آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۳۶۱۳
به همت پژوهشگران البرزی؛

شمش سلنیوم از لجن مس در دانشگاه آزاد کرج تولید شد

شرکت دانش بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج موفق به تولید شمش سلنیوم از لجن مس شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حامد ثابت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کرج گفت: شرکت دانش بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد این دانشگاه طی فرآیندی کاملاً تخصصی موفق به بازیابی و تولید عنصر ارزشمند سلنیوم از پسماند‌های لجن مس آندی شد.

ثابت با اشاره به اینکه در این پروژه، تولید سلنیوم با استفاده از فرآیند پیرو _ هیدرومتالورژی صورت گرفته است، افزود: عنصرسلنیوم یکی از عناصر شیمیایی شبه فلزی و کمیاب است، عدد اتمی آن ۳۴ و نشانه اختصاری آن Se است و از آنجایی که بیشتر به صورت ترکیب یافت می‌شود و به صورت خالص وجود ندارد، تهیه آن از ارزش ویژه‌ای برخوردار است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کرج در همین راستا گفت: مقدار سلنیوم در پوسته زمین حدود ۰/۰۵ تا ۰/۰۹ میلی‌گرم در هر کیلوگرم است و از نظر فراوانی در بین عناصر پوسته زمین شصت و هشتمین عنصر محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه سلنیوم یکی از محصولات جانبی کارخانه‌های تولید مس بوده و دارای کاربرد‌های زیادی در زمینه‌های مختلف نظیر الکترونیک، متالورژی، رنگسازی، شیشه‌سازی و ... است، تصریح کرد: منبع اصلی تهیه این عنصر لجن آندی حاصل از تصفیه مس است و از آنجایی که در مجتمع مس سرچشمه، سالانه ۲۰۰ تن لجن آندی تولید می‌شود؛ ظرفیتی بالغ بر ۲۰ تن سلنیوم قابل استحصال را داراست که با استحصال این فلز ضمن جلوگیری از هدررفتن آن و پرهیز از آلودگی محیط زیست، از خروج ارز از کشور به منظور واردات آن نیز جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: در پروژه حاضر استحصال عنصر سلنیوم از پسماند‌های لجن مس آندی به روش پیرو-هیدرومتالورژی انجام شده است که از مزایای آن می‌توان به کیفیت بهتر محصول، مصرف انرژی کمتر و آلودگی کمتر زیست محیطی اشاره کرد.

ثابت اظهار کرد: در حال حاضر خط تولید صنعتی محصول در محل شرکت کیمیاگران گلستان فلز راه اندازی شده و آماده عرضه سلنیوم مورد نیاز صنایع در تناژ‌های بالاست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار