دبیر قرارگاه احمدی روشن استان سیستان و بلوچستان از لنگراندازی ۴۰ کشتی صید ترال در دریای عمان خبر داد و گفت: اطلاعات ما نشان میدهد نقش برخی افراد رده بالای سازمان شیلات در سودهای کلان صید ترال مشهود شده است.
محمد عمرانی، دبیر قرارگاه احمدی روشن استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص لنگر اندازی کشتیهای صید ترال در دریای مکران گفت: بیش از ۳۰ کشتی ترال در خلیج چابهار و دریای مکران با مجوز و بی مجوز در حال تخریب اکوسیستم و آجر کردن نان صیادان منطقه کنارک هستند.
عمرانی افزود: از سپاه و دادستانی کنارک پیرامون توقیف دو کشتی ترال ممنونیم، اما توقیف دوکشتی ترال کافی نیست و باید تمامی آنها توقیف شوند.
این فعال دانشجویی عنوان کرد: متاسفانه اسناد جمع آوری شده نشان میدهد ک از ۴۰ کشتی ترال گزارش شده، تقریبا ۱۲ کشتی با مجوز سازمان شیلات در حال صید بی رحمانهی ترال هستند. نبود قانون مشخص کار را به اینجا رسانده ک شیلات، طبق مصوبه خود رفتار کرده و از قانون موجود در کشور استفاده نمیکند.
وی یادآور شد: البته دلیل این اتفاق مشخص است؛ چرا که برآورد اطلاعاتی ما نشان میدهد نقش برخی افراد رده بالای سازمان شیلات در سودهای کلان صید ترال مشهود شده و منتظریم تا با تکمیل شدن اسناد، آن را تقدیم قوه قضاییه کنیم. برخی از کشتیهای ترال با مجوز با پوشش شرکتهای ایرانی مشغول به کار هستند، اما در پشت پرده این شرکتها افراد خارجی با کمک و لابیهای افراد رده بالای سازمان شیلات کشور، ثروت کشور را غارت میکنند.
عمرانی تاکید کرد: اینکه دولتیها افتخار کنند صید ترال ارز آوری داشته، اما نگویند که چطور ثروت کشور را به ثمن بخس میفروشند پذیرفته نیست. اینکه نگویند صید ترال چطور تمام آبزیان دریا را نابود میکند و علاوه بر ماهیها باعث نابودی مرجان ها، دلفینها و ... میشود نهایت بی انصافی است. بسیاری از صیادان کنارکی یا بیکار شده اند که نتیجه اش اعتیاد و یا مهاجرت میکنند که منجر به حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ شده است.