معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در سه ماهه اول امسال ۹۱۶ هزار تن کالا به ارزش ۳۵۸ میلیون دلار از مرزهای استان به خارج از کشور صادر شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بختیار خلیقی ظهر امروز در اولین جلسه کارگروه توسعه صادرات با اشاره به کل مبادلات خارجی استان در زمینه صادرات در سال گذشته اظهار داشت: در سه ماهه اول امسال ۹۱۶ هزار تن کالا به ارزش ۳۵۸ میلیون دلار از مرزهای استان به خارج از کشور صادر شده است.
وی افزود: این میزان صادرات در مرزهای استان نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۶۷ درصد و از نظر ارزش دلاری هم ۱۲ درصد رشد داشته است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: عمدهترین مقصد صادراتی استان کردستان، اقلیم کردستان عراق با سهم ارزشی ۹۹ درصدی است.
خلیقی تصریح کرد: سهم صادرات استان کردستان از صادرات کشور ۳.۹۶ درصد است.
وی واردات صورت گرفته از گمرکات استان را ۹ هزار و ۴۰۰ تن به ارزش ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار برشمرد و افزود: میزان واردات انجام شده در این مدت نسبت به سه ماهه اول سال گذشته از لحاظ وزنی ۵۹ درصد رشد و از نظر دلاری هم ۲۰ درصد کاهش داشته است.
خلیقی اظهار داشت: میزان ترانزیت انجام شده در مرزهای استان در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۴۸ و از نظر دلاری ۶۲ درصد کاهش یافته است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطرنشان کرد: مبادلات تجاری انجام شده در مرزهای استان امسال یک میلیون و ۱۴۵ هزار تن به ارزش ۸۱۱ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه آن در سال قبل از لحاظ وزنی ۱۷ درصد افزایش و از نظر ارزشی نیز ۴۵ درصد کاهش داشته است.
در ادامه این جلسه، بختیار رحمانیپور ناظر گمرکات استان اظهار کرد: یکی از دغدغههای صادرکنندگان برگشت ارز حاصل از صادرات است که باید به این امر رسیدگی شود.
وی خاطرنشان کرد: طی سه ماهه اول امسال ۲۱۹ هزارتن محصول از ترانزیت استان صادرشده است.
سازوکاری برای برگشت ارز حاصل از صادرات نداریم
مدیرعامل شرکت بفرین هم در ادامه این جلسه اطهار داشت: با مشکلات فراوانی که پیشروی تولیدکنندگان قراردارد باید اشتغال استان را حفظ کنیم. خسرو شجاعی با اشاره به مهمترین مشکلات صادرکنندگان افزود: هیچ راه چارهای برای برگشت ارز حاصل از صادرات وجود ندارد و ارز آوری از جمله مشکلاتی است که کار و فعالیت ما را به حاشیه رانده است.
وی با بیان اینکه معاملاتی که صادرکنندگان ایرانی با اقلیم کردستان انجام میدهند با ریال صورت میگیرد لذا بازگشت ارز امکانپذیر نیست ما راهکاری برای رسیدگی به این امر نیازمندیم.