معاون بیمه و بانک وزارت اقتصاد گفت: با توجه به سوددهی بالای سهام عدالت در ماههای گذشته مردم بهتر است برای تامین مالی کوتاه مدت از کارت اعتباری خرید استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس معمارنژاد صبح امروز در نشست خبری با موضوع ارائه تسهیلات اعتباری بانکها با وثیقه گذاری سهام عدالت، ضمن تبریک عید غدیر و روز خبرنگار گفت: سهم بانکها از تأمین مالی اقتصاد ایران بسیار بزرگ است و عدد آن بیش از ۸۲ درصد میباشد، بنابراین با توجه به شرایط اقتصادی کشور و اثرات منفی کرونا بر معیشت مردم و کسب و کارها و نیاز به منابع مالی، مجدداً بانکها پیش قدم شدند تا بتوانند بخشی از این نیاز را تامین کنند.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد افزود: سهام عدالت برای مردمی کردن اقتصاد طراحی و با تدابیر رهبری و دولت امکان آزادسازی این سهام در سال جاری فراهم شد. وقتی سهام عدالت آزاد شد نهایتاً ارزش آن حدود ۸ میلیون تومان بود که در تازهترین بررسیها ارزش سهام عدالت به ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: یعنی در این مدت ارزش سهام عدالت بیش از دو برابر شده است و انتظار است که بیشتر نیز بشود؛ اگر ما تسهیلاتی با نرخ سود ۱۸ درصدی بدهیم، با توجه به رشد ارزش سهام عدالت، این تسهیلات برای مردم به صرفه خواهد بود؛ بنابراین توصیه همه کارشناسان و مسئولین این است که دارندگان سهام عدالت حواسشان باشد که به راحتی سهام خود را از دست ندهند.
معمارنژاد ادامه داد: بانکهای تجاری کشور از جمله بانک ملی، سپه، صادرات، تجارت و ملت آمادگی دارند در صورتی که افراد نیاز مالی کوتاه مدت دارند از طریق وثیقه گیری سهام عدالت، نیاز مالی کوتاه مدت مالی مردم را تأمین کنند تا مردم مجبور نشوند سهام عدالت خود را بفروشند.
وی به سازوکار وثیقه گذاری سهام عدالت در بانکها اشاره کرد و گفت: مبنای کار به صورت کارت اعتباری مرابحه است که این موضوع مطابق با سیاست شورای پول و اعتبار و دستور العمل بانکمرکزی است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد اضافه کرد: همه بانکها توافق کردند که حداقل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت آزاد شده را به عنوان وثیقه بپذیرند و تسهیلات بدهند. زمان بازپرداخت نیز به صورت سه ساله با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار یعنی ۱۸ درصد است.
وی افزود: برخی از بانکها فرایند را به صورت کاملاً الکترونیکی آماده کرده اند و برخی نیز در حال آماده سازی هستند؛ سامانه بانک ملی کاملاً آماده است و نیاز به مراجعه حضوری به هیچ وجه نیست.
وی درباره وضعیت فروش سهام کسانی که درخواست فروش سهام عدالت خود را ثبت کرده اند، گفت: بر اساس آخرین آمار ۹۶ درصد از کسانی که درخواست فروش سهام عدالت خود را ارائه کردند وجوه را دریافت کرده اند و تنها ۴ درصد در شرایط تجمیع و فروش سهام عدالت قرار دارند. در واقع بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان وجوه سهام عدالت فروخته شده از ۳۰ درصد اول به میزان ۹۶ درصد از کل آن به مردم پرداخت شده است.
محمدرضا حسین زاده مدیرعامل بانک ملی هم در این نشست خبری گفت: فلسفه کارت اعتباری این است که در ابتدا وام تلقی نشود؛ از اولین تراکنش یک ماه فرصت دارد تسویه کند اگر تسویه کرد یک ریال هم به بانک به عنوان بهره نیاز نیست بدهد و بلافاصله از ماه بعد دوباره میتواند این کار را انجام دهد.
وی افزود:، اما اگر این زمانگذشت و تسویه نکرد این مبلغ تبدیل به وام شده و دیگر باید بهره ۱۸ درصدی پرداخت شود.
