بایستند.
وی خاطرنشان کرد: مراسم اسکار سال گذشته به یکی از بازیگران سیاه پوست هالیوود اشاره داشت، اما این کار چه تأثیری داشت؟ باز هم در آمریکا شاهد بودیم یک سیاه پوست کتک میخورد و به قتل میرسد؛ بنابراین این قبیل اقدامات رسانهای هیچ فایدهای برای سیاه پوستان ندارد؛ چون این قضیه نهادینه شده است.
این تحلیلگر حوزه روابط بین الملل در پایان برنامه رویداد خاطرنشان کرد: امروز دموکراتها با سوء استفاده از جریان رسانهای از وضعیت وخیم ترامپ پرده برداری میکنند، اما تجربههای قبلی نشان داده جمهوری خواهان نژاد پرستانی هستند که به راحتی این قضیه را رسانهای میکنند، اما دموکراتها این مسأله را کتمان میکنند.