رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مواردی بودند که به بیمارستان منتقل و بنا به تشخیص پزشک، مرخص یا بستری شدند. خوشبختانه تا به حال، هیچ مورد فوتی از سربازان نظام وظیفه مبتلابه کرونا ثبت نشده است.
سردار حسن عراقیزاده رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در گفتگو با خبرنگار امنیتی و دفاعی خبرگزاری دانشجو، پیرامون وضعیت بهداشتی و درمانی سربازان نظام وظیفه در مراکز نظامی، اظهار داشت: امنیت کشور را به خاطر کرونا نمیتوان تعطیل کرد و نیروهای مسلح باید مأموریتهای محوله خود را انجام دهند. در شرایط کرونایی، بخشهای اقتصادی کشور فعالیتهای خود را دارند اما نکته مهم آن است که همه این موارد باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی صورت گیرد.
وی ادامه داد: ستاد کل نیروهای مسلح، پروتکلهای متعدد بهداشتی را برای پادگانهای آموزشی و مراکز نظامی تهیه و ابلاغ کرده است و بر اجرای این پروتکلها هم نظارت دارد؛ اگر سربازی به یکی از مراکز آموزشی نظامی برود، باید استانداردهای بهداشتی برای آن فرد در آن مرکز رعایت شود.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح درباره عملیاتی شدن پروتکلهای بهداشتی در مراکز نظامی، بیان داشت: ظرفیت پذیرش سرباز تا ۵۰ درصد در مراکز آموزشی کاهش پیداکرده است و فاصلهگذاری اجتماعی هم رعایت میشود. یک سری اقدامات پیشگیرانه در آسایشگاهها، غذاخوریها و ترتیب کلاسهای آموزشی سربازان انجام شده است.
سردار عراقیزاده در خصوص مسائل مطرحشده پیرامون وضعیت سربازان مبتلا به ویروس کرونا، گفت: تا به حال شرایط در کنترل بوده و مشکل خاصی رخ نداده است. پادگانها فضای صد درصد ایزوله نیستند و ممکن است که افرادی به منزل خود بروند و هنگام بازگشت به پادگان، مبتلا شده باشند؛ اگر سربازی بیمار شد، استانداردهای لازم از قبیل قرنطینه و انتقال به مراکز درمانی برای او اجرا میشود.
وی افزود: مواردی بودند که به بیمارستان منتقل و بنا به تشخیص پزشک، مرخص یا بستری شدند. خوشبختانه تا به حال، هیچ مورد فوتی از سربازان نظام وظیفه مبتلابه کرونا ثبت نشده است.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه بیمارستانهای وابسته به مراکز نظامی بدون هیچ محدودیتی فعالیتهای خود را دارند، عنوان کرد: بیمارستانهای وابسته به سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، ارتش و بقیه نهادهای نظامی با تمام توان و ظرفیت خود مشغول به خدمترسانی و پذیرای هموطنان مبتلابه این ویروس هستند.
سردار عراقیزاده با تأکید بر اینکه تمهیدات لازم برای تجهیز نگه داشتن مجدد بیمارستانها در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در این چند وقت ممکن است که در بیمارستانهای سطح کشور با توجه به تعداد بالای مراجعات، بخشی از توان بهداشتی و درمانی دچار کاستیهایی شده باشد و تلاش خواهیم کرد که این آمادگی را مجدداً در بیمارستانها برقرار کنیم.
وی ادامه داد: برحسب تدبیر ستاد ملی مبارزه با کرونا، تعدادی نقاهتگاه و مراکز نگهداری از مبتلایان در کشور برپا شد که در حدود ۲۶ هزار تخت، در کل کشور از استانها و شهرستانها به تفکیک آماده خدمت رسانی هستند.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص ساخت کیت تشخیص کرونا، گفت: وزارت دفاع و نیروهای مسلح از نخستین مراکزی بودند که کیت تشخیص کرونا را تولید کردند و این کیت توانست مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت بگیرد. در حال حاضر این خط تولید فعال است و تولیدات خود را در اختیار مراکز درمانی کشور قرار میدهد.