یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: بیانیه مشترک آمریکا و بحرین علیه ایران حکایت از آن دارد که آمریکاییها از روی ناچاری و استیصال کشوری ذره بینی مثل بحرین را با خود همراه کردند تا به این طریق به افکار عمومی ثابت کنند که حداقل یک کشور با آنها در خلق وقایع غیرقانونی همراه است.
حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص بیانیه مشترک بحرین و آمریکا علیه ایران در جهت تمدید تحریمهای تسلیحاتی کشور اکتبر ۲۰۲۰ و استیصال ایالات متحده در دست به دامن شدن کشورهای کوچکی، چون بحرین گفت: موضوع تحریم تسلیحاتی بر علیه جمهوری اسلامی که براساس برجام و قطع نامه ۲۲۳۱ پنج سال بعد از اجرایی شدن آن لغو خواهد شد.
وی ادامه داد: مدتی است که این موضوع دستخوش جنگ تبلیغاتی آمریکا علیه ایران شده که اساسا این اقدامات آمریکا غیرقانونی و در چارچوب سیاستهای نقض کننده رفتار آمریکا بر ضد حقوق بین الملل است.
عابدینی با اشاره به اینکه تمسک یک عضو دائم شورای امنیت برای زیر پا گذاشتن قطع نامه این سازمان اقدامی جدید است که توسط آمریکاییها ابداع شده گفت: این اقدام در حقیقت رویهای غیرقابل توجیح است و اساسا جمهوری اسلامی به خاطر اجرای بند پنجم قطع نامه ۲۲۳۱ که در حقیقت همان لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران است از این جهت پافشاری میکند که قصد دفاع از حقوق حقه خود را دارد.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اگر جمهوری اسلامی در چارچوب بند پنج این قطع نامه بخواهد خودروهای زرهی، تانک، هواپیما، ناو و موشک بخرد که همه این موارد در چارچوب سلاحهای متعارف است باید مورد به مورد آن را با شورای امنیت سازمان ملل هماهنگ کند این در حالی است که آمریکا و اروپا در شرایط بحرانی فعلی حتی اجازه ارسال دارو به ایران نمیدهند با این حساب در صورت لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران نیز مجوز این واردات احتمالی باید از طرف آمریکا و غرب صادر شود.
وی با تاکید براینکه در حوزه نظامی در همه کشورها یکی از اصول مهم بحث محرمانگی است گفت: طبیعتا هیچ کشوری اجازه نمیدهد که در بحث مسائل مربوط به امور تسلیحاتی و نظامی چارچوب محرمانگی خدشه دار شود و اساسا آمریکاییها از این اقدام بیش از هر بهره برداری به دنبال جنبه تبلیغاتی آن هستند.
عابدینی تصریح کرد: بهره برداری تبلیغاتی از این موضوع در حقیقت به دلیل آن است که آمریکا برای انحراف ناکارآمدی خود در حوزههای مختلف داخلی از جمله مهار کرونا و چالشهای سیاسی و اجتماعی با بن بست بزرگی مواجه شده نه اینکه مسئله لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران برای آمریکا اولویت داشته باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در بحث تسلیحات نظامی به خودکفایی بیش از ۹۰ درصد رسیده است گفت: از این منظر ایران نیاز چندانی به لغو این تحریمها ندارد، اما تمام حرف ایران آن است که آمریکاییها نباید از مسیر غیرقانونی خواستههای خود را به نظام بین الملل تحمیل کنند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی ایالات متحده به جایی رسیده که در نظام بین الملل هیچ کشوری با آمریکا هم سو همراه نیست حتی اروپاییها هم اقدام آمریکا را قانونی نمیدانند و معتقدند آمریکا با خروج دو سال پیش خود از برجام حق اظهارنظر در خصوص آن را ندارد جدایی از آنها سایر کشورها نیز به دلیل نقض متعدد قوانین بین الملل توسط ایالات متحده به این نتیجه رسیدند که هم سویی با آمریکایی نتیجهای جز فضاحت و بی آبرویی نخواهد داشت. لذا در چنین شرایطی است که آمریکاییها از روی ناچاری و استیصال کشوری ذره بینی مثل بحرین را با خود همراه کردند تا به این طریق به افکار عمومی ثابت کنند که حداقل یک کشور با آنها در این زمینه همراه است.
عابدینی در پایان خاطر نشان کرد: کشورهای حقیر و ضعیفی، چون بحرین از روی ترس یا تطمیع دست به این همراهی میزنند و این روند نشان دهنده آن است که آمریکاییها در هم سویی کشورها با خود ناتوان و عاجز هستند.