وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نهاد کتابخانهها بیش از ۷۴۰۰ پرسنل دارد، گفت: بودجه این نهاد در سال ۹۹ تکافوی پرداخت حقوق پرسنل را نمیدهد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید عباس صالحی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۵ خرداد) مجلس شورای اسلامی در تشریح گزارش خود از وضعیت فرهنگی کشور گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزههای متنوعی فعالیت میکند؛ نخست حوزه فرهنگ بوده که کتابخانههای عمومی یکی از اصلیترین محور این حوزه است. حدود ۳۶۵ کتابخانه از جمله ۵ کتابخانه مرکزی طی چند سال اخیر ساخته شده، همچنین صدها نشست و مسابقات کتابخوانی از جمله مسابقه کتابخانه رضوی با بیش از یک میلیون شرکت کننده برگزار شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نهاد کتابخانهها ۳۵ پروژه ناتمام در دست اقدام دارد که ۳۳ پروژه از آن بیش از ۶۵ درصد پیشرفت داشته که در صورت همراهی مجلس میتوان به تکمیل این پروژهها امید داشت.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه نهاد کتابخانهها با بیش از ۷۴۰۰ پرسنل در سال ۹۹ باید بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان حقوق پرداخت کند، اظهار کرد: بودجه کمکی دولت حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است و اعتبار به دست آمده از نیم درصد شهرداریها نیز کمتر از ۲۰۰ میلیارد است، بنابراین مجموع این اعتبارات تکافوی پرداخت حقوق پرسنل نهاد کتابخانهها را نمیدهد.
صالحی با بیان اینکه در صورت کمک مجلس میتوان دغدغه پرسنل نهاد کتابخانهها را برای تامین هزینههای معیشتی رفع کرد، ادامه داد: تعامل مجلس و وزارت فرهنگ برای افزایش حقوق این قشر بسیار موثر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گسترش کتابخوانی و اقتصاد نشر را یکی دیگر از دستاوردهای وزارتخانه متبوعش دانست و ادامه داد: حدود ۳۰ هزار باشگاه کتابخوانی در کشور با ۳۰۰ هزار عضو در کشور در حال فعالیت است که پرداخت یارانههای فصلی به کتابفروشان یکی از راهکارها برای گسترش کتابخوانی در کشور است.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف و حج و زیارت، معاون قرآن و عترت و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در حوزه دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال فعالیت هستند، ادامه داد: ۵۵ جشنواره ملی و بین المللی قرآنی و ۶۰۰ جشنواره استانی و ۲۴۰۰ موسسه قرآنی و دبیرخانه ستاد ترویج قرآنی در کشور فعالیت میکنند که در صورت حمایت بیشتر میتوان این فعالیتها را گسترش داد.
صالحی بیان کرد: ۲۵ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد با بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار عضو ثابت در حال فعالیت است که اسامی این افراد در پرتال مساجد وجود دارد. اساسنامه کانون فرهنگی و هنری مساجد شورای انقلاب فرهنگی تصویب و به قرارگاه فرهنگی و اجتماعی تبدیل شد.
وی با اشاره به تعامل سازمان اوقاف با شرکتهای دانش بنیان گفت: این ارتباط منجر به احیای موقوفات شده است.