بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک در نامهای به رئیس این دانشگاه نکاتی را درخصوص مدیریت کرونا در استان مرکزی مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک در نامهای به سیدمحمد جمالیان، رئیس این دانشگاه در خصوص بی توجهی نسبت به پیشنهادات تشکلهای دانشجویی برای مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی گلایه کرد و دراین خصوص سوالاتی را پرسید.
در این نامه آمده است:
همانطور که مستحضرید، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک در نامهای به تاریخ ۹۹/۴/۲۳ و شماره ۱۴۵/۹۰۵/بد، پیشنهاداتی خیرخواهانه و کاملا مبتنی بر مطالعات علمی و کارشناسی شده را در مورد نحوه انتخاب بیمارستان ریفرال کووید۱۹ و نیز مدیریت این بیماری در صورت وقوع بحران در ماههای آینده، به حضورتان ارسال کرد که متن آن به پیوست این نامه قرار دارد.
پس از ارسال نامه مذکور و بازتاب وسیع آن در خبرگزاریها و همچنین اقبال گسترده بسیاری از اعضای هیأت علمی و مسئولین نسبت به آن، متأسفانه شاهد عدم پاسخگویی جنابعالی، به عنوان ریاست دانشگاه و مرجع رسمی تصمیم گیری در آن مطالبه علمی دانشجویی بودیم، در حالی که از شما به عنوان یک مسئول جوان انتظار میرفت پاسخی مناسب و در حد شان نسبت به این موضوع داشته باشید. چرا که این بی تفاوتیها نسل جوان را دلسرد و بی تفاوت نسبت به امور جاری انقلاب و نظام اسلامی خواهد کرد.
هر چند ما جوانان هدفی بزرگ در پیشگاه خود داریم که تشویقها و بی توجهیها ذرهای خلل در رسیدن به آن وارد نمیکند و از سویی دیگر طبق نظر رهبر انقلاب که فرمودند: "حرفتان را صریح بزنید؛ آنچه را که میزنید، از دل بزنید؛ و اگر چنانچه معلوم شد که اشتباه است، سریع پس بگیرید؛ راحت. این، به نظر من یکی از بهترین شاخصههای دانشجوئی است. ۱۳۸۷/۰۷/۰۷" حرف خود را صریح و بی لکنت عرض میکنیم باشد که در صفحه تاریخ ثبت شود که ما جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب نسبت به مسائل پیرامون خود سکوت نکردیم و مسئولین امر را تنها نگذاشتیم و این مسئولین خواهند بود که باید پاسخگو باشند با این ظرفیتهای غنی از علم و شور جوانان چه برخورد کردند.
اما در خصوص تصمیم گیریها و اتفاقاتی که در روزهای اخیر به وقوع پیوست سوالات فراوانی مطرح است که در اینجا به ذکر چند مورد اکتفا میکنیم:
۱. در تاریخ ۹۹/۴/۳۱ استاندار مرکزی جناب آقای آقازاده در مصاحبهای با خبرگزاری ایرنا اظهار کرد: «ظرفیت بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) از دو روز گذشته تکمیل شده است و مجبور به پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان آیت الله خوانساری هستیم و تصمیم گیری برای این موضوع در کمیته استانی از قبل پیش بینی شده بود.»
اولا؛ خبر تکمیل ظرفیت بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) از کجا به جناب استاندار رسیده است در حالی که تا آن زمان تعدادی زیادی تخت خالی در این بیمارستان وجود داشته است و تا همین امروز نیز ظرفیت این بیمارستان بطور کامل تکمیل نشده است؟
ثانیا؛ نقش جناب آقای استاندار در مورد این انتخاب چیست؟ در حالی که این مسئله کاملا مربوط به دانشگاه علوم پزشکی و خارج از حیطه وظایف و تخصص استاندار است؟ آیا این به معنی نادیده گرفته شدن نقش رئیس دانشگاه در این تصمیم گیری است؟
۲. انتقال شبانه بیماران کرونایی از بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) به بیمارستان آیت الله خوانساری نشانه بارزی از شتابزدگی در تصمیم گیری در انتخاب ریفرال کووید۱۹ است و به نظر میرسد هدف از این اقدام، قرار دادن افکار عمومی و جامعه دانشگاهی در عمل انجام شده است! (در حالی که مرسوم است این جابجاییها از قبل و طی نامه نگاریهای رسمی و با آماده سازی زیرساختها هماهنگ میشود!)
