رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده در ستاد تنظیم بازار حداکثر افزایش قیمت مجاز برای تلویزیون ۲۰ درصد و برای سایر لوازم خانگی ۲۵ درصد تعیین شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس تابش امروز در نشست خبری در سازمان صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مزیتهای سامانه جامع انبارها گفت: در بررسیهای انجام شده از سامانه جامع انبارها رشد بازرسیها را در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ داریم.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به سامانه گارانتی بیان داشت: این سامانه دو هفته آینده رونمایی خواهد شد که نقش قابل توجهی در کنترل بازار کالاهای مصرفی و با دوام خواهد داشت.
تابش با اشاره به مصوبه ستاد تنظیم بازار اظهار داشت: بر اساس این مصوبه ثبت قیمت لوازم خانگی در سامانه ۱۲۴ الزامی است و هر ذینفعی فارغ از اینکه کالای لوازم خانگی آن تولید داخل و ... و فارغ از نوع بزند مکلف است قیمت عرضه را در سامانه ۱۲۴ ثبت کند.
وی در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی بیان داشت: براساس بررسیهای انجام شده در ستاد تنظیم بازار حداکثر افزایش قیمت مجاز برای تلویزیون ۲۰ درصد و برای سایر لوازم خانگی ۲۵ درصد تعیین شده است.
* فاصله ۱۰ درصد قیمت کارخانه و بازار خودرو نهایی نشده است
رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم اینکه قرار بود که قیمت خودرو در کف بازار شامل قیمت درب کارخانه به علاوه حداکثر ۱۰ درصد سود باشد، اما این موضوع اجرا نمیشود گفت: پیشنهاد سازمان حمایت در مورد قیمت خودرو این بود که ۱۰ درصد بالاتر از قیمت مصوب خودرو به عنوان منشاء تعزیر در نظر گرفته شود که این موضوع به کمیتههای مربوطه ارسال شده و در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه، اما دیدگاههای متفاوتی در این باره وجود دارد، گفت: برخی معتقدند که قیمت مصوب برای خودرو وجود دارد بنابراین قیمتهای بازاری باید بر مبنای عرضه و تقاضا باشد.
تابش اظهار داشت:، اما سازمان حمایت در این خصوص معتقد است که باید سقف قیمت در بازار تعیین شود.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بیان داشت: موضوع مذکور پس از نهایی شدن در کمیتههای مذکور به ستاد تنظیم بازار ارسال و تصمیم نهایی در آنجا اجرایی خواهد شد.
وی بیان داشت: در حال حاضر جمعبندی در مورد قیمت خودرو بر این اساس است که قیمت خودرو توسط شورای رقابت اعلام شود و لذا آنالیز قیمتی و اعلاام قیمت نهایی خودروها باید توسط این شورا بررسی و اعلام شود.
* ۵ قلم کالا در اولویت بازرسیها
تابش از بازرسی ۵ قلم کالا از جمله برنج، شکر، لاستیک، خودرو، نهادههای به عنوان اولویتهای بازرسی هفته جاری و هفته آینده سازمان حمایت خبرداد.
وی بیان داشت: اقلام مذکور علاوه بر ۱۰۰ قلم کالایی است که هر روز توسط بازرسان این سازمان مورد بازرسی قرار میگیرد.
تابش اظهار داشت: در حوزه برخوردی از ابتدای سال جاری ۲۴۰ فقره پرونده توسط سازمان حمایت به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده که حدود دو برابر آمار سال گذشته است.
وی بیان داشت: در سال ۹۷ نیز تعداد ۹۹۴ پرونده قیمتی در سازمان حمایت بررسی شد که نسبت به سال ۹۸ رشد با رشد ۹۸ درصدی به هزار و ۹۴۶ پرونده رسید.