آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۴۹۱۱
یادداشت دانشجویی |

شکوفایی اقتصاد با مالیات بر عایدی سرمایه

ما دانشجویان کهگیلویه و بویراحمد از نمایندگان مجلس می‌خواهیم با حمایت از طرح‌های موثر و کارآمد مثل CGT (مالیات بر عایدی سرمایه) برای شکوفایی اقتصاد و بهبود معیشت مردم گام بردارند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید آرمان حمیدی نژاد؛ * مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) قانونیست برای کنترل سوداگری در بازار سرمایه که در اکثر کشور‌های دنیا اجرا می‌شود. گروه هدف در اخذ این مالیات، افرادی هستند که علاوه بر رفع نیاز‌های مصرفی خود، به منظور کسب سود سفته بازانه، به خرید و فروش دارایی‌هایی از جنس مسکن، طلا، ارز و... می‌پردازند.

برای مثال در بخش مسکن از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ حدود ۱۰ میلیون واحد مسکن در کشور تولید شد که از این تعداد فقط حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد آن تقاضای مصرفی بوده و مابقی را تقاضا‌های سوداگرایانه در بر گرفت. یعنی حدود ۷۷ درصد تولید مسکن کشور طی این بازه زمانی در اختیار افرادی قرار گرفته که هیچ نیاز مصرفی برای این خانه‌ها نداشته و صرفا برای کسب سود و سوداگری خرید و فروش شده اند؛ و حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد از این خانه‌ها خالی از سکنه باشد.در کشور ما هر خانوار به تعداد اعضایش می‌تواند خانه معاف از CGT بخرد.

از فواید این طرح در بخش مسکن بهبود وضعیت اقتصادی خانوار از طریق کاهش سهم مسکن در سبد هزینه خانوار است سهم ۳۵ درصدی مسکن در سبد هزینه خانوار سبب شده است تا مسکن از جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد خرد و کلان برخوردار باشد. در صورتی که دولت بتواند با برنامه ریزی مناسب زمینه کاهش و یا ثبات قیمت در بازار زمین و مسکن را فراهم کند، موجب افزایش توان اقتصادی خانوار شده است. از سوی دیگر کاهش سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار منجر به ایجاد تقاضا برای دیگر کالا‌ها خواهد شد که این امر نیز منجر به رونق بیشتر در اقتصاد کشور خواهد شد. درآمد این نوع مالیات در بخش مسکن نیز به تسهیلات ساخت و خرید خانه اولی‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

با تصویب و اجرای این قانون بخشی از سود حاصل از این خرید و فروش باید به عنوان عایدی سرمایه مالیات داده شود و این کنترل مالیاتی سرمایه را از این گونه فعالیت‌ها خارج و به سمت تولید هدایت کرده و علاوه بر رونق تولید و اشتغال زایی، از بی ثباتی و افزایش قیمتِ ناشی از فعالیت‌های سوداگرانه در بازار جلوگیری می‌کند. البته به شرط اینکه با وضع مالیات بر یک بخش خاص مثل مسکن از سایر بخش‌ها مثل طلا و ارز و ... غافل نشویم و مالیات بر همه بخش‌های بازار سرمایه وضع شود.تا نقدینگی کنترل و از حجوم آن به سمت بخش‌های دیگر جلوگیری شود.

از دیگر فواید این طرح میتون به کنترل سوداگری و تورم، افزایش ثبات و پیش بینی پذیری، کاهش فرار مالیاتی و ... اشاره کرد. این طرح از سال ۱۳۹۳ به مجلس رفت و طی دو دوره مجلس نهم و دهم خود را از این مالیات معاف کردند. حال ما دانشجویان بسیجی استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به آغاز کنشگری مجلس یازدهم از نمایندگان مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم بر خلاف مجلس دهم که به دنبال تصویب طرح‌های لیبرالی مثل CFT بود که منجر به خود تحریمی می‌شود، با حمایت از طرح‌های موثر و کارآمد مثل CGT (مالیات بر عایدی سرمایه) برای شکوفایی اقتصاد و بهبود معیشت مردم با توجه به توصیه‌های رهبر انقلاب در تحقق اقتصاد مقاومتی گام بردارند.

سید آرمان حمیدی نژاد، عضو قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویر احمد
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار