آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۹۳۱۱
در گفت‌وگو با دانشجو،

امسال ۱۲ پروژه تکنولوژی فراوری محصولات دامی اجرا می‌شود

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از اجرای ۱۲ پروژه در قالب برنامه عملیاتی تکنولوژی‌های فرآوری محصولات و خوراک دام در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

حدیث متشفی رئیس بخش پژوهش‌های فراوری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو،اظهار کرد: تمرکز اصلی ما در این برنامه عملیاتی پژوهشی چهار ساله بر چهار محور مهم ارزیابی و فرآوری محصولات، توسعه پروتئین‌های جایگزین سویا و پودر ماهی با فرآوری پسماندهای صنایع غذایی و بقایای کشاورزی، تولید مکمل‌های نوین زیستی و تکمیل زنجیره ارزش فرآورده‌های شتر به عنوان دام قرن آینده است.

متشفی در تشریح محور ارزیابی و فرآوری محصولات که شامل ۶ پروژه در حال اجراست، افزود: این برنامه با همکاری اعضا هیات علمی موسسه و همچنین مراکز تحقیقات کشاورزی در استان‌های مختلف اجرا می‌شود. در این راستا پروژه هایی با موضوعات ارزیابی کیفی انواع محصولات دامی، افزایش ماندگاری گوشت قرمز و توسعه بسته بندی های جدید گوشت مرغ با استفاده از متابولیت های باکتری های پروبیوتیک(پست بیوتیک) در موسسه و همچنین افزایش ماندگاری روغن گاومیش با آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در استان آذربایجان غربی ذیل این محور پژوهشی در حال اجرا هستند.

وی اضافه کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس نیز با پروژه های نوآورانه با موضوعات تولید دسر پروبیوتیک شیر بز و کاربرد دانه کاملینا در ماست که منجر به تولید و معرفی محصولات فراسودمند و کم چرب خواهد شد در این محور تحقیقاتی از برنامه مشارکت دارند.

متشفی به محور پژوهشی تولید پروتئین جایگزین و فرآوری بقایا و همچنین توسعه مکمل های نوین اشاره کرد و توضیح داد: استفاده از انواع روش های فرآوری زیستی، زیستی-شیمیایی و فیزیکوشیمیایی جهت بهره‌برداری از پسماندهای صنایع غذایی و کشاورزی و استحصال مواد با ارزش افزوده شاخصه اصلی و مشترک این محورها از برنامه عملیاتی هستند.

وی افزود: تولید پروتئین میکروبی و بازسازی شبکه متابولیکی باکتری کورینه‌باکتریوم گلوتامیکوم برای استفاده در بهینه سازی فرایند تولید پروتئین میکروبی و همچنین فرآوری زیستی ضایعات میگو و استخراج مواد ارزشمندی مانند هیدرولیرات پروتئینی، کیتین و رنگدانه از آن که در تغذیه طیور گوشتی و تخم گذار کاربرد دارند، از دیگر پروژه های در حال اجرای محور دوم است. 

وی خاطرنشان کرد: طی اجرای این برنامه عملیاتی جهت اجرای طرح پژوهشی جامع پالایش زیستی کاه و کلش برنج به عنوان یکی از بقایای عمده بخش کشاورزی کشور و دستیابی به دانش فنی فرآوری حشرات به منظور تولید پروتئین و روغن با کاربرد در تغذیه دام و طیور نیز گام موثری برداشته شود.

متشفی گفت: در راستای محور توسعه مکمل های نوین نیز ارزیابی ویژگی‌های عملکردی ترکیبات دیواره سلولی مخمر (مانوپروتئین و بتاگلوکان) که دانش فنی آن در یکی از پروژه های خاتمه یافته این برنامه عملیاتی در سال ۱۴۰۳حاصل شده است، با همکاری مرکز تحقیقات فارس و موسسه رازی، از دیگر اولویت‌های پژوهشی این برنامه در سال جاری به شمار می‌رود.

رئیس بخش پژوهش‌های فراوری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بر اهمیت تکمیل زنجیره تولید فرآورده‌های شتر تاکید و خاطرنشان کرد: دو پروژه کاربردی در این زمینه با موضوعات ارزیابی و بهینه‌سازی تولید "چال" (دوغ سنتی شتر) و بررسی تأثیر فناوری نوین پلاسمای سرد بر کیفیت تغذیه‌ای و ایمنی میکروبی شیر شتر ذیل این برنامه عملیاتی در حال اجرا هستند که می‌تواند در ترویج و توسعه محصولات شتر موثر باشد.

متشفی  بیان کرد: از مهمترین دستاوردهای مهم این برنامه عملیاتی هدفمند و فناورانه که با همکاری تنگاتنگ با سایر بخش های تحقیقاتی موسسه علوم دامی کشور مراکز تحقیقاتی استانی و بنیاد ملی علم ایران و بخش خصوصی در حال اجراست معرفی فرآورده های جدید و روش های بهینه تولید این محصولات و حصول دانش فنی تولید محصولات فناورانه با قابلیت انتقال به بخش خصوصی خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار