کارشناس مسائل سیاسی گفت: وزیر نفت، تعداد انبوهی از نمایندگان ادوار را به سمت مشاور خود منصوب کرده و این انتصابات بیانگر آن است که یک شغل بیدردسر با امکانات مناسب به این افراد واگذار شده است.
محمدصادق کوشکی فعال سیاسی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه انتصاب نمایندگان بازنشسته در دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها، خلاف قانون اساسی است، اظهار داشت: متأسفانه در طول ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی که برای دوره بعد، رأی نیاوردند یا نامزد نشدهاند، سمتهایی را در وزارتخانههای خاص میگیرند.
وی ادامه داد: برخی از نمایندگان قبل از ورود به مجلس، در رزومه خود شغل دولتی نداشتند یا برای مثال در آموزش و پرورش مشغول بودند اما بعد از پایان حضور در مجلس، در وزارت امور خارجه، صنعت نفت یا صمت مشغول میشوند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: این سؤال مطرح میشود که چه ضرورتی دارد که نمایندگان بعد از تمام دوره خود، در وزارتخانههای خاص استخدام شوند؛ این نوع از انتصابات افراد، نوعی از تبعیض است و هیچ دلیل منطقی ندارد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه گروهی از نمایندگان اسبق مجلس در هیئت مدیره شرکتهای مشخصی حضور دارند، گفت: آیا این افراد تخصصهای لازم را در حوزه انتصاب مربوطه دارند یا مسئولیت نمایشی با حقوق کافی است؛ مثلاً وزیر نفت، تعداد انبوهی از نمایندگان ادوار را به سمت مشاور خود منصوب کرده و این انتصابات بیانگر آنکه یک شغل بیدردسر با امکانات مناسبی به این افراد واگذارشده است.
کوشکی افزود: ریشه این مشکل آنجا است که برخی نمایندگان بهجای انجام وظیفه خود به دنبال روابط خاص هستند یا به خاطر نزدیکیهای جناحی، از لطف مدیران اجرایی برخوردار میشوند و این موضوع خلاف قانون اساسی است.
وی ادامه داد: باید نظارهگر آن باشیم که آیا مجلس یازدهم، سازوکاری علمی برای جلوگیری از این انتصابات خاص در نظر میگیرد و به این تخلفات آشکار پایان میدهد.