رئیس هیئت مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران با اشاره به نقش میکروبها در سلامت بدن گفت: باید از مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها پرهیز کرد چرا که این عمل میتواند سبب آسیب به میکروبهای مفید در بدن گردیده و مشکلات قابل توجهی را برای فرد ایجاد کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسن طاهری رئیس هیئت مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران درباره موضوع "میکروبیوم" که موضوع اصلی مورد ارائه در برنامه هفته سلامت گوارش سال ۹۹ است، اظهار داشت: نخستین بار حدود ۲۰ سال قبل مبحث میکروبیوم و میکروبیوتا که درباره میکروبهایی است که به طور طبیعی در بدن انسان زندگی میکنند به طور جدی وارد مباحث مربوط به سلامت دستگاه گوارش و بدن انسان شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسیهای انجام شده روی بدن انسان حدود از ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب زندگی میکنند که تعداد آنها میتواند چندین برابر سلولهای بدن خود انسان باشد و در یک فرد بالغ حدود ۶/۰ تا ۸/۱ کیلوگرم میکروب زندگی میکند.
این فوق تخصص بیماریهای دستگاه گوارش و کبد در ادامه گفت: این میکروبها در حال همزیستی با سلولهای بدن بوده و وجودشان برای حفظ سلامتی بدن ضرورت دارد و نبودش ممکن است سبب مشکلاتی، چون چاقی و عدم تامین ریز مغذیهای بدن و ایجاد نقص در سیستم دفاعی بدن و کارکرد طبیعی دستگاه عصبی مرکزی شود.
طاهری با اشاره به این مطلب که ساختار ژنتیکی سلولهای بدن انسانها حدود ۹۹% مشابه یکدیگر است گفت: آنچه سبب تفاوت انسانها میشود ساختار ژنتیکی میکروبهای بدن آنهاست. بیشتر ژنهای مستقز در بدن انسان مربوط به میکروبها است وساختار ژنتیکی این میکروبها در انسانها حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تفاوت دارد و این تفاوتها در بروز مشکلاتی همچون آلرژی، چاقی، و ... نقش دارد.
وی با بیان اینکه این میکروبها در بخشهای مختلف بدن از جمله پوست، دهان، اندامهای جنسی، روده و معده و دستگاه تنفس قرار دارند، گفت: میکروبهای موجود در بدن نوزاد از زمان تولد تغییر و تحول و گسترش پیدا میکند؛ و پس از حدود ۵/۲ سال جنس میکروبها موجود در بدن کودک و انسان بالغ تقریبا مشابه خواهد بود.
رئیس هیئت مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران خاطرنشان کرد: باید از مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها پرهیز کرد چرا که این عمل سبب آسیب به میکروبهای مفید در بدن گردیده و مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه غذاهایی که میخوریم بر جنس میکروبهای موجود در بدن موثر است گفت: با مصرف غذاهای چرب به مرور زمان میکروبهایی در بدن تکثیر پیدا میکنند که سبب رسوب چربی و تشدید چاقی میگردند، لذا نوع غذای مصرفی نیز بر روی جنس میکروبهای موجود در بدن تاثیر میگذارد.
طاهری در مورد میکروب هلیکوباکتر پیلوریهایی که در معده انسان وجود دارد نیز گفت: حتی در مورد این میکروب نیز که در ایجاد زخم اثنی عشر و معده و حتی سرطان معده موثر اسن زمانی باید اقدام به درمان و ریشه کنی کرد که این میکروب به بدن آسیب وارد کند در غیر این صورت برخی از مطالعات نشان داده اند که ریشه کنی بی مورد این میکروب نیز میتواند در اینجاد اشتهای کاذب و چاقی نقش داشته باشد.