حسین زاده گفت: دارندگان سهام عدالت برای دریافت این وام باید به همان بانکی مراجعه کنند که آنجا حساب دارند و شماره شبایشان را معرفی کرده اند.
همچنین حسین فهیمی؛ مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و سخنگوی سهام عدالت در این نشست در رابطه با مشکلات مربوط به واریزی وجوهسهام عدالت فروخته شده گفت: اکثر مشکلات مربوط به واریزی وجوه سهام عدالت های فررخته شده مربوط به شماره تلفن افراد است که به نام خودشان نیست و یا به شماره شبای آن ها برمیگردد که غیرفعال شده است بنابراین اگر کسی این مشکلات را برای سهام عدالت خود مرتفع کند مشکل حل خواهد شد.
فهیمی افزود: سختگیری ما در خصوص شماره تلفن و شماره شبا برای حفظ دارایی مردم و سهامداران است و همچنان این سخت گیری مستمر خواهد بود.
در ادامه عباس معمارنژاد؛ معاون وزیر اقتصاد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
معمارنژاد در پاسخ به سوالی پیرامون تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت گفت: از نظر ما و به لحاظ قانونی کسی جا نمانده است چرا که در زمان تخصیص سهام عدالت 6 دهک بالای جامعه سهام عدالت دریافت کرده اند بنابراین اگر مجلس بخواهد به کسی سهام عدالت جدید تخصیص داده شود باید قانون تصویب کند اما با توجه به کسری بودجه و شرایط اقتصادی دولت به منابع خود احتیاج دارد و این کار از نظر فنی مناسب نیست.
معاون بیمه و بانک وزارت اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: با کارت های اعتباری هر فروشگاهیی که دستگاه پز یا همان کارت خوان داشته باشد امکان خرید وجود دارد و محدودیتی در این زمینه اعمال نخواهد شد.
معمارنژاد در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا می توان به اقشار ضعیف این کارت اعتباری را به صورت قرضه الحسنه اعطا کرد گفت: متاسفانه 100 درصد منابع قرضه الحسنه بانکها صرف مصارف شده است و امکان آن وجود ندارد اما اگر نهادهای حمایتی و حاکمیتی مثل کمیته امداد و بهزیستی تمایل داشته باشند که به این اقشار کارت خرید اعتباری قرض الحسنه اعطا کنند بانکها آماده همکاری خواهند بود.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری دانشجو مبنی بر زمان ارائه صندوق به اصطلاح دارا دوم گفت: در مرحله عرضه دارایک بیش از سه و نیم میلیون نفر با ارزش 6 هزار میلیارد تومان شرکت کردند و با توجه به قول سازمان خصوصی سازی مقرر شده است عرضه دارادوم تا اواخر مرداد یا اوایل شهریور انجام شود.
معمارنژاد ادامه داد: دولت به دنبال افزایش تعداد شرکتها در بورس است و عرضه اولیههای زیادی در حال آماده سازی برای ورود به بورس هستند. از طرفی بازدهی بالای بازار سرمایه بسیاری از شرکت های خصوصی را مشتاق به حضور در بورس کرده لذا بیش از 150 شرکت در مرحله پذیرش بورس قرار دارند و این روند ادامه خواهد داشت.
معاون بیمه و بانک وزارت اقتصاد افزود: 22 مرداد ماه گروه سرمایه گذاری امید در بورس که متعلق به بانک سپه است عرضه می شود و رقم بالایی دارد. همچنین گروه توسعه ملی نیز مجددا به روش بلوکی 50 + 1 عرضه خواهد شد.
معمارنژاد اضافه کرد: در حال حاضر گروه مالی سپهر متعلق به بانک صادرات و گروه مالی ملت متعلق به بانک ملت در مراحل آماده شدن برای عرضه اولیه است.
گفتنی است در پایان نشست خبری فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و امور دارایی با حضور در جمع خبرنگاران با یان اینکه شغل خبرنگاری یک وظیفه ی بسیار حساس و سخت است روز خبرنگار را تبریک گفت و حمایت از دموکراسی، شفافیت و آگاه بخشی را که از وظایف اصلی خبرنگاران تلقی میشود رکن اصلی پیشرفت کشور دانست.