«راکتور بسته دوار مش بندی شده دو فازی گاز- مایع» توسط محققان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان و با همکاری پارک علم و فناوری این دانشگاه ثبت اختراع شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «راکتور بسته دوار مش بندی شده دو فازی گاز- مایع» توسط محققین دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان و با همکاری پارک علم و فناوری این دانشگاه ثبت اختراع شد.
داود معروفی، مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر گفت: این اختراع توسط آقایان امیر حیدری، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، وحید محمدی نورالدین وند دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشکده و دانشگاه سمنان در اداره کل ثبت اختراعات کشور به شماره ۱۰۰۹۷۵ به ثبت رسید.
حیدری در توضیح این اختراع گفت: امروزه افزایش کیفیت سوخت های فسیلی، میزان عوامل سمی موجود در نفت و گاز استخراجی، همچنین فرآیند شیرین سازی گاز و حذف آلاینده های مؤثر بر کیفیت هوای شهرها، ساخت نانو ترکیبات و نانو داروها، و هزاران واکنش و محصولاتی که به نحوی سطح تماس مؤثر اصلی ترین عامل بر میزان بازده آن باشد، نیاز به سیستم های تاحد امکان کوچک، کم هزینه و پربازده را امری اجتناب ناپذیر کرده است؛ بنابراین توسعه فرآیند و تجهیزاتی که بتوانند در رفع مشکلات مذکور و افزایش بازدهی محصولات راهگشا باشند، امری ضروری است.
وی افزود: راکتور بستر دوار با تأمین سطح تماس فوق العاده بین فازهای گاز-مایع، تجهیز قدرتمندی برای فرآیندهای جذب، دفع و استخراج چند فازی است. همچنین میزان فضای اشغال شده توسط این دسته از راکتورها به مراتب کمتر و در اغلب موارد، اشغال فضایی کمتر از ۵ درصد در مقایسه با راکتورهای بستر ثابت برای انجام فعالیتی مشابه میباشد. این راکتور با داشتن مزیتهایی از جمله، مستطیل شکل بودن ورودی جریان گاز به راکتور، ساختار بستر مشبک، داشتن بستر دوار و قابلیت دو جریان همسو و متقابل، در مقایسه با سایر راکتورها بازدهی و درصد عملکرد به مراتب بالاتری را ارائه می¬دهد. حیدری این دستاورد را گام مهمی در دستیابی به دانش راکتورهای بستر دوار و افزایش بازدهی این نوع از راکتورها دانست.
لازم به ذکر است که این اختراع دستاورد طرح پژوهشی ارائه شده در دانشگاه سمنان با حمایت مالی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و مدیریت امور فنآوری دانشگاه سمنان میباشد که در آزمایشگاه تحقیقاتی مدلسازی و شبیهسازی فرآیند (psmlab.ir) دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان انجام پذیرفته است.