کد خبر:۸۵۴۴۶۳
دانشجو بررسی می‌کند؛

تمام مسائل دانشجویان علوم پزشکی خراسان شمالی و کرونا/ از خط و نشان رئیس دانشگاه تا هزینه خوابگاه

هرچند شورای صنفی دانشجویان و دیگر دانشجویان در مصاحبه‌ها و نامه‌هایی خواستار لغو برگزاری کلاس‌ها هستند، اما مسئولان بر صحبت‌های خود پافشاری می‌کنند و می‌خواهند هر طور شده این ماجرا اجرا شود.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، این روز‌ها بحث بازگشایی دانشگاه‌ها وحضور دانشجویان در کلاس بسیار جدی شده است. دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یکی از دانشگاه‌هایی است که این موضوع را به صورت جدی پیگیری می‌کند و خواهان برگزاری کلاس‌ها است؛ مسئله‌ای که دانشجویان به ان معترض بوده و مشخص نیست سرانجام چه خواهد شد.

هرچند شورای صنفی دانشجویان و دیگر دانشجویان در مصاحبه‌ها و نامه‌هایی خواستار لغو برگزاری کلاس‌ها هستند، اما مسئولان بر صحبت‌های خود پافشاری می‌کنند و می‌خواهند هر طور شده این ماجرا اجرا شود. خبرگزاری دانشجو چند روز گذشته به تشریح این مسئله پرداخت که در ادامه می‌توانید آن را بخوانید.
اما پس از انتشار این گزارش مسئولان دانشگاه در گفتگو‌های مختلفی برگزاری کلاس‌ها را قطعی دانستند.

سید احمد هاشمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی روز گذشته در دیدار با دانشجویان گفت: با شیوع کرونا، تمام دنیا و کشور در شرایط بحرانی قرار گرفتند و تمام ساختار جامعه دچار مشکل شد، ولی این موضوع نباید زندگی و آموزش را متوقف کند.

هاشمی بیان کرد: کلاس‌های عملی حوزه‌های پزشکی باید به صورت عملی برگزار شود چرا که برگزاری این کلاس‌ها به صورت مجازی باعث کاهش کیفیت یادگیری دانشجویان از آن درس می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد مردم در جامعه پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی  را رعایت نمی‌کنند و کرونا همچنان در استان و کشور وجود دارد بنابراین نباید به این دلیل که در دانشگاه تجمع صورت می‌گیرد کلاس‌های عملی حوزه‌های پزشکی و همچنین امتحانات به صورت حضوری لغو شود.

کلاس مجازی به ضرر دانشجویان است
وی افزود: باید پله پله به سمت عادی شدن شرایط و زندگی با کرونا حرکت کنیم و هر کسی باید برای حفظ سلامتی خود و اطرافیانش، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کند چرا که تا کشف واکسن این بیماری باید با آن زندگی کنیم.

هاشمی با بیان اینکه برگزاری کلاس‌های عملی به صورت مجازی به ضرر خود دانشجویان است، ادامه داد: تا چه زمانی مجازی برگزار کردن کلاس‌ها را ادامه دهیم؟ کرونا همچنان وجود دارد و در پاییز بیماری آنفولانزا نیز اضافه می‌شود بنابراین برگزاری مجازی همه فعالیت امکان پذیر نیست و باید به مرور، کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار شود.

این مسئول بیان داشت: ما در دانشگاه علوم پزشکی یک وظیفه ذاتی در آموزش داریم و باید آموزش‌ها تا حد امکان با کیفیت برگزار شود، بنابراین برگزاری کلاس‌های علمی به صورت حضوری لازم است و اگر دانشجویان به هر علتی برای حضور در کلاس‌های عملی تمایل نداشته باشند اختیار حذف کلاس را دارند.

کلاس‌های دندانپزشکی پرریسک است/ امتحانات باید حضوری باشد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درخصوص رشته دندانپزشکی، گفت: این رشته پرریسک است بنابراین کلاس‌های عملی آن به صورت حضوری برگزار نمی‌شود و زمان امتحان این رشته به دلیل عدم پایان کلاس‌های مجازی به تعویق می‌افتد.

