به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین با حضور باهنر دبیرکل این حزب و اکثریت اعضای شورای مرکزی برگزار شد.
علیرضا شیخ عطار سفیر اسبق ایران در آلمان و از دیپلماتهای با سابقه کشور درخصوص موضوعات منطقهای، علی الخصوص حادثه اخیر انفجار در بیروت به ایراد سخن پرداخت. شیخ عطار اظهار داشت که بررسی جوانب امر نشان میدهد که این انفجار به احتمال بسیار زیاد یک حادثه بوده و البته بایستی با مقصران این رخداد تاسف بار با اشد مجازات برخورد شود. وی همچنین به سخنان مثبت و تاثیرگذار سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز اشاره نمود و اظهارداشت: به نظر میرسد بعد از پایان این ماجرا آرایش سیاسی نیروها در لبنان تغییر کند و گروههای سیاسی دیگری به سمت حزب الله متمایل شوند.
قائم مقام اسبق وزیر امور خارجه کشورمان به نقش آفرینی کشورهای دیگر در آن ماجرا نیز پرداخت. موضع عجیب ترامپ در ساعات اولیه پس از انفجار که آن را یک حمله وحشتناک خوانده بود را نشان از عجله و بی تدبیری ترامپ برای مواجهه با مسائل دانست. هم چنین به نقش فرانسه و شخص مکرون که اکنون به دنبال یک نفس گیری در عرصه سیاست خارجی کشورش به رغم ناتوانی در حل مسائل سیاسی و اقتصادی داخل فرانسه است نیز اشاره نمود و بر افزایش تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم لبنان که در این حادثه غمبار آسیب دیده اند تاکید کرد.
بخش دیگری از سخنان شیخ عطار به واکاوی رفتارهای خصمانه سردمداران امریکا در طی چهاردهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با مردم ایران مربوط بود. وی اظهارداشت: بر اساس اسناد موجود و اظهارات و اعترافات مقامات اسبق و فعلی امریکائی، هیئت حاکمه امریکا همواره خود را متعهد به به حفظ و تقویت رژیم صهیونیستی میداند و با توجه به ریشههای ضد صهیونیسیتی انقلاب اسلامی ایران بنابراین هیچگاه از دشمنی امریکائیها با ملت ایران کاسته نخواهد شد و این خیال خامی است که اگر در مقابل آنها کوتاه بیائیم آنها هم دست از دشمنی برمی دارند. وی افزود این امر هرگز محقق نخواهد شد چرا که دلیل اصلی دشمنی دولتمردان امریکائی با انقلاب اسلامی مردم ایران الهام بخشی این انقلاب در سراسر جهان پس از سال ۱۳۵۷ است.
بخش پایانی سخنان شیخ عطار به موضوع برکناری برایان هوک و انتصاب الیوت آبرامز بعنوان نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اختصاص یافت. دیپلمات کهنه کار کشورمان در خصوص آبرامز گفت: الیوت آبرامز متولد ژانویه ۱۹۴۸ (بهمن ۱۳۲۶) است و در حال حاضر ۷۲ سال دارد. او که خود از اعضای حزب جمهوریخواه است از والدینی دموکرات متولد شد. آبرامز تحصیلات خود را در مقطع لیسانس در دانشگاه هاوارد به اتمام رساند و سپس فوق لیسانس روابط بینالملل را در دانشگاه اقتصاد لندن و دکتری در رشته حقوق را در هاروارد ادامه داد. این دیپلمات که وکیل و نظریهپرداز مشهوری است، عمده شهرت خود در ایران را به دلیل رسوایی در پرونده ایران-کنترا (ماجرای مشهور به مک فارلین) در زمان ریاست جمهوری «رونالد ریگان»، رئیس جمهور اسبق آمریکا، دارد. وی همچنین از طراحان کودتاها در امریکای لاتین است. شیخ عطار اظهار داشت: آبرامز به کار بر روی نفوذ در بین مقامات کشورها معتقد است و باید با بازگشت این فرد به وزارت امورخارجه امریکا در خصوص ایران، نسبت به موضوع نفوذ بسیار حساس و مراقب بود.
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در سخنان کوتاهی با ابراز تاسف از حادثه انفجار در بیروت که منجر به کشته و زخمی شدن صدهاتن از شهروندان لبنانی شد، با ملت لبنان ابراز همدردی نمود و بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم حادثه دیده لبنان تاکید کرد. در پایان این جلسه نیز علیپور نماینده مردم قائمشهردر مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون عمران گزارشی از تصویب طرح قیر رایگان در مجلس شورای اسلامی به حاضرین ارائه کرد. رضائی رئیس کمیسون عمران و نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنان کوتاهی گزارشی از سفر به استان سیستان و بلوچستان و محرومیتهای مردم این استان ارائه نمود. وی بر عزم مجلس بر نظارت بیشتر بر توزیع عادلانه اعتبارات در کشور به منظور رفع محرومیتها در نقاط محروم تاکید نمود.
علیرضا خجسته پور قائم مقام دبیرکل نیز به بیان مصوبات هیئت اجرایی این تشکل پرداخت. وی به نقشه راه ویژه این حزب در یکسال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری بر ارتباط با فعالان سیاسی کشور و همچنین ائتلاف اصولگرایان اشاره کرد. خجسته پور به برنامه ریزیها برای ارتقاء تشکیلات، فعال شدن شوراهای مشورتی واحد سیاسی و دفتر مطالعات اقتصادی جامعه اسلامی مهندسین و برگزاری مجامع استانی این حزب با استفاده از سامانه طراحی شده بصورت مجازی و آنلاین اشاره نمود.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای استرداد ارزهای بلوکه شده ایران در بانکهای کشورهای مختلف، گفت: ما برای استرداد پولهای بلوکه شده کشورمان مذاکره انجام میدهیم و در صورت لزوم از طریق شکایت در دادگاهها هم این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه روشهای مختلفی برای بازگرداندن پول از طریق تهاتر یا خریدهایی از کشورهای مورد نظر وجود دارد، به خانه ملت، تصریح کرد: انواع روشها طی این چندین سال برای بازگرداندن پولهای کشورمان از دیگر کشورها پیدا شده و ما هم مطمئنا از آنها استفاده میکنیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا تاکنون نسبت به بازگرداندن بخشی از مطالبات مالی خود از دیگر کشورها موفق بودهایم، تاکید کرد: در برخی موارد بله، اکنون چند کشور مقداری از پول ما را بازگرداندهاند.