کد خبر:۸۶۶۱۹۶
یادداشت|
اجرای چک الکترونیک، الزامی برای بهینه شدن فرآیند معاملات
با اینکه بیش از ۲۰۰ روز از موعد قانونی اجرایی شدن چک الکترونیک میگذرد، بانک مرکزی حتی به فکر سلامت جامعه نبوده و مردم مجبور به پیگیری امور چک به صورت حضوری در ایام کرونا هستند.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در میان انبوه خدماتی که در کشور به صورت الکترونیکی صورت میپذیرد، جای خدمت چک الکترونیک همچنان خالیاست، درحالی که استفاده از خدمات چک، از پرمخاطبترین خدمات در کشور به شمار میآید. با اینکه بیش از ۲۰۰ روز از موعد قانونی اجرایی شدن چک الکترونیک میگذرد، بانک مرکزی حتی به فکر سلامت جامعه نبوده و مردم مجبور به پیگیری امور چک به صورت حضوری در ایام کرونا هستند.
در این روزها ویروس کرونا، این مهمان ناخوانده، اثراتی بسیار زیاد در سبک زندگی مردم بهوجود آوردهاست. جامعه در تقابل با این ویروس منحوس، دچار تغییری محسوس در نحوه تعاملات اجتماعی شده و مردم سعی میکنند، تا حد امکان برای امور زندگی، از خانه و کاشانه خود بیرون نروند. آنها به سبب پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از خدماتی که نیاز دارند را از طریق اینترنت مرتفع میکنند و بهجز مواردی که با استفاده از بستر وب قادر به پیگیری آن نیستند، از ورود به ازدحام خودداری میکنند.
در این روزها ویروس کرونا، این مهمان ناخوانده، اثراتی بسیار زیاد در سبک زندگی مردم بهوجود آوردهاست. جامعه در تقابل با این ویروس منحوس، دچار تغییری محسوس در نحوه تعاملات اجتماعی شده و مردم سعی میکنند، تا حد امکان برای امور زندگی، از خانه و کاشانه خود بیرون نروند. آنها به سبب پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از خدماتی که نیاز دارند را از طریق اینترنت مرتفع میکنند و بهجز مواردی که با استفاده از بستر وب قادر به پیگیری آن نیستند، از ورود به ازدحام خودداری میکنند.
اهمیت ویژه اجرا شدن چک الکترونیک در ایام شیوع کرونا
میتوان گفت که مردم تا حد زیادی وظیفه خود را در قبال عدم رشد ویروس کرونا صورت دادهاند، اما هنوز دستگاههای اجرایی که موظف به ارائه خدمات الکترونیک به مردم هستند، به صورت کامل اهتمامی به این موضوع ندارند. از میان خدماتی که همچنان به صورت کاغذی صورت گرفته و مردم چارهای جز پیگیری آن به صورت حضوری ندارند، میتوان به چک اشاره کرد. این ابزار پراستفاده در بازار با وجود اینکه طبق قانون جدید صدور چک باید تا آذر ۹۸، بهصورت الکترونیک در اختیار مردم قرار میگرفت، همچنان به صورت کاغذی تبادل شده و بانک مرکزی نیز در اجرای این بند، هیچ کنشی ندارد.
با اجرای سفته و برات الکترونیک، چک الکترونیک نیز دلیلی برای عدم اجرا ندارد
قطعا ایجاد بستر چک الکترونیک، کاری آسان برای بانک مرکزی است، زیرا توانایی بالایی در حوزه ارائه خدمات در بستر وب دارد و عدم اجرای چک الکترونیک، چیزی جز اهمال و کمکاری نیست. از طرفی با راهاندازی سفته و برات الکترونیک توسط وزیر اقتصاد در روزهای گذشته و همچنین تاکید رئیس جمهور بر اینکه مستندات کاغذی بانکی باید به صورت الکترونیکی بهخدمت مردم درآید، مشخص میگردد که توان اجرای چک الکترونیک نیز درصورت تمایل بانک مرکزی به صورت کامل وجود دارد و اینکه به دلیل عدم توانایی فنی، از عملیاتی شدن چک الکترونیک صرفهنظر گردد، بیشتر شبیه به یک شوخیاست.
میزان استفاده بیشمار مردم از چک، و بودن در زمانیکه کشور درگیر مبارزه با ویروس کرونا است، سبب شده که خدمات الکترونیک در کشور اهمیت زیادی پیدا کند، با توجه به توصیه اکید ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم حضور در اجتماعات، باید الزامات فراهم شدن شرایط درخواستی این ستاد، ایجاد گردد. بیشک الکترونیکی شدن خدمات، از مهمترین الزامات عدم حضور مردم در اجتماعات است. بسیاری از اموری که مردم در جامعه انجام میدهند، جابجایی پول یا اسناد مالی است که درحال حاضر اگر این انتقالات به صورت الکترونیکی صورت گیرد، قطعا در میزان رفت و آمد مردم اثر مثبت خواهد گذاشت.
مزایای فراوان چک الکترونیک، حتی در زمان کنترل کرونا
چک الکترونیک علاوه بر ضرورتی که در اجرای آن در این زمان دارد، درصورتیکه این بیماری نیز شایع نشده بود، مزایای بسیاری برای تجارت داشته و دارد. از این ویژگیها میتوان به حذف کاغذ از معاملات که باعث حذف پولشویی و جرمهایی مثل فرار از مالیات است اشاره کرد. از طرفی با الکترونیکی شدن چک، امکان سرقت، دستکاری یا مفقودی چک کاغذی نیز از بین میرود، از این رو، سندیت لاشه چک دیگر ملاک نبوده و به هر دلیلی اگر لاشه از بین رفت، به دلیل ثبت سیستمی چک الکترونیک و حذف کاغذ از معاملات، هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت.
همه این نکات، اهمیت اجرای این بند از قانون جدید چک را نشان میدهد. میتوان گفت با جا افتادن چک الکترونیک در جامعه، به صورت تدریجی چک کاغذی حذف شده و میتوان با امنیت و اعتماد بیشتری به این ابزار مالی پراستفاده تکیه کرد. بانک مرکزی به عنوان متولی امور بانکی باید در اولین فرصت، زیرساخت اجرای چک الکترونیک را فراهم کرده و مردم را به استفاده از این ابزار ترغیب کند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.