به گزارش خبرگزاری دانشجو، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد طرح مرحلهای تنظیم کار و روشهای پیشگیری از ابتلا به کرونا در مرحله شیوع این ویروس در جلسه فوقالعاده کمیته ملی مبارزه با کرونا تایید شده است.
این جلسه به ریاست سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور افغانستان و رییس کمیته ملی مبارزه با کرونا برگزار شد.
در طرح مرحلهای تنظیم کار و روشهای مبارزه با کرونا در مرحله شیوع این ویروس، تدابیر مبارزه با کرونا در «سه مرحله کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت» در نظر گرفته شده است.
در مرحله اول که برای سه ماه پیشبینی شده، قرار است پوشیدن ماسک و رعایت دو متر فاصله بین افراد اجباری و از تجمعات بیش از ده نفر و خروج بزرگسالان از خانه جلوگیری شود.
همچنین ضدعفونی محیط کار، فراهم کردن وسایل بهداشتی برای کارکنان و رعایت دو شیفت کاری در این مرحله الزامی عنوان شده است.
بر این اساس، این طرح در جلسه فوقالعاده کمیته مبارزه با کرونا تایید شده و قرار است پس از اعمال یک سلسله اصلاحات برای تصمیمگیری نهایی به جلسه کابینه ارایه شود.
در جلسه فوقالعاده کمیته مبارزه با کرونا، طرح «ایجاد حرکت و بسیج ملی در برابر کووید – ۱۹» نیز تایید شده است.
این طرح را که شورای پزشکی کابل آماده کرده است بر هماهنگی بین شهروندان، بخش خصوصی و ادارات دولتی برای مبارزه با کرونا و پیامدهای آن تاکید دارد.
سرور دانش در این جلسه ضمن تاکید بر لزوم رعایت توصیههای سازمان بهداشت جهانی گفت که نهادهای مرتبط با وزارت بهداشت افغانستان باید در اجرای طرح مرحلهای تنظیم کار و روشهای پیشگیری از ابتلا به کرونا در مرحله شیوع این ویروس با یکدیگر به طور جدی همکاری کنند.
او از همه شهروندان افغانستان نیز خواست که برای مبارزه ملی با کرونا بسیج شوند.
دانش به وزارت بهداشت افغانستان دستور داد تا ادعای حکیم الکوزی مبنی بر تهیه واکسن ضد کرونا را بررسی کند و در صورتی که با معیارهای لازم برابر نباشد، جلوی توزیع آن را بگیرد.
وزارت بهداشت افغانستان روز گذشته اعلام کرد که داروی حکیم الکوزی برای کرونا از مواد مخدر تهیه شده و مانند داروهای مسکن عمل میکند و برای استفاده در مداوای بیماران کرونایی خطرناک است.
با وجود آنکه وزارت بهداشت افغانستان توزیع این دارو را ممنوع کرده، اما مردم در چند روز گذشته گروه گروه به کلینیک بدون مجوز الکوزی به نام سبحان برای دریافت این دارو مراجعه میکردند.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت افغانستان، از زمان شیوع کرونا در این کشور تا کنون، ۱۷ هزار و ۲۶۷ نفر به کووید – ۱۹ مبتلا شدهاند.
از این میان ۲۹۴ نفر جان دادهاند و بیش از یکونیم هزار نفر دیگر هم بهبود یافتهاند.
اولین مورد مثبت ویروس کرونا در افغانستان پنجم حوت سال گذشته در ولایت غربی هرات ثبت شده بود.