سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: ۲۵ قلم کالای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور میشد که در سال جاری سهمیه ارزی وزارتخانهها برای استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی مشخص شده و توسط سامانه جامع تجارت مورد نظارت قرار میگیرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا کلامی امروز در نشست خبری که در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شد گفت: کار گروه تنظیم بازار از ۱۴ دستگاه تشکیل شده و پایش و رصد مستمر کالاهای مورد نیاز از سوی کار گروه های تخصصی انجام می شود.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار افزود: ۲۵ قلم کالای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می شد که در سال جاری سهمیه ارزی وزارتخانه ها برای استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی مشخص شده و توسط سامانه جامع تجارت مورد نظارت قرار میگیرد؛ انبارها شبکه های فروش کالاهای اساسی را به دقت در قالب سامانه جامع تجارت رصد می شود.
وی با تاکید بر اینکه عرضه کالاهای اساسی در دوران شیوع ویروس کرونا بسیار خوب انجام شد بیان داشت: لذا با تامین حداکثری کالاها نوسانات جدی نداشتیم.
کلامی اظهار داشت: از نظر تامین ذخایر استراتژیک وضعیت بسیار مناسب است و از ارز صادراتی برای تامین نیازهای ارزی کشور بهره گرفته می شود.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: بانک مرکزی به دقت در حال تلاش برای تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی است.
کلامی اظهار داشت: ارز کالاهایی مانند برنج، چای، کره و گوشت از گروه یک به گروه دو کالایی منتقل شده لذا براساس نوسانات نرخ ارز نیمایی ممکن است نوسانات در نرخ آن ها ایجاد شود اما وزارت صمت بازار را به دقت رصد و اجازه گرانفروشی را نخواهد داد.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: کاهش مصرف مرغ بر اثر تعطیلی واحدهای صنفی بعد از کرونا بر صنعت مرغداری تاثیر گذاشت و منجر به ضرر و زیان به تولید کنندگان شد لذا در این حوزه سعی شد تا با حداکثر توان مشکل تولیدکنندگان حل شود.
وی بیان داشت: در مورد کالاهایی که در گروه دوم تخصیص ارز قرار دارند، قیمت گذاری تثبیتی ادامه خواهد داشت.
سرپرست معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در مقاطع فولادی، سال گذشته ۲۷ میلیون تن شمش تولید شد که حدود ۹ میلیون تن مازاد تولید شمش داریم.
وی با بیان اینکه شیوه قیمت گذاری در مقاطع فولادی عرضه در بورس است، گفت: بنابراین تمامی واحدهای تولیدکننده اسلب باید اسلب تولیدی خود را در بورس عرضه کنند.
کلامی اظهار داشت: برای جلوگیری از سوداگری کلیه انبارها و مراکز نگهداری برای احتکار ناامن خواهد شد و تعزیرات، دادستانی و نهادهای نظارتی با متخلفان برخورد خواهند کرد.
وی بیان داشت: در راستای تعادل عرضه و تقاضا امسال باید مقادیر تولید اسلب 5 درصد افزایش یابد.