آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۷۵۳۱
گزارش |

هفته آغازین تیرماه برای دانشجویان چگونه گذشت؟ / از مشخص شدن نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه تا پیگیری مطالبات مردم

هفته ابتدایی تیرماه ۹۹ با قطعی شدن نحوه و شکل اجرای امتحانات تعدادی از دانشگاه‌ها همراه بود.

هفته آغازین تیرماه برای دانشجویان چگونه گذشت؟ / از مشخص شدن نحوه برگزاری امتحانات تا پیگیری دانشجویان برای رسیدگی به مطالباتشان

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ هفته ابتدایی تیرماه ۹۹ همراه با قطعی شدن نحوه و شکل اجرای امتحانات تعدادی از دانشگاه‌ها بود. البته تعدادی از مراکز آموزشی سردرگم چگونه برگزار کردن آزمون‌های پایان ترم خود هستند و تصمیم قطعی در این زمینه نگرفته اند، با این حال دانشجویان تمامی مقاطع برای حفظ جان و سلامتی خود و خانواده هایشان ترجیح می‌دهند که امتحانات به صورت مجازی و آنلاین برگزار بشود.

بیشتر بخوانید:



اما خارج از فضای دانشگاه، بحران بی آبی و از سویی کمبود امکانات اولیه زندگی از مشکلاتی است که روستا‌های زیادی در کشور با آن روبرو هستند، از طرفی عدم تحقق وعده‌های مسئولان برای آبرسانی هم، به نوعی ناراحتی مردم روستا‌های کم آب را دوچندان کرده است. مسلما آب نقش اساسی در زندگی بشر دارد، به طوری که نبود آن سبک و آداب رسوم مردم را تغییر می‌دهد و به گونه‌ای که گاهی مردم یک منطقه را مجبور می‌کند از یک جا نشینی به کوچ نشینی روی بیاورند.
 
یکی از مناطقی که این روز‌ها با چنین مشکلی مواجه است، روستایی با نام «توگبری»، یکی از روستا‌های شهر چرام از توابع استان کهگیلویه و بویر احمد است. مردم این روستا با شروع فصل گرما، به دلیل کمبود آب مجبور هستند سه ماه از سال را به مناطق سردسیر کوچ کنند و بعد از گذراندن این دوره، اهالی این منطقه به روستای خود بازمی‌گردند.

بیشتر بخوانید:



دانشجویان سیستان و بلوچستان هم همچنان پیگیر عملکرد دادستانی و قوه قضائیه برای برخورد قاطع با فساد هستند، هرچند که هنوز رویکرد مناسبی برای از بین بردن مظاهر فساد در این استان مشاهده نشده است.
 
در خوزستان هم کارگران ده یازده روزی هست که به حقوق معوق خود اعتراض دارند و با برگزاری تجمعات ارام در سطح کارخانه نیشکر خواستار برکناری اسدبیگی هستند.

بیشتر بخوانید:



شاید کسی از شرقی‌ترین استان ایران که با قدمت دیرینه اش مدت هاست که از آب بی بهره است، خبری نداشته باشد. سیستان سرزمین رستم دستان، سال هاست که عطای خوب زندگی کردن را به لقایش بخشیده. جای تاسف است که در حال حاضر ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان به شبکه آبرسانی دسترسی ندارند و هزار و ۲۶۱ روستا به‌صورت سقایی یعنی با تانکر آبرسانی می‌شوند، آن هم با سهمیه هر نفر فقط ۱۵ لیتر در شبانه روز!
 
هفته آغازین تیرماه برای دانشجویان چگونه گذشت؟ / از مشخص شدن نحوه برگزاری امتحانات تا پیگیری دانشجویان برای رسیدگی به مطالباتشان
 
در جدول میانگین سرانه دسترسی به شبکه آب در کشور، سیستان و بلوچستان در انتها قرار گرفته و سرانه میانگین دسترسی به شبکه آب در این استان کمتر از ۷۰ درصد است. نیمی از جمعیت ۲ میلیون و هشتصد هزار نفری این استان روستانشین هستند. با این وجود روستایی‌ترین و بی‌آب‌ترین استان ایران است و شاخص دسترسی به شبکه آب در روستا‌های سیستان و بلوچستان و عمدتاً در بلوچستان بنا به آمار وزارت نیرو کمتر از ۴۶ درصد است.

بیشتر بخوانید:



روایت ساخت و ساز موسسه ملل بر فراز کوه شیوشگان یا همان صاحب الزمان کرمان هم داستانی مفصل است که قبلها هم به آن پرداختیم و حالا متاسفانه در بایکوت رسانه‌ای در حال طی شدن می‌باشد. بام کرمان که مخزن بخش بزرگی از تاریخ ایران است، حالا محل ساخت و ساز هتلی پنج ستاره است که بدون توجه به بافت تاریخی آن در دست انجام است.

