یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: احیای موضوع شهادت مهمان در خانه میزبان که اخیرا از طرف مقام معظم رهبری در دیدار با نخست وزیر این کشور مطرح شد موج جدیدی از تمایلات ضد آمریکایی در عراق را به راه انداخت.
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره انفجار در پایگاه الصقر در جنوب بغداد، گفت: آمریکاییها در شرایط فعلی خود را در عراق بازنده میدانند، چون از یک طرف رای پارلمان عراق و خواسته مردم این کشور مبنی بر خروج آنها از عراق است و از طرف دیگر احیای موضوع شهادت مهمان در خانه میزبان که اخیرا از طرف مقام معظم رهبری در دیدار با نخست وزیر این کشور مطرح شد موج جدیدی از تمایلات ضد آمریکایی در عراق را به راه انداخت.
وی ادامه داد: اساسا تحرکات برخی گروههای سری در عراق طی چند هفته گذشته حکایت از آن دارد که طیف گستردهای از مردم عراق مانع حضور آمریکا در این کشور خواهند بود لذا تصویری که اساسا در اذهان عموم مردم در مورد ادامه حضور آمریکا در عراق وجود دارد چه برای آمریکاییها و چه برای عراقیها یک حضور پرهزینه به حساب میآید.
تغییر سیاست آمریکا از استراتژی قدرت به عملیات تروریستی قنادباشی تصریح کرد: مسئله بعدی مسئله عدم تمایل نیروهای آمریکایی برای حضور در عراق است، چون اساسا این نیروها با توجه به شرایط موجود برای ماندن در عراق احساس خطر و ناامنی بیشتری میکنند و لذا به نظر میرسد آمریکاییها وارد عرصهای از تحرکات شدند که هیچ نشانی از ابرقدرتی آنها ندارد و از این منظر تحرکات آمریکا در عراق به جای انجام اقداماتی که نشان دهنده اقتدار آمریکا باشد به سمت تحرکات گروههای کوچک تروریستی سوق پیدا کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: اساسا تحرکاتی که اخیرا در عراق انجام میشود تحرکاتی بدون پذیرش مسئولیت است که نشان دهنده ضعف آمریکاست. اساسا در گذشته قدرتهای بزرگ حتی اگر دست به اقداماتی جنایت کارانه میزدند مسئولیت آن را به عهده میگرفتند اما اقدامات اخیر آمریکا به ویژه در عراق در سایه سکوتی مطلق حکایت از تحقیر قدرت آمریکایی دارد.
وی تصریح کرد: گذشته از آن حضور آمریکاییها در عراق غیرقانونی و با وجود این موضوع انجام تحرکاتی از قبیل انفجار یک پایگاه بدون هماهنگی دولت مرکزی یک کشور نقض صریح حاکمیت به حساب میآید و روحیه مردم عراق این رفتار را نمیپذیرد.
قنادباشی با اشاره به یک فرهنگ اصیل در میان مردم عرب به ویژه عراقیها گفت: یک واژه در بین مردم عراق از اهمیت بالایی برخوردار است و آن هم واژه «سیادت» است. عراقیها علاقهمند نیستند که کسی برایشان آقایی یا سیادت کند در حالی که آمریکاییها در طی این چند سال به دنبال فرمان دهی در عراق هستند لذا از این جهت هم آمریکا خلاف جهت رودخانه در عراق شنا میکند.
آمریکا به دنبال فرماندهی و آقایی در عراق است / سناریویی که خشم ملت عراق را به دنبال دارد این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: واقعیت میدانی حضور آمریکا در عراق روشن کننده مسئله تاکید آمریکاییها مبنی بر فرماندهی یا همان سیادت در عراق است. وقتی سفارت آمریکا در عراق چندین هکتار است و آمریکاییها ۱۵ پایگاه در عراق دارند این عملا به معنی اشغال این کشور است و نشان دهنده آن است که آمریکا به دنبال حضور بلند مدت در این کشور است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اساسا با توجه به نزدیکی برگزاری انتخابات در آمریکا این اتفاق در سیاست خارجی ترامپ بسیار زیان بار است که در کشوری مثل عراق به سمت تحرکات ایذایی روی آورده در حالی که در گذشته آمریکا به دنبال آن بود که نشان دهد کل خاورمیانه را زیر سلطه دارد.
گفتنی است «حسن سالم»، نماینده فراکسیون الصادقون (متعلق به جریان الصدر) انفجارهای پادگان الصقر را ناشی از حملات هوایی دانست و گفت: «حملات پادگان الصقر نقض جدید حاکمیت ملی عراق از سوی آمریکاست»