دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در حالی از دانشجویان تعهدنامه میگیرد که در برابر کرونا از خود محافظت کنند که تجهیزات حفاظتی را به طور کامل و براساس نیاز در اختیار آنان قرار نمیدهد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛* کرونا دوباره اوج گرفته با این حال فعالیتهای اجتماعی از سر گرفته شده و به خصوص در دانشگاههای علوم پزشکی، دانشجویان برای گذراندن دورههای کارآموزی و کارورزی خود به دانشگاه فراخوانده شده اند.
اما گزارشهایی از برخی دانشگاههای علوم پزشکی به تحریریه خبرگزاری میرسد که نشان میدهد مسئولان دانشگاه آنقدرها هم به فکر سلامت دانشجویان نیستند. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از برخورد مسئولان دانشگاهی از یک سو و نبود تجهیزات کافی برای محافظت از دانشجویان از سوی دیگر، گلایه میکنند.
تعهد میدهیم کرونا نگیریم
براساس گزارشهای رسیده از دانشجویان این دانشگاه، در ابتدای دورهای که دانشجویان قرار است به عنوان کارورزی یا کارآموزی بگذارنند، باید تعهدنامهای را امضا کنند که اگر به کرونا مبتلا شدند، مسئولیتش پای خودشان است.
در متن تعهدنامهای که در دپارتمان روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به دانشجویان داده میشود، دانشجو پس از درج نام و اطلاعات هویتی خود تأیید میکند که «با توجه به شرایط خاص ناشی از همه گیری covid-۱۹ تقاضای گذراندن بخش روانپزشکی را دارم و متعهد میشود تمامی احتیاطات لازم و شرایط ویژه جهت جلوپیری از ابتلا و انتقال ویروس covid-۱۹ را به کار گیرم. بدیهی است مسئولیت هرگونه عواقب احتمای حضور در اینجانب میباشد.»
تصویر چنین تعهدنامهای از دانشجویان دانشکده پرستاری نیز منتشر شده است و این در حالی است که دانشجویان میگویند از سوی بیمارستان تجهیزات محافظتی به طور کامل در اختیار آنان قرار نمیگیرد.
یکی از دانشجویان درباره این موضوع به خبرنگار ما میگوید: هیچ بسته بهداشتی در اختیار دانشجو قرار نگرفته است. از دانشجویان آزمایشی برای کرونا گرفته نشده و وقتی میگوییم الکل بدهید که حداقل اتاقهای خوابگاه را ضدعفونی کنیم، ما را تهدید به اخراج میکنند.
یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه میگوید: دانشجویان پرستاری این دانشگاه با هزینه شخصی ماسک تهیه کرده اند. در پیام یکی از دانشجویان این دانشگاه به خبرگزاری دانشجو نیز به موضوع نبود تجهیزات حفاظتی اشاره شده است. این دانشجو میگوید: در ۴ بخش از بیمارستان امام خمینی (ره) بیمار با تشخیص کرونا بستری است و کسانی که در بیمارستان فعالیت و در جامعه تردد میکنند، میتوانند خطرآفرین باشند.
وی توضیح میدهد: اخیرا گان و شیلد حفاظتی هم به ما نمیدهند و این بازی با جان دانشجویان است.
برخی دانشجویان نیز به وضعیت خوابگاههای دانشجویی این دانشگاه اعتراض میکنند. به گفته آنان دانشجویان فعال در بخشهای بالینی پرستاری و اتاق عمل را با دانشجویان بهداشت غیربالینی در یک روز و یک مکان اسکان داده اند.
ضدعفونی با موکت وایتکسی
در تصویری هم که از ورودی یکی از خوابگاههای این دانشگاه به دست ما رسیده، ورودی خوابگاه برگه با عنوان ایستگاه ضدعفونی کفشها نام برده شده، درحالیکه مقابل این در ورودی، فقط یک تکه موکت مشاهده میشود. دانشجویان میگویند روی این تکه موکت وایتکس ریخته میشود و افراد قبل از ورود باید کفش خود را با وایتکس جذب شده در آن، ضدعفونی کنند!
برای پیگیری این موضوع به دفتر معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ارتباط گرفتیم. البته مشخص شد که این معاونت مسئولیتهای مربوطه به حوزه کرونا و سلامت دانشجویان را به عهده معاونت آموزشی گذاشته است و بر این اساس ادامه ارتباط ما با معاونت آموزشی این دانشگاه بود. هرچند تماسهای مکرر خبرنگار ما با سعید صادقیه اهری، معاون آموزشی این دانشگاه بی نتیجه بوده است و پیگیریهای ما برای دریافت پاسخ از مسئولان این دانشگاه ادامه دارد.
به نظر میرسد شیوع کرونا بیشتر از آنکه تصور میکنیم جدی است؛ آمار مبتلایان رو به افزایش است و ممکن است دوباره به وضعیتی شبیه به اسفند سال گذشته گرفتار شویم. در این زمان نیاز جدی مراکز درمانی به نیروها و کادر درمانی بیش از گذشته است و محافظت از آنان باید اولویت مسئولان باشد. در همین راستا انتظار میرود مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی، به ویژه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، پاسخ گوی نیاز دانشجویان در این زمینه باشند.
والا ما علاوه بر ترس از رفتن به بیمارستان مشکلات دیگه ای هم داریم امکانات برگزاری کلاس مجازی وجود نداره واز طرف دیگه برگزاری حضوری برای همه صورت نمیگیره ما واقعا نمیدونیم چیکار کنیم و از یه طرف نگران جون خانواده هامون هستیم لطفا به دادمون برسین
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.