
بیتوجهی به دام سبک ایران، صنعتی با ظرفیت بالا را به مرز فراموشی کشاند

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،افشین دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، در اولین همایش ملی دام سبک ایران که امروز در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: دام سبک بخشی از هویت دامپروری بومی کشور است، اما در دهههای اخیر، به دلیل غفلت در سیاستگذاریها، این صنعت از توسعه پایدار بازمانده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای دام سبک ایران در تولید گوشت و پشم عنوان کرد: در گذشته، پشم دام سبک یکی از کالاهای مهم اقتصادی کشور بود، تا جایی که حتی پیش از انقلاب، در گزارشهای رسمی دولتی به آن اشاره میشد. اما امروز به دلیل نبود بازار و فرآوری مناسب، این محصول ارزشمند سوزانده میشود.
دادرس ادامه داد: جدیدترین کارخانه پشمشویی کشور در سال ۱۳۵۶ در کرج ساخته شده و از آن زمان تاکنون هیچ تحول جدی در این حوزه صورت نگرفته، در حالی که در جهان فرآوری پشم با استانداردهای بینالمللی مانند «ولمارک» انجام میشود.
وی نبود دانش فنی، آموزش، و بهرهوری پایین را از دیگر چالشهای مهم صنعت دام سبک عنوان کرد و افزود: نبود مدیریت مناسب در حوزههایی چون تولیدمثل، تغذیه و بهداشت گلهها، باعث کاهش عملکرد شده و سالانه بسیاری از دامداران را از چرخه تولید خارج میکند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور همچنین تأکید کرد: در کنار همه این چالشها، تصمیمات غیرکارشناسی و سیاستهای اشتباه نیز فشار مضاعفی بر دامداران وارد کرده است.
دادرس در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش منجر به ارائه راهکارهای عملی و مؤثر برای خروج صنعت دام سبک از شرایط بحرانی فعلی شود.