اولا؛ برای بسیاری این سؤال مطرح است که مشورت رئیس دانشگاه با کدام گروه کارشناسی منجر به این انتقال شد؟
ثانیا؛ آیا همانطور که در پیک نخست کرونا پس از اینکه ظرفیت پذیرش بیمارستان آیت الله خوانساری تکمیل گردید و پس از آن بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) اقدام به پذیرش بیماران جدید نمود، این امکان وجود نداشت بیمارستان آیت الله خوانساری نیز بیماران جدید را پذیرش کند و جابجایی شبانه بیماران به آن شکل اتفاق نیفتد؟
ثالثا؛ اگر طبق گفته آقای استاندار، انتخاب بیمارستان آیت الله خوانساری از قبل در کمیتههای استانی مطرح شده بوده، پس چرا زودتر نسبت به بازگشایی آن اقدام نشده تا مجبور نشویم بیماران را پس از پذیرش در بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) به آنجا منتقل نماییم؟
رابعا؛ آیا پشت پرده این انتقال و بازگشایی بیمارستان آیت الله خوانساری به عنوان سانتر کرونا، فشاری وجود داشته است؟ اگر پاسخ مثبت است اینها چه کسانی هستند و چرا رئیس دانشگاه به این فشار پاسخ قاطع نداده است؟
۳. آنچه بدیهی به نظر میرسد، علت عمده تصمیمات ناگهانی در دانشگاه علوم پزشکی، خصوصا در انتخاب سانتر کووید، اهمیت ندادن به نظرات کارشناسی و یا جسارتا نبود تیم کارشناسی زبده است که موجب بروز شرایط آشفته فعلی و بلاتکلیفی اکثریت کادر درمانی گشته است. یک نمونه از این بلاتکلیفی ها، ابلاغیههای متعدد دانشگاه در مورد انتخاب سانتر کرونا است که ظرف چند روز، سه بار این تصمیم تغییر کرد و هر یک از بیمارستانهای امیرالمؤمنین (ع)، آیت الله خوانساری و امیرکبیر، مدتی به عنوان ریفرال اصلی مطرح شدند!
سؤال دیگری که مطرح است، این است که چگونه در حالی که شنیدهها حاکی از آن است در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه در تاریخ ۹۹/۴/۳۰ تصمیم گیری قاطعی در مورد بازگشایی بیمارستان آیت الله خوانساری به عنوان سانتر کرونا صورت نگرفت، اما یک روز بعد حدود ۳۰ بیمار کرونایی از بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) به بیمارستان آیت الله خوانساری منتقل شدند و سپس در تاریخ اول مرداد دستور انتقال به صورت رسمی طی نامهای از سوی ریاست دانشگاه صادر میشود؟
اینگونه تصمیم گیریهای ناگهانی و هماهنگیهای تلفنی و غیر مرسوم، نشان از ابهام و عدم پیش بینی شرایط آینده در تیم مدیریتی دانشگاه نمیتواند داشته باشد؟!
۴. افزون بر موارد قبلی، در حال حاضر شاهد سوء مدیریت غیر قابل قبولی در بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) هستیم. جای سؤال دارد که بنای مدیران این بیمارستان در پذیرش بیماران کرونایی، از ابتدا اختصاص تمام ۲۶۰ تخت این بیمارستان به این بیماران بوده است و یا اختصاص درصدی از این میزان؟ و آیا این تصمیم بر اساس نظرات کارشناسی اتخاذ شده است؟
۵. در هفتههای اخیر آمار ابتلای پرسنل کادر درمان به بیماری کووید۱۹ به میزان زیادی افزایش یافته است. این مورد را میتوان نمود تصمیمات اشتباه دانشگاه دانست که کمترین تأثیر آن، از دست رفتن سرمایه انسانی استراتژیک عرصه سلامت در شرایط فعلی است.
طبق آمار گزارش شده، درصد ابتلای پرسنل درمانی در بیمارستان آیت الله خوانساری (که به طور کامل ریفرال کرونا بود) در پیک اول بیماری، بسیار کمتر از درصد ابتلای پرسنل بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) بوده است!
۶. در نامه کارشناسی شده قبلی پیشنهاد گردید گروه داخلی به بیمارستان آیت الله خوانساری منتقل شوند. مگر غیر از این است که این انتقال کم هزینهتر و از نظر آموزشی پرفایدهتر از سایر پیشنهادات است؟ این انتقال با کدام ادله علمی و کدام استدلال منطقی رد شد؟
۷. جناب آقای دکتر جمالیان! آیا پندار شما این است که کنترل نسبی بحران تاکنون توسط مجموعه حاضر با این تصمیمات آنی و لحظهای صورت گرفته است؟ یا اینها نتیجه زحمات کادر درمانی زحمتکش و مراقبتهای مردم بوده است؟
هرچند که نامه کارشناسی شده بسیج دانشجویی که شامل نکات بسیار دقیقی بود، بر خلاف وعدهای که شما به ما دادید، توسط جنابعالی بی پاسخ ماند (و ما این عدم پاسخگویی را تعبیر به محکم و متقن بودن متن آن نامه میکنیم)؛ اما امیدواریم سؤالاتی که در اینجا مطرح شد به شیوهای نیکو و مستدل و علمی پاسخ داده شوند.
در آخر، نظر به این که این پیشنهادات آلوده به جهت گیریهای سیاسی و حزبی نبوده است و بر گرفته از خرد جمعی دانشجویان میباشد، خدمت جناب عالی و سایر مسئولین که وظفیه صیانت از سلامت مردم را در این برهه خطیر بر عهده دارید یادآور میشویم، بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان در کنار تصمیمات کارشناسی شما خواهیم بود و شما در این مسیر قطعا تنها نخواهید بود.