وی افزود: با برگزاری امتحان دانشجویان به صورت مجازی بخصوص برای گروه علوم پزشکی کاملا مخالف هستم و تمامی امتحانات باید به صورت حضوری برگزار شود چرا که در امتحان مجازی، سلامت آزمون رعایت نمی‌شود و تمامی دانشجویان از امکانات لازم ازجمله گوشی و لپ تاپ برای امتحان مجازی برخوردار نیستند.

توضیح رئیس پیرامون شهریه خوابگاه‌ها

هاشمی درخصوص شهریه خوابگاه‌ها گفت: در حال حاضر در شرایطی نیستیم که به شهریه پرداز‌ها تخفیف دهیم، ولی می‌توانیم قسط بندی کنیم. در مورد شهریه خوابگاه‌های خودگردان، چون مربوط به بخش خصوصی است، دانشگاه علوم پزشکی دخالتی ندارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درخصوص کوتاهی برخی از اساتید در برگزاری کلاس‌های مجازی بیان کرد: اسامی این اساتید از سوی معاونت آموزشی اعلام شده است که برخی از این اساتید دلایل قابل توجیهی داشتند.

تضمینی برای برگزاری کلاس‌های حذف شده نیست
محمدرضا صفدری، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت:  به دلیل شرایطی که کلاس‌های مجازی داشتند برخی از دانشجویان تمایل به حذف درس دارند که در این حالت سعی می‌کنیم درس‌های حذف شده در ترم بعدی ارائه شود، ولی تضمینی در این خصوص نداریم چرا که برنامه ریزی در این مورد به عوامل مختلفی از جمله محدودیت فضای آموزشی بستگی دارد.

صفدری تاکید کرد: یکی از وظایف دانشگاه علوم پزشکی، خدمات رسانی آموزشی به دانشجویان است و اینکه دانشجو از این خدمات استفاده کند یا خیر به خودش بستگی دارد بنابراین کلاس‌های عملی به صورت حضوری برگزار می‌شود و دانشجویانی که در این کلاس‌ها حضور پیدا نکنند به منزله حذف آن درس است.

خوابگاه‌ها ضدعفونی شدند
مهدی قربانیان، مدیر امور دانشجویی نیز از آماده سازی شرایط برای پذیرش دانشجویان در خوابگاه‌ها گفت و بیان کرد: به منظور رعایت موازین و پروتکل‌های بهداشتی، قبل از ورود دانشجویان تمامی خوابگاه‌ها با مواد گندزدایی بر پایه کلر، ضد عفونی شده است و پس از اسکان نیز روزانه حداقل دوبار گندزدایی می‌شود.

قربانیان در انتها اظهار کرد: تمامی دانشجویان در بدو ورود به خوابگاه ها، از نظر احتمال ابتلا به کرونا به وسیله تب سنجی و تکمیل فرم اظهارنامه سلامت غربالگری می‌شوند همچنین پذیرش مهمان در خوابگاه‌های دانشجویی ممنوع است.
 
حرف شورای صنفی چیست؟
اما شورای صنفی دانشجویان نیز پس از برگزاری جلسه با سرپرست دانشگاه بیانیه‌ای پیرامون تصمیمات اخذ شده منتشر کرد. برخی از بند‌های این بیانیه به شرح زیر است:

در صورتی که دانشجویی قصد شرکت در کلاس‌های عملی و یا کارآموزی‌ها را در ترم جاری نداشته باشد، میتواند آن درس و یا کد رشته و یا کل ترم خود را حذف کند.

در حال حاضر تصمیمی مبتنی بر برگزاری امتحانات به صورت مجازی گرفته نشده است و تصمیم گیری در این خصوص بسته به ساز و کار پیشنهادی و تصمیم نهایی وزارت بهداشت و درمان خواهد بود.

شرایط و تصمیمی مبنی بر بازگرداندن هزینه‌ی دانشجویان مازاد و شهریه پرداز به ایشان اتخاذ نشده است، اما امتیاز پرداخت اقساطی شهریه برای این دانشجویان لحاظ شده است. تصمیمات نهایی و شرایط بازپرداخت بخشی از هزینه‌های این گروه از دانشجویان بسته به تصمیمات ابلاغی از سمت وزارت بهداشت خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار