به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، واردات نفت چین از عربستان در ماه میبه بالاترین میزان در تاریخ واردات از این کشور رسید، زیرا پالایشگاهها شروع به واردات سوخت ارزان کردند و عربستان جایگاه خود به عنوان نخستین تامین کننده بزرگ نفت چین را حفظ کرد.
آمارهای اداره گمرک چین نشان داد، ورود محمولههای نفتی عربستان در ماه گذشته میلادی به ۹.۱۶۵ میلیون تن یا ۲.۱۶ میلیون بشکه در روز رسیده است که ۹۵ درصد از ۱.۱۱ میلیون بشکه در ماه می ۲۰۱۹ و ۷۱ درصد از ۱.۲۶ میلیون بشکه در ماه آوریل بیشتر است.
پالایشگاههای چین ورودیهای خود را برای تامین تقاضا برای سوخت که بهبود یافته، افزایش دادهاند و در عین حال در حال پر کردن ذخایر خود با نفت ارزان هستند.
موسسه انرژی کپلر برآورد کرده است ذخایر نفت خام چین به بالاترین میزان تاریخ این کشور برابر با ۷۸۲ میلیون بشکه رسیده و ۶۱ درصد ظرفیت ذخیره سازی این کشور پر شده است.
در مجموع، واردات نفت خام چین در ماه نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۹.۲ درصد رشد داشته که بالاترین سطح افزایش بی سابقه به شمار میرود. زیرا تقاضا برای سوخت با کاهش شیوع کرونا به شدت افزایش یافته است.
بر اساس این آمار، پکن در ماه می ۲۵۶ هزار و ۸۱۳ تن نفت از ایران ایران خریده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۶ درصد کمتر است.
این کشور در بازه ژانویه تا ماه مینیز یک میلیون ۶ هزار و ۵۳۲ تن نفت از ایران وارد کرده که نسبت مدت مشابه سال قبل از آن ۹۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
آمارهای گمرک چین نشان داد این کشور در ماه میبرای نخستین بار از نوامبر گذشته، نخستین محموله نفت از آمریکا را تحویل گرفته است که حدود ۵۵۰ هزار تن است.
واردات نفت از روسیه نیز در ماه میبه ۷.۷۱ میلیون تن یا ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است که از ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز در ماه آوریل و ۱.۵ میلیون بشکه در روز در مدت مشابه پارسال بیشتر است.