به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، هشت روز پس از کشته شدن جورج فلوید، سیاهپوستی که هفته گذشته زیر پای یک افسر پلیس در مینیاپولیس جان باخت، حتی با تهدید ترامپ مبنی بر استفاده از ارتش نیز نشانی از بازگشت آرامش دیده نمیشود.
روز سه شنبه هزاران تظاهرات کنندۀ سفید و رنگینپوست، در منطقه منهتن نیویورک برای برگزاری یک اعتراض مسالمتآمیز تجمع کردند و شعار «زندگی سیاهان مهم است» را سر دادند.
این اعتراضات تا کنون دستکم 140 شهر آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و منجر به دستگیری صدها نفر شده است.
علاوه بر سیاستمداران دموکرات، بسیاری از شهرداران ایالات متحده از جمله شهردار واشنگتن به تهدید ترامپ مبنی بر فرستادن ارتش برای برقراری نظم در شهرها اعتراض کردهاند.
جو بایدن، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری پیشروی ایالات متحده آمریکا روز سهشنبه بازدید دونالد ترامپ از کلیسای سنت جان واشنگتن آنهم پس از دستور به پلیس برای پاک کردن آن منطقه از اعتراضات مسالمتآمیز را تنها در سه کلمه توصیف کرد: قصور در انجام وظیفه.
او در جریان سخنرانی خود در این روز از کنگره آمریکا خواست تا پلیس این کشور را موظف به انجام اصلاحات کند و دونالد ترامپ را نیز محکوم کرد که در وضعیت بحرانی کنونی، به قدرت خود بیش از رهبری کشور میاندیشد.
جو بایدن گفت: «وقتی معترضانی که دست به اعتراضی مسالمتآمیز زدهاند، پراکنده میشوند تا رئیس جمهوری از در کاخ سفید که در واقع خانه مردم است خارج شود، و از گاز اشک آور و نارنجکهای نورزاعلیه مردم استفاده میکنند تا او در یکی از تاریخیترین کلیساهای واشنگتن و کشور عکسی بگیرد، بیراه نخواهد بود اگر به این نتیجه برسیم که رئیس جمهوری به قدرت بیش از اصول اهمیت میدهد.»
دونالد ترامپ اولین رئیس جمهور آمریکا محسوب نمیشود که ارتش را برای فرونشاندن اعتراضات داخلی فراخوانده است. حدود 30 سال پیش از این نیز جرج اچ. دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت برای مقابله شورشی مشابه، ارتش را به لس آنجلس فرستاد.
سخنان جو بایدن در حالی ایراد شد که روز سهشنبه نیز پس از پشت سر گذاشتن شبی ناآرام، ادامه غارتها و درگیری با نیروهای پلیس، بار دیگر تظاهرات ضدنژاد پرستی در شهرهای مختلف این کشور از سر گرفته شد.
جو بایدن همچنین دونالد ترامپ را متهم کرد که «کشور را به میدان جنگ تبدیل و به کینههای قدیمی و ترسهای جدید گرفتار کرده است.» او در جریان سفرش به فیلادلفیا قول داد که «زخمهای نژادپرستی را که مدتهاست کشور گرفتار آن است» را درمان کند.
درگیریهای داخلی در حالی در ایالات متحده ادامه دارد که این کشور هنوز از بحران مرگبار کرونا رهایی نیافته است. تنها در 24 ساعت گذشته 15 هزار و 561 نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و 928 نفر نیز از این بیماری جان باختهاند.
با احتساب این آمار، شمار کل مبتلایان به کرونا در ایالات متحده به بیش از 1 میلیون و 874 هزار نفر و شمار قربانیان نیز به بیش از 107 هزار و 850 نفر رسیده است.