بیشتر بخوانید:



توقف کشتی‌های صید ترال در دریای مکران در سیستان و بلوچستان هم چند وقتی است که خبرساز شده و دانشجویان مطالبه گر با دلایل، خواستار خروج این کشتی‌ها از دریا هستند.

بیشتر بخوانید:



شهرداری شیراز در حال جذب نیرو برای تعدادی از پست‌های سازمانی است. اما شورای شهر در خصوص این جذب نیرو، در مصوبه‌ای اعلام کرده که نیرو‌های مورد نیاز باید از بین فارغ التحصیلان و نیرو‌های داخلی شهرداری و از طریق آزمون انتخاب شوند.
 
شنیده‌ها حاکی از این است که در مصوبه مطرح شده نیرو‌هایی که قرار است برای شهرداری جذب شوند، باید ۳۰۰ نفر از بین فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها و ۱۰۰۰ نفر از نیرو‌های خود شهرداری باشند؛ که به گفته رئیس شورای شهر از بین ۴ هزار نفر از نیرو‌های شهرداری ۲ هزار نفر مشمول این جذب نخواهند شد، چون تحصیلات دانشگاهی ندارند.
 
زمان آزمون و چگونگی برگزاری آن، مستلزم ابلاغ مجوز از سوی وزارت کشور است، ولی انچه مشخص است که شورای شهر، شهرداری را مکلف کرده است که این آزمون را برگزار کند. گفته می‌شود که در شهرداری شیراز ۷ هزار نیروی انسانی در سیستم اداری مشغول به فعالیت هستند و همچنین ۳۶۱۵ پست سازمانی وجود دارد. در ۲ هزار پست سازمانی این ارگان، نیرو‌ها به صورت قانونی استخدام شدند.
 
هفته آغازین تیرماه برای دانشجویان چگونه گذشت؟ / از مشخص شدن نحوه برگزاری امتحانات تا پیگیری دانشجویان برای رسیدگی به مطالباتشان
 
البته شاید این تعداد نیرو هم شرایط احراز را نداشته باشند؛ مثلا در پستی به جای فرد لیسانسه، شخصی با مدرک فوق دیپلم مشغول به کار است که این موضوع هم جای تامل دارد. از طرفی ۱۶۰۰ نفر از نیرو‌های شهرداری شیراز هم، از بخش خصوصی و شرکتی جذب شده اند؛ که البته این‌ها از لحاظ قانونی نمی‌توانند در شهرداری حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید:



گفتنی است که دانشجویان و دانشگاه‌های سراسر کشور در ایام امتحانات کمک‌های مومنانه را کنار نگذاشته و در حال انجام اموری از این دست هستند.

بیشتر بخوانید:



در استان خوزستان مدتی است که ویلاسازی‌هایی صورت می‌گیرد و در شهرستان دزفول به وضوح می‌توان این ساخت و ساز‌های غیراصولی را مشاهده کرد. آب و هوای مدیترانه‌ای دزفول در فصل‌های پاییز و زمستان و زیست بوم سرسبز این شهرستان، از دلایل اصلی این تغییر کاربری‌ها بوده است. به واسطه وجود رودخانه دز در دزفول، زمین‌های کشاورزی این شهرستان به شدت حاصل‌خیز هستند و باغ‌های میوه پر رونقی در آن واقع شده اند، اما اکنون شاهدیم که تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات میوه در این منطقه، سبب شده در بیشتر مناطق دزفول ویلا‌هایی لوکس (بیش از ۳۰۰۰ باغ ویلا) بنا شوند و کمتر زمین کشاورزی برای مردم باقی مانده باشد! روند تغییر کاربری اراضی کشاورزی در شهرستان دزفول به این نحو مطرح شده که در ابتدا، زمین‌های کشاورزی به باغات بزرگ و بعد به باغچه تبدیل می‌شوند و حصاری دور آن‌ها کشیده می‌شود و بعد از مدتی با قطع درختان، ساخت و ساز‌ها شروع می‌شود و ویلا‌هایی لوکس در این اراضی بنا می‌شوند.
 
هفته آغازین تیرماه برای دانشجویان چگونه گذشت؟ / از مشخص شدن نحوه برگزاری امتحانات تا پیگیری دانشجویان برای رسیدگی به مطالباتشان
 
در این ویلاها، استخر‌هایی ایجاد می‌شوند که از محل ایجاد این استخرها، آب‌های زیرزمینی دزفول هدر می‌روند، چرا که دزفول دارای منابع آبی غنی بوده و آب‌هایی که در استخر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، از همین منابع آبی زیرزمینی تامین می‌شوند که ممکن است بخاطر این مسئله، بعد‌ها دزفول با بحران بی آبی هم مواجه شود!

بیشتر بخوانید